משדר רדיו פוטבה

iftachsh

New member
משדר רדיו פוטבה

אני מתכנן לקנות משדר פוטבה 6 ערותים בחו"ל ,מישהוא יכול להמליץ לי על דגם של משדר? תודה, יפתח

גיא ח

New member
אם כבר החלטת ללכת על ה 6 ערוצים

אני ממליץ לך לקנות את הדגם 6 ערוצים הממוחשב של פוטבא שמשדר בתדר 2.4 לכל מי שמעוניין לדעת בכללי יצאו דגמי 9 ו 12 ערוצים 2.4 ל JR ולפוטבא יצא 12 ערוצים חדש גם 2.4

amifi

New member
ממליץ אחרת

אני ממליץ לך לא לקנות את הדגם 6 ערוצים הממוחשב של פוטבא שמשדר בתדר 2.4 יש ביקורות לא טובות בפורומים של חול על הדגמים של ה 2.4 (לא רק של פוטבה) תחשוב טוב טוב שוב

iftachsh

New member
רדיו פוטובה

אם לא את ה-2.4 אז איזה משדר 6 ערוצים אתה ממליץ?

abirdh

New member
כנס

אחי, תלך לפי מה שאתה צריך בתכנות.. בסה"כ ב6 ערוצים אתה תקבל ברוב הדגמים תכונות דומות.. תסתכל ותבדוק אם יש תכונה שמעניינת אותך יותר... וגם חלק חשוב מאוד זה אם נוח לך להחזיק את השלט..

גיא ח

New member
ויש הרבה ביקורות מצויינות על ה 2.4

לכל דבר בחיים תמצא 2 דעות מנוגדות, מי שראה בערבה שבוע שעבר את היאק 150 סמ"ק של זיו ביטון יכל לראות שהוא גם עבר ל 2.4

עמיחי...

רדיו ה-2.4 זה אחד ההתפתחויות החשובות והמשמעותיות ביותר בעולם הטיסנאות. למה להשאר תקועים בשנות ה-80 ? למה להיות מוגבלים בשיטות שידור ניאנדרטליות שגורמות יותר נזק מתועלת? נמעבר ל-2.4, ועוד דיגיטלי, פותח כל כך הרבה דלתות ... לא עוד הפרעות בשטח, לא עוד תיאומי תדרים, טווחים מוגדלים בזכות אנטנות חכמות... לא יצא לי לקרוא אפילו ביקורת שלילית אחת על הרדיו הזה (מבחינת שיטות שידור,טווחים ותקשורת תקינה בין המשדר למקלט), יכול להיות שאנשים לא אוהבים את ממשק המשדר עם המשתמש, אך ממש לא באים בטענות לשיטה החדשה. מכיוון שאני מתכוון לרכוש את הרדיו הזה, קראתי עליו המון, ויש לא מעט ידע באמתחתי בתחום הרדיו... רבותי... תתעוררו. תחום ה-2.4 ילך ויכחיד את אותם משדרי 72 מגהרץ ישנים ונושנים. לקנות היום רדיו 72 מגהרץ זה כמו לקנות טלוויזיה חדשה מהדור הישן, כאשר באותו הכסף ניתן לקנות טלוויזיה בטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת ובעלת הרבה יותר אפשרויות שידרוגיות עתידיות.

avistar6

New member
התחום הזה חדש

ועדיין שיטת השידור הזאת ל א נפוצה במסלולים אצלנו בארץ ולאנשים אין את הידע והניסיון להשתמש בה

I t a y l

New member
איזה ידע ונסיון צריך ?

הכל אותו דבר, רק לא צריך לתאם תדרים..

avistar6

New member
זה לא ש"רק לא צריך לתאם תדרים"

מה אם יש לי משדר ומספר טיסנים? אני אצטרך להחליף את המשדר וכל המקלטים? מספיק שיש לי שני טיסנים ואני יוצא עם חור בכיס של 2500~ שקל אם הייתי מטיס מתחיל היה מקום לחשוב על זה

I t a y l

New member
לא הבנתי

מה הקשר בין ידע ונסיון לבין זה שאתה יוצא עם חור בכיס ? בכל מקרה יש תחרות בין החברות, אני צופה שבשנה הקרובה המחירים ירדו משמעותית...

Kiril rc

New member
השיקול העיקרי כרגע הוא כספי../images/Emo130.gif

כמו שאמר AVISTAR6. קחו בחשבון שעד היום יש לכם כמה מקלטים "ישנים", ברגע שתעברו ל-2.4, המקלטים לא "ידברו" עם המשדר, ז"א שיהיה צורך במעבר למקלטי 2.4 (זאת במידה ורוצים אחידות ועבודה עם שלט אחד). עוד שיקול כספי: כיום ניתן לקנות מקלטים ב 20$ לטיסנים החשמליים, מקלט 2.4 עולה בסביבות 90$ (במקרה הטוב). פגיעה נוספת בכיס. ועוד משהו שלמדתי גם מהחיים וגם מהמקצוע שלי: לא תמיד כדאי לקחת דברים חדשים, יש להם "מחלות ילדות". תנו ליצרנים לעלות על ה"באגים" ולסדר אותם לפני שאתם קונים. עד היום הסתדרנו יפה עם 72MHZ. "לא כל הנוצץ, זהב".

מרידור

New member
באותה דילמה...

היי, גם אני נמצא באותה דילמה כמו יפתח, איזה מערכת רדיו 6 ערוצים לקנות? איזו מערכת בסופו של דבר תתאים לטיסנים ותוכל לשרת אותי לאורך שנים? עם אילו סרווים? האם המערכות החדשות של ה-2.4 זהו סוף פסוק או שמא כדאי לקחת עדיין את ה-72? (השרשור הזה קצת בלבל...) בקיצור, איזה מערכת מומלצת לטיסנים? ועם אילו סרווים? (כאלה שיוכלו לשמש לאורך שנים) תודה רבה, רז.

TazmanianDevil

New member
לגבי הדילמה...

2.4 הוכח מעל לכל ספק כשיטת שידור איכותית טובה ובטוחה, עד כמה שידוע לי רוצים גם בתחרויות השונות לאשר את השימוש בו. המהירות תגובה של הסרוו הרבה יותר מהירה, אין צורך לשאול או לרשום את התדר בכל פעם שמגיעים לשטח, ובכלל היא הרבה יותר בטוחה משיטת השידור הנוכחית שהיא מיושנת מאוד. נכון זהו "חור בכיס" אבל כל התחביב הזה הוא כך, אותו הדבר אמרו שעברו מ-AM ל-FM כל הזמן יש דעות כאלו ואחרות וכמו שנאמר 2 יהודים 5 דעות זאת אומרת גם על הדעה של עצמם הם לא סגורים. שווה לחכות לא כדי שהמערכת הזו תהיה בטוחה כי היא כבר הוכיחה את יעילותה אלא בגלל שכל הזמן יוצאים משדרים חדשים ומשוכללים, חוץ מזה אתם לא חייבים לקנות משדר, אם יש לכם משדר עם מודול אתם יכולים פשוט להחליף אותו עם מודול חדש של 2.4 לסיכום, השיטה היא איכותית טובה, בטוחה ונוחה מאוד לשימוש, עכשיו מגיע הזמן של שינוי המחשבה והמעבר הפסיכולוגי מהקיבעון המחשבתי שמה שיש לי כרגע עובד ואין צורך להחליף אותו או בלשון החכמים "סוסים מנצחים לא מחליפים" ובכן אם היו חושבים כך כולם כנראה שעדיין היינו רוכבים על סוסים, שואבים מים מהבארות, ואולי גם לא היינו מגיעים לחלל, אם ניתנה לנו ההזדמנות לשנות משהו ולשכלל אותו למה להיות מאחור. בהבנה עדי

לשד

New member
אני מסכים עם עמיחי ב 100%

מעבר לכל ה "בז" וורדס וצהלות ההשתאות - תן לאחרים להשתפשף על טכנולוגית שידור חדשה, ויש ביקורות לכאן ולכאן אי אפשר לדעת מה האינטרס שעומד מאחורי ביקורת כזו או אחרת. זה לא איזה לינק או פאק... שנניח לא טוב מחליפים. פה יש תקלה - הקרש מחזיר את נשמתו לאמא אדמה... כאשר אני אראה בתחרויות בינלאומיות אנשים עם טיסנים של 5000 דולר ומעלה או סקיילים גדולים משתמשים בזה אז זה יהיה הסימן שיש להתחיל לשקול את העניין יותר ברצינות. כרגע לדעתי נותנים שיווק חזק ודוחפים את אלה שנקראים EARLY ADAPTERS - כלומר אלא שלא משנה מה יוצא - הם קונים מיד כדי לנסות ולהראות.... אם הייתי צריך לקנות היום משדר הייתי קונה את ה 9 ערוצים של פואטבה. בברכה עמרם

עמרם, כמה אויר איזו התלהמות

למשל: באירוע הערבה האחרון היו שהטיסו טיסנים גדולים ויקרים וכ"ו עם DX7 כבר 3 חדשים ו3 טיסנים ומרוצים עד הגג ללא הפרעות בלי: אכלו לי שתו לי נגעו לי פתחו לי לא אמרו לי אלא רק אתה ועשר אצבעות אחראי למה שמתחולל שם באויר. בלי הפרעות בלי תירוצים, יותר מהר יותר בטוח ונכון יותר חדיש אז? אכן ישנם כאלו שלאחרונה השקיעו הררי זוזים במכשירים עתירי גאדג'טים בתדרי 72. אל דאגה עד אליפות העולם הבאה עלינו לטובה בארגנטינה יאשרו גם את אות הקידמה הזה. F3A עם 2.4 בקרוב ובלי חשש (ואפילו באשרד). זה כבר כאן ותחשבו על זה... בברכה למצטרפים.

לשד

New member
לא הבנתי איפה זיהית התלהמות אבל שיהיה...

דעתי לא השתנתה. ברור שניתן לראות את הטכנולוגיה נכנסת. אליפות העולם זה עוד 8 חודשים... איך אמר העיוור למת? "עד אז נחייה ונראה..." בשלב זה אני אישית לא הייתי קונה כזה חדש ובטח לא ממהר לזרוק את השלטים והמקלטים הקיימים. בברכה עמרם

למעלה