משב רוח של אופטימיות

mutredet

New member
משב רוח של אופטימיות

שלום לכם, יקיריי. התגעגעתי. הייתי קצת ( הרבה ) עסוקה בלימודים ולכן לא יצא לי להיכנס בזמן האחרון לפורום, ועכשיו שנכנסתי, היה קל להבחין במצב הרוח הקשה ששורר כאן. אני יודעת שקשה נורא, אני יודעת שקשה עוד יותר לקבל את העובדה שלמחלה הזו אין ביטוי פיסי שיעזור לנו ולסביבה להבין ולקבל אותה יותר, אני יודעת עד כמה המחשבות מטרידות ומטריפות ועד כמה שכל-כך נמאס לפעמים כי זה נראה שאין פתרון ואין מוצא. ולמרות הכל, חייבים להיות אופטימיים ולהאמין. יש עזרה : תרופות, טיפול, והכי חשוב כח רצון. כי כמו שאמרתי, ונוכחתי לדעת שיש כאן אנשים נוספים שמרגישים כמוני, חלק גדול מהקושי שלנו להתגבר ולהתקדם הוא הפחד שלנו משינוי, שאיך לא - גם הוא חלק מהחשיבה האובססיבית. אם רק נעיז יותר, נוכל לגלות ששינוי יכול להיות גם מאוד חיובי. זה כמו שהתחלתי לא מזמן את הטיפול בליתיום שעזר לי נורא, אז מצד אחד הרגשתי כל כך טוב יותר שלא רציתי בכלל לחזור אחורנית למצב הגרוע, אך המוכר ( אני מדברת בעיקר על הדיכאון, מעט על החרדות ומעט עוד יותר על הכפייתיות, כי לכפייתיות החמורה שלי עדיין לא ממש נמצא הפתרון, ואולי הוא טמון בי... ), ומצד שני כנראה שבתת-מודע מאוד נבהלתי מהשינוי וזה כמובן התבטא ביחסי לאוכל ( אני מנסה להחלים מאנורקסיה, ועד כה אני בסדר ), אז מאוד התאמצתי וזה לא הצליח לפגוע בהרגלי האכילה שלי כעת ( שמונחים על ידי המטפלים שלי ). ואני שמחה על כך. אז כפי שאמרתי, עדיין מאוד מאוד קשה, ויש עליות וירידות, אבל צריך להחזיק מעמד ולהאמין ביכולת שלנו ושל המטפלים שלנו לעזור לנו להתקדם קדימה. והכי חשוב - לרצות ולהעיז. אוהבת אתכם מאוד מאוד.

מינרווה

New member
אנורקסיה וליתיום

אומרים שאנורקסיה זה גם סוג של כפייתיות (אני עצמי עברתי משהו כזה (או עדיין עוברת)). נתנו לך ליתיום? אומרים שזה משמין... ניסית כבר ריספרדל? ואם אפשר, אני חדשה פה, במה התבטאה הכפייתיות שלך? תודה מראש (זה עוזר לי כל הכתיבה פה), מינרווה (אין לי אומץ להזדהות)

נוסטלגיה

כל השמות האלה של הכדורים, שמצלצלים כל כך מוכר, מזכירים לי את התקופות במחלקה הסגורה כשהמילים האלו היו חלק מהשפה וכל זה... ובכלל האווירה. אוף, קשה להסביר. לא חשוב. אבל מה, לפעמים אני ממש מתגעגע... למרות שזו הייתה התקופה הכי נוראה בחיים שלי (המצב שלי התדרדר כל הזמן) - בכל זאת היה שם איזשהוא קסם, ביחוד לעומת עכשיו, כשכבר מתחילים חיים של מבוגר ויודעים שכל הדאגות המאד ריאליות והמאד מבוססות האלה הן רק ההתחלה... טוב, לא חשוב. אני באמת לא יודע למה כתבתי את זה. יש פה מישהו שהיה פעם במחלקה כזו? (לא שאני "שם" בראש, זה היה ונגמר לפני הרבה שנים ומעולם לא הבטתי אחורה)

למעלה