משהוא יודע לדבר...

Curuja

New member
משהוא יודע לדבר...

היי, אני רוצה ללמוד לדבר ולהבין את השפות הבאות: פורטוגזית (ברזיל), לטינית, אלפית (שפת האלפים של טולקין), מורדורית (שפת מורדור של טולקין). אם משהוא יודע אחת או יותר מהשפות ומוכן ללמד אותי אשמח אם יצירו איתי קשר, אם משהוא מכיר משהוא או משהיא אחרים שיודעים את אחת או יותר מהשפות ומוכנ/ה ללמד אותי אשמח אם יקשרו בינינו.

Escova

New member
טוב, יש לך קצת מזל...

אוקי, להודעה יהיו כמה סעיפים... 1) מה כול זה קשור לקפואירה מלבד הפורטוגזית ? 2) יש לך שאיפה להיות בלשן ? 3) בחרת שפה מצויינות, למרות שהייתי מוסיף צרפתית (תראה לי בחורה שלא נמסה למשמע "ז'ה טם" במבטא צרפתי
) 4) ולעניינו... במקרה, (כן, רק במקרה...) נפלת על פורום שיש בו גם טולקינאי אחד או שניים (לי, Holla at ya boy !) אז ככה... בקשר לפורטגזית, מה הבעיה בלקחת קורס פשוט ? אני יכול להבטיח לך שזה יהיה הרבה יותר קל מאשר להפגש פעם בשבוע עם אדם שיודע פורטגזית, וללמוד איתו. קח ספר לימוד, קלטת, תתחיל להקשיב לשפה דרך שירים, ללמוד דרך מישהו זו גם אופציה, אבל יש אופציות הרבה יותר נגישות מאשר לחפש בנרות אחרי מישהו שיודע, ולרדוף אחריו שילמד אותך... בקשר ללטינית, אתה מוזמן להכנס לכאן <<< , זוהי הקומונה ללימוד השפה הלטינית, אני משוכנע שהם ישמחו להפנות אותך לאתרים בהם ניתן לתרגל וללמוד את השפה... בקשר לשפות של טולקין... דבר ראשון, (וחשוב מאוד !!!), ישנה שאלה שאתה זקוק לשאול את עצמך לפני כן... למה אתה רוצה ללמוד את השפות ??? אם זה בגלל שראית את הסרט, פעם, פעמיים, ונגנבת מהאותיות היפות של הטנגוואר, ומהצלילים הזורמים של השפה, או בגלל שממש בא לך שלך ולחברים תהיה שפה סודית, אני מציע לך, כבר מעכשיו, לוותר... השפה יפה, והאותיות גם כן, אבל לימוד השפה משמש בדרך כלל דרך להתקרב יותר לעולם שיצר טולקין במו ידיו, ולא לעולמו של פיטר ג'קסון... אם בכול זאת החלטת ללמוד (כ'סעמק, מה כבר האשקובה הזה מבין ?!), או שאכן קראת את הספרים והתרשמת, אוכל לכוון אותך כך... דבר ראשון, יש לעשות הבחנה, ישנן 2 שפות לאלפים, הסינדארין, (אותה שמעת בסרטים) והקווניה, שהיא שפת האם של הסינדארין, ובעידן הטבעת, שימשה בעיקר כשפה טקסית. (לי, תקן אותי אם אני טועה...) תוכל להתחיל מפה <<< פורום טולקין/שפות באורט, שם תקבל את הקישורים ואת המידע הדרוש, על הקורסים הקיימים ללימוד השפה... ישנו גם פורום טולקין בתפוז, מס' 441, תוכל לקפוץ גם לשם. בקשר לשפת מורדור, היא אינה נקראית מורדורית, אלא "השפה השחורה", ואין כרגע הרבה מידע עליה בנמצא, ובמיוחד בתרגום עברי, מלבד הכיתוב על גבי הטבעת האחת... (לי, מה אתה אומר יום אחד אני ואתה מבצע חשאי על המבצר הזה עם כול המידע על השפות ???) 5) אין סעיף חמש וזהו... מקווה שעזרתי...

Curuja

New member
שיהיה ברור דבר אחד.....

בערך בגיל 9 קראתי את ההוביט, היום אני בן 21, מה שאומר שקראתי את ההוביט עוד לפני שהתחילו לעבוד על הסרטים, ואתה יודע מה? כבר מאז רציתי לדבר אלפית. אני ללעולם אבל ל ע ו ל ם לא לומד משהוא סתם בשביל הכיף, לכול דבר אצלי יש מטרה (וזה תקף גם בקפואירה אז שלא יגידו שאין קשר לקפואירה בהודעות שלי). והבעיה שלי היא שאני כמעט ולא קורא אנגלית ולכן אני צריך מורה ולשבת עם משהוא אחד על אחד או אחד על קבוצה כי אני לא מצליח ללמוד מהאינטרנט, וכבר מזמן היה לי רעיון לשים את הידיים על הקלטות של טולקין, לשכפל אותן להמונים (ולשמר את המקור בתוך המשפחה כמובן) ולעשות קבוצות למידה =) וחוצמזה אני רולפלייר שתמיד משחק אלף/חצי-אלף, אני אמור לדעת לדבר לא? =)

Curuja

New member
ומי אמר שלא התקדמתי?

ההוביט (10 פעמים), שר הטבעות (פעמיים+סרטים), הסילמריליון (3 פעמים+משחק תפקידים בן 3 ימים מבוסס עליו ועל תחילת העידן השלישי), הרפתקאות תום בומבדיל (שאני כועס שהורידו אותו בסרטים), סיפורים שלא הושלמו והנפח מה שמו (לא זוכר). אבל זה כבר מאבד את מעט הקשר לפורום אז די.

אווווי זה כל כך הרגיז!

שהורידו את טום בומבדיל! בעצם דימיינתי אותו ממש טוב והוא בערך היחידי שנשאר לי בזיכרון אז ל משנה... קראת את 'סיפורי פיון/עץ ועלה' של טולקין?

thorondor

New member
הסיפור על עלה של קטנוני נחמד.

השאר זה כמו כדור למוח, אבל הכרחי בשביל להבין את הפילוסופיה של טולקין.

thorondor

New member
חתיכת אוף טופיק, אבל אני אנסה לעזור

פורטוגזית/לטינית לא בעיה למצוא קורסים באינטרנט. (לתשומת ליבך - זה לא קל ללמוד שפה בעצמך. אם אתה מתכוון לעשות את זה, היה רציני) בקשר לטולקין - דבר ראשון, אין כזה דבר "אלפית". מחק את המילה מהלקסיקון שלך. ישנן 2 שפות מפותחות שבהן דוברים בני-הלילית (אלפים) בלגנדאריום הטולקינאי. (כלל הספרים שנכתבו על ארדה - העולם של שרה"ט) לשפות קוראים קווניה וסינדארין, כשהקווניה מעט יותר מפותחת. יש קורס אינטרנטי אחד בעברית ללימוד קווניה, באדיבות הקהילה הטולקינאית הישראלית. (שפורומיה נמצאים באורט. לפורום כאן בתפוז אין שום קשר לקהילה הטולקינאית הישראלית) שוב, אני מדגיש שללמוד שפה לבד זה *לא* קל. זה כולל הרבה מאוד שינוני חוקים ורכישת אוצר מילים. כדאי שתבהיר לעצמך אם אתה רוצה לדבר בשפה כלשהי (אתה לא תצליח לדבר בקווניה או בסינדארין. הם מפותחות מאוד, אבל לא מספיק בשביל רמה של דיבור. (בקווניה, למשל, אין מילה שמשמעותה "כן") מהשפה השחורה של מורדור אתה יכול לשכוח. היא בקושי מפותחת בשביל בניית משפטים, ואוצר המילים מונה בערך 30 מילים, אם אני זוכר נכון. מקווה שעזרתי.

למעלה