משדרים(חוקי)

seaboy

New member
משדרים(חוקי)

שלום, רציתי לשאול היכן אוכל להשיג משדרים המשדרים בתדר נמוך מאוד למקלטים הנמצאים במרחק מטרים בודדים? תודה מראש.

עוז מ

New member
קודם כל , מכבי נתניה היא לא אמפריה

וגם לא תהיה כזאת (כי יש לכם שוער מוקיון). מה כוונתך תדר נמוך מאוד ?????????.

seaboy

New member
../images/Emo13.gif

קודם כל, מכבי נתניה היא קבוצה מצויינת שנית, לירן שטראובר שוער מצוין ואלו הטעויות הראשונות שלו מזה שנים רבות שהוא בקבוצה. וחזרה לנושא, אני לא כל כך בקיא בתחום אך, לפי מה שביררתי התדרים שאני צריך הם (ELF (3–30 Hz או (SLF (30–300 Hz.

עוז מ

New member
בטוח? אלה לא גלי רדיו כי אם גלי קול.

בכל אופן לא התחום שלי.

4Z7BGG

New member
משדרים

ברשותך, אני מציע שתכתוב כמה מילים על הבעיה שאתה רוצה לפתור, או לחילופין המשימה שאתה צריך לבצע. יש פה מספיק ידע מתחומים מגוונים - מישהו בוודאי יחשוב על פתרון אלגנטי.

4Z7BGG

New member
דוגמא

יש לנו חצר שאורכה 50 מטר אני צריך מתקן שמתריע כשמישהו חוצה את הקו בין שתי נקודות לחילופין - אני צריך מתקן שבשרגע שחוצים קו מסויים ישדר קול בתדר שיבריח/ישתק את מי שחצה את הקו לחילופין - מתקן שמעביר מידע קולי(מוזיקה, אולטרה-סאונד וכד') למתקן ניטור/ניתוח בקצה החצר. מקווה שעכשיו אני מובן יותר.

seaboy

New member
...

אני צריך משדרים המשדרים גלי קול, כמו שעוז אמר. אפרט קצת יותר. אני מעוניין במשדר קול המשדר למקלט הנמצא בקרבתו מספר מטרים אשר יצפצף כאשר מקבל את השדר. מקווה שהפירוט עזר, תודה מראש.

4Z7BGG

New member
פירוט

אני כנראה לא מסביר טוב אני שואל מה אתה בעצם רוצה להשיג ואתה שוב עם משדר וכאלה. אבל - בוא נראה, אולי מישהו כן מבין מה אתה רוצה.

seaboy

New member
...

אני רוצה להשיג שכאשר אלחץ על המשדר המקלט יצפצף. אני חושב שזה מספיק ברור.

עוז מ

New member
אבל אי אפשר לשדר גלי קול

אתה חייב להסביר מה אתה רוצה. גלי קול אילו אותם צלילים שאתה שומע. גלי קול ניתן להפיק משינויים בלחץ אויר - דיבור, גיטרה, פסנתר, מנוע, ירי וכד'.

4Z1PF

New member
משדרים ומקלטים

לא מסתדר לי תחום התדרים עליהם אתה מדבר. אם ברצונך ל"שדר" בתוך תחום השמע שהוא 20 הרץ עד 20 קילוהרץ, אזי הדבר ישמע לכל מי שבסביבה. אני מניח שלא לזה אתה מתכוון. ניתן לעלות בתדר קצת מעל לתחום השמע. תחום האולטרה-סוני. תחום זה יכול להתחיל מ-20 קילוהרץ עד כחמישים קילוהרץ. הציוד לתחום זה הוא קטן ופשוט. היחידות המשדרת וגם הקולטת נקראות בשם מתמרים (טרנסדיוסר בלע"ז). אין צורך באנטנות כי השידור אינו תדר רדיו. גודל מתמר כזה הוא כגודל מטבע של שקל. טווח השידור תלוי בהרבה גורמים ויהיה עד עשרות מטרים בודדים. כמובן שתדרים אלו אינם נשמעים על ידי בני אנוש. אם לא עניתי לשאלתך זה נובע מחוסר ההבנה שלי את שאלתך אז אנא פרט יותר.

seaboy

New member
....

תודה רבה, הבנתי מצויין. זה בדיוק מה שאני צריך: ציוד קטן ופשוט ובעיקר משדר מאוד קטן. כמה שאלות: אם השידור הוא אינו תדר רדיו אז מהו השידור? האם היחידה הקולטת היא גם מאוד קטנה? היכן אוכל להשיג את היחידות הללו? אשמח לשמוע גם הערכת מחיר. שוב תודה על ההסבר.

zukik

New member
תשובות

ה "שידור" הוא תדר UKTRASONIC (תדר מעל לתחום שמע) .... אבל זה נחשב גלי קול (ישנם חיות שמסוגלות לשמוע אותו כמו כלבים ת ועטלפים ה"רדאר" שלהם עובד בתחום ULTRASONIC) ה "משדר" עצמו הוא מעין רמקול שעובד בתחום גלי על קול ומשדר בעצם צליל .... זה כמו האנטנה ... כמובן שאתה צריך לתת לו אות וזה מהמעגל האלקטרוני שמיצר אותו שזה בעצם מה שנקרא ה "משדר" והמקלט או רכיב בקליטה זה מיקרופון שרגיש לתחום התדרים ה על קולי והופך אותם ל מתח חשמלי השרטוטים שנתתי לדעתי במשהוא כמו 100 שקל סגרת עניין .... אבל עדיין לא יודע אם זה הפתרון הנכון למה שאתה מחפש .... להפעיל משהוא ממרחק של 10 מטרים יש פתרונות יותר טובים ...

zukik

New member
ישנם כמה

1 עיי שימוש ברדיו (דוגמא שלט של אזעקה של מכונית) גם קטן גם זמין .... שימוש באינפרא רד (כמו שלטים של טלווזיות ) אבל כפי שאמרו לך תגיד מה אתה רוצה ... ןלא בעזרת איזה פתרון .... אלא אם כן הפתרון הוא החשוב ולא הסגת המטרה ....

seaboy

New member
...

הרעיון של השלט הרכב הוא רעיון מאוד דומה למה שאני צריך. הרעיון הוא שברגע שאלחץ על השלט המקלט יוציא צליל- זה בדיוק מה שאני רוצה(פשוט ביותר). השאלה היא היכן אוכל לקנות את הרכיבים הללו ומה הם מחירם.

4Z7BGG

New member
משדרים

רצונך לשמור בסוד את מטרת השאלות היא לגיטימית. יש גם תשובה לשאלות בסגנון השאלות שלך. המערכת שאתה צריך היא מערכת משדר ומקלט, והיבואן בארץ הוא יבואן מוכר וידוע. מערכת כזו בהספק של מה בכך תעלה לך כמע עשרות זוזים. לעומת זאת, אותה מערכת בהספק גדול יותר תעלה כבר כמה מאות זוזים. אם תבחר להביא אותה בעצמך או לרכוש ב - EBAY - תוכל לחסוך כמה דרכמות, אבל בלבול המח עם המכס ושאר פקידים מרושעים לא שווים את הרווח. מכיוון שזה לא בתחום תדרי הרדיו, אתה גם פטור מהרשעים הנוספים שיושבים במשרד התקשורת. בהצלחה עם הפרוייקט (ושים מגיני אוזניים - עומצמות כאלה מזיקות לקרום התוף)

seaboy

New member
....

שלום, מנהל הפורום כתב שאפשר להסתפק בתדרים קצת יותר גבוהים(כך עוצמת הקול אינה חזקה הנשמעת לסביבה). אשמח אם תתייחס בתשובתך בנוגע לקניית המשדרים והמקלטים(מחירם והיכן ניתן לקנותם) בתדרים החדשים שדוברו בתגובתו של מנהל הפורום.

4Z7BGG

New member
כתב חידה

בשלב הזה אני נכנס להאזנה ולהמתנה לפותר כתב החידה

למעלה