משבר....

lizushb

New member
משבר....

היי,
אני מקווה שכאן אוכל לשפוך את הלב ולקבל קצת הכוונה..
אני ובן זוגי מכירים המון שנים, מגיל הנעורים, לא מיד הפכנו לזוג אלא רק באמצע שנות העשרים. בתחילת שנות השלושים נישאנו ונולדה לנו ילדה כשנה לאחר מכן.
עד לחתונה היינו כמו אחים תאומים, חברים הכי טובים ובזוגיות ממש טובה למרות שכמובן היו עליות ומורדות . חשוב לי לציין, שמעולם לא רציתי בחתונה עצמה אלא רציתי לנהל זוגיות של ידועים בציבור, אבל הדברים התגלגלו כך...
בכל מקרה, מיד אחרי החתונה ניסינו להכנס להריון לצערי ההריון הראשון לא הצליח ועברתי הליך מאוד טראומתי שלקח זמן רב עד שההריון נגמר.
לאחר כחודש נכנסתי שוב להריון שמחתי מאוד אך ההריון היה קשה מאוד והלידה עצמה היתה ממש בסיכון גבוה, שבו נלחמו על חיי תוך כדי איבוד הכרה שלי ועירויי דם.
ההריונות האלו גרמו לי לטראומה אישית מאוד קשה שלצערי בעלי לא ייחס לה חשיבות על אף שניסיתי מאוד שיבין אותי ודיבתי על זה הרבה אבל הוא תמיד הגיב בקרירות וטען "שאני צריכה לדבר עם מישהו", חשוב לי לציין שהילדה שלי כבר כמעט בת שנתיים.
מאז הלידה בעלי מתייחס אליי אחרת לגמרי, אני כבר לא האשה שלו אלא האמא של הילדה שלו כנראה... כבר אין סיכוי שהוא יציע לי ללכת למסעדה או ללכת לקנות לי בגדים או כל דבר אחר ואין מה לדבר על לקנות לי פרחים (הוא היה מביא לי כל שבוע) או להראות לי ניצנים של הערכה בשגרה על אף שאני נאלצעת לשאת על עצמי עול גדול מאוד של להיות מפרנסת ראשית לצד ויתורים מאוד רציניים (כלכליים) שאני נאלת לעשות מאחר והקריירה שלו מקרטעת (מעולם לא התלוננתי על הקריירה שלו כיוון שאני יודעת שזו תקופה לא פשוטה ואני מאמינה בו לגמרי שהמצב ישתפר).
ניסיתי המוווווון פעמים להעלות בפניו את כל מה שאני מעלה בפניכם, אבל כבר כמעט שנתיים אני חווה התעלמות טוטאלית ולא מצליחה להיות מאושרת.
בנוסף להכל, לאחר חופשת הלידה נאלצתי לחזור לעבודתי על אף שאני כבר ממש ממש סובלת בה, זאת משום הסיבות שרשמתי מעלה ולכן התסכול האישי שלי רק גובר.
אני לא בנאדם שמסוגל לשבת בטיפול ולדבר עם אדם זר, באופן כללי קשה לי לפתוח את הלב בפני אנשים ולכן אני לא יודעת מה לעשות.
מצד אחד אני זוכרת את כל האהבה שהיתה בינינו, אבל אני כבר לא מרגישה אותה כמעט שנתיים!
האם אתם חושבים שיש סיכוי?

אייבורי

New member
בוודאי שיש סיכוי

&nbsp
לידת ילד היא הליך קשה, היא משנה חיים וסדרי עדיפויות
השנים הראשונות קשות במיוחד.
לצערנו במצב בו שני בני הזוג עובדים + גידול ילדים משאיר מעט מאד זמן לזוגיות והיא נפגעת אנושות.
&nbsp
המלצה שלי, אל תחכי שבעלך יזום או יזיז את הגבינה
קחי אחריות על הזוגיות שלכם.
תנסו להעזר במשפחה כמה שתוכלו, לפחות פעם בשבוע תיזמי בילוי זוגי בלבד.
&nbsp
באופן כללי נשמע שאת סובלת קצת מדכאון, עם הבעל לא טוב בעבודה לא טוב.
טיפול איננו רק לשבת מול אדם זר ולשפוך את הלב.
תנסי לחפש טיפול שיעזור לך להתרומם ולנתב את חייך למקומות יותר שמחים.
אל תשכחי שהעצב הזה פוגע בבעלך, פוגע בילדה שלך
מגיע לשניהם אמא ובת זוג שמחה.
&nbsp
שיהיה המון אושר ושתדעי, הקשיים הללו נגמרים
&nbsp

נוסעת27

New member
נשמע לי

שהסיפור שלך הוא קצת חד צדדי, הרי אמרת במפורש שעברה עלייך טראומה קשה, שיש בך רגשות שליליים, אפילו סוג של דיכאון. נראה שזה מה שהוא חווה מהצד שלו, את אומרת שאת לא האישה שלו יותר, כנראה שזה באמת מה שהוא מרגיש אם הפכת לכבויה, מדוכאת ובמצוקה. את לא האישה שהיית. נראה שהוא באמת לא יודע איך להתמודד עם מה שעובר עלייך, אז גם הוא התרחק, וזה בסדר גמור שהוא ייעץ לך לפנות למישהו שיטפל בך. לדעתי אין מנוס מטיפול (אם קשה לך להיפתח מול אדם זר, בקשי מבעלך שיבוא איתך לטיפול זוגי, ואז אחרי שתיפתחי תוכלי להמשיך באופן פרטני, או איתו אם יהיה צורך, ונראה שכרגע יש צורך). טפלי בעצמך וטפלי בכם, ויפה שעה אחת קודם.

lizushb

New member
לאייבורי ונוסעת

איך זה שתמיד הגבר נותן תגובה רכה יותר והאישה נותנת תגובה שיפוטית...
אני ציינתי מפורשת שהבעיה התחילה בי... עברתי משברים אישיים קשים שמאוד קל לשפוט אבל קשה להיות במקומי.
קשה להיות במקום שבו בלידה הראשונה מחתימים אותי על כריתת רחם ומודיעים לי שאני במצב קריטי ואולי אני לא אשרוד את הניתוח ולא אראה את הבת שלי.
אבל יותר קל לשבת ליד מקלדת ולהגיד לי שאני כבר לא האישה שהייתי!
איפה בעלי שביקשתי שיעזור לי? איפה בעלי היה כשהמצב הסתבך והייתי בניתוח שעה וחצי יותר ממה שהייתי אמורה להיות ואנשים יצאו ואמרו "כמה דם!!" ולא דפק על הדלת ושאל מה קרה או ביקש לדעת מה קורה איתי כשהוא ידע שאני נכנסת לניתוח בידיעה שאולי לא אצא ממנו!!
התשובה שלו היתה: "חיכיתי"
אני עד היום לא סולחת לו כי אני יודעת שהייתי משתגעת, צועקת, מבקשת לדעת מה קורה עם הבעל שלי שהוא כל החיים שלי... אבל הוא "חיכה"
אז כן, אני לא האישה שהייתי, וכן, זה מאוד חד צדדי... אזל תשובות אני לא מקבלת ממנו וביקשתי לבדוק איתכם האם יש לכם עצה כלשהי מעבר לטיפול כי אני ממש לא מסוגלת לדבר עם אף אחד.

אבל הכי קל לשפוט!

ותודה לאייבורי על התמיכה, אני מנסה מאוד ליצור לנו זמן איכות בחד אבל לצערי אפיילו לא פעם אחת אני מקבלת את זה מבן זוגי! עד שהיתה בת שנה בכלל לא הסכים להיות בלעדיה לדקה כי אמא שלו אמרה לנו שהילדה צריכה להיות איתנו בכל מה שנעשה...

lizushb

New member
ושאלה למישהו קצת פחות שיפוטי:

האם יש טיפול שאיננו לשבת על ספה שבה אני יכולה לבדוק ולטפל בי?

נוסעת27

New member
חבל שזה מה שהבנת ממה שאמרתי

להגיד שאת לא היית האישה שהיית זה לא לשפוט אותך יקירתי, זה לשקף את מה שאמרת בעצמך. זה לא אומר שאת לא בסדר, שאת אשמה... התחולל בך שינוי מכורח הנסיבות שעברו עלייך, ולשניה לא אמרתי שהוא בסדר או התנהג כראוי- אמרתי שהוא לא ידע איך להתמודד עם מה שעובר עלייך (שוב- אמרת זאת בעצמך).
אל תתגונני כל כך, עצה לטיפול זאת עצה טובה, כי אמרת בעצמך שדברים אחרים לא עוזרים (ניסית ליצור זמן איכות, ניסית לדבר על ליבו וכו') הרבה פעמים התערבות של גורם חיצוני עוזרת להקשיב, לחשוף, לחלוק, להסתכל על הצד שני ועל הדברים מנקודת מבט חיצונית, זה עוזר המון לאנשים ולזוגות, זה יעזור לך להתחזק ולצאת מהמקום הקשה, לטפל בעצמך במקומות שהוא לא מסוגל לעזור לך, ויכול לעזור לכם לשקם את הזוגיות.
מקווה שעכשיו כוונתי יותר ברורה לך... בהצלחה!

lizushb

New member
אוקיי

הבנתי אותך, אם כי ציינת בתחילה שאני לא אותה אישה ואישה כבויה...
אבל אני שוב אומרת- טיפול קונבנציונאלי לא ידבר אליי.. אני חייבת משהו אחר ואולי מישהו פה בפורום התנסה בזה ויוכל להדירך אותי.
אין לי כל כך עם מי לדבר כי אני לא בנאדם שחושף רגשות בקלות.
בעלי היה החבר הכי טוב שלי ואני מרגישה כבר הרבה זמן מאוד לבד...
בסך הכל מבקשת לדעת איפה ניתן לפרוק את הכל...

נוסעת27

New member
לדעתי

למרות שקשה לך, דווקא כן הייתי ממליצה לך לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר, נסי לקבל המלצה מקופת החולים שלך או ממכרים (תתפלאי לגלות כמה אנשים עוברים טיפולים). אני מבינה שקשה לך להיפתח, אבל מטפל טוב יידע כיצד לנתב אותך לאט לאט להיפתח ולשוחח, רק תצטרכי לעשות את הצעד הראשון ולהתיישב על הספה, משם הוא יידע להוביל אותך וגם אם יהיה קצת קשה לאט לאט תראי שזה ישתפר. זה נורא קשה להיות במקום שקשה לדבר וזה מה שאת צריכה כרגע, אני באמת מאמינה שזה יעזור לך. ואם תלכי עם בעלך לטיפול זוגי, השיחה תתחיל יותר בקלות בגלל הדינמיקה הקבוצתית וזה יהיה הצעד הראשון ומשם דברים יתפתחו.
ובקשר למה שאמרתי (כבויה וכד') פשוט כשסיפרת את סיפורך, סיפרת כמובן על התהליך הקשה שעברת, ואז דיברת על בעלך ועל התסכול ממנו ומהתנהגותו, וניסיתי קצת לחדד שכנראה מהצד שלו הוא גם מתוסכל (שוב, לא הצדקתי אותו, רציתי רק להראות את הצד השני של המטבע) בד"כ בזוגיות (וגם אני נפלתי למקום הזה לא פעם) אנחנו נוטים להתמקד בעוול שעושים לנו ולפעמים קצת פחות מנסים להבין את הצד השני ומה הביא אותו להתנהגויות מסויימות. אין כאן שום רמז לאשמה של אחד הצדדים, זה פשוט הנסיבות של החיים..

YYY

חזון אחרית הימים. אייבורי אמא תרזה

YYY 2

תשמעי, בתור אחת שלא יודעת להביע רגשות, את מביעה את עצמך נהדר.
משני פוסטים כבר הספקתי ללמוד שעד הלידה היית אהובה ומוכלת והיה לך בעל תומך ואוהב,
אבל מאז הלידה בה הכל הסתבך עד אובדן שליטה ואף רחם
, את נוצרת בתוכך תופת רעילה של כעס והאשמה כלפי הבעל האוהב והתומך על שלא הציל אותך!
ושלא צרח, ופעל, ונלחם <והציל לך את הרחם?
> עד כדי כך שאת לא סולחת לו <!!>, והוא < ממש לא ברור למה?
> מתרחק מאז הלידה ואפילו לא מביא פרחים
.
כל מה שאת חווה הוא האמ-אמא של חומר לטיפול זוגי. ואם אני הבנתי מה הולך איתך רק משני פוסטים, אין סיבה שמישהי בעלת הכשרה טיפולית לא תבין מה הולך מתוך 'חוסר היכולת שלך לדבר על רגשות'

כמו שאמרת - הכי קל לשפוט! ושפטת את בן זוגך לחומרה, על משהו שהוא כלל לא אשם בו. הוא לא אשם שהעניינים הסתבכו,
הוא לא אשם על ההלם וחוסר האונים שהוא נכנס לתוכו לראות את האישה שלו במצב חרום רפואי שאין לו בו שום ידע או יכולת השפעה, הוא בטח ובטח לא אשם בהשלכות הנוראיות של הצלת חייך.
וכן, את זו שאחראית לטפל במטען הרגשי החריג הזה שלך, שמטיל עליו אחריות /אשמה ושהורס לך את הזוגיות הרס בלתי הפיך.

ואם את רוצה אותו כבעל גם בהמשך - קחי את עצמך בידיים אתמול! את יכולה לתמוך בעצמך בכל מיני טיפולים אלטרנטיביים מרגיעים,
אבל לא יהיה מנוס מלפרוק את הג'יפה כמו שפרקת כאן אצל איש מקצוע, ולסמוך עליו שיידע לעשות לך סדר בבלגן.

באמת שבהצלחה!

lizushb

New member
יש לי תשובה בשבילך

את מפלצת! אין לך צורך לשאול עוד...
את ממש נוראית ואני מקווה שאין פה הרבה אנשים שצריכים לספוג את הרוע שלך!
ביקשתי ממנהל הפורום למחוק את הפוסט שלי כיוון שזה באמת לא המקום לשפוך את הלב, אז תמשיכו להשתלח כאוות נפשכם בקרוב זה יימחק...

lizushb

New member
ועוד משהו..

מאחלת לך מעומק ליבי לעבור כזו לידה... ואז תצליחי להבין את כמות הארס שלך.
דוחה!
&nbsp

נוסעת27

New member
דווקא

אני חושבת שיש הרבה תוכן במה שהיא כתבה, חבל שאת כל כך אטומה לכל דעה שהיא לא פירגון חד משמעי
אם באת לכאן לקבל עצה את לא באמת מחפשת אחת ולא פתוחה לשמוע... אם את צריכה ניחומים ושיגידו לך שאת צודקת, כנראה שהפורום הזה באמת לא מתאים לך...לא כל מי שמראה לך עוד צד הוא ישר שיפוטי ורשע..

נו, אז אני מפלצת נוראית

כי אמרתי לך שזה הרסני להאשים את הבן זוג שלך בכל הצרות שלך <גם אם זה מרגיש לך מאוד היגיוני בגלל התחושה המאוד חזקה ואותנטית>.
את כמובן לא חייבת לשמוע, אבל שם צריך לחפש את המקור להתרחקות שלו, ולא בסיפורים שאת מספרת לעצמך ומזינה בעוד ועוד 'זעם קדוש'.
הרי בגלל זה הגעת הינה, לא? בגלל הריחוק שלו?

בכל אופן, לא הייתה לי שום כוונה לפגוע בך. וזה גם בשום דרך לא משתמע מהדברים שאמרתי. אבל אם את חווה את הדברים שלי כמעליבים או פוגעניים - על כמה וכמה כדאי לקבל סיוע מקצועי,
כי את מאוד רגישה ופגיעה ולא בהכרח הגירויים מהסביבה הם הסיבה לכך אלא יותר מערכת הפרשנויות שלך. מתארת לעצמי שלבעלך לא קל להכיל את כל האנרגיה הזו גם יחד. הרבה יותר פשוט להשתבלל ולתפוס מחסה.

את יכולה להמשיך לשלוח

את הטילים שלך

אבל אני סמולנית, אז אין סיכוי שתהיה כאן הרחבה קרקעית

כל החי

Another Girl

New member
מה היא אמרה לך שהצדיק התפוצצות מוחלטת עליה?

היא דווקא ענתה לך די רגיש, והתייחסה לנקודות ראויות. חבל שאת במגננה כזו, שפשוט אוטמת אותך מלהקשיב לכל מה שלא מוצא חן בעינייך.

למעלה