משבר

Anatsss

New member
משבר

אמי, חולת אלצהיימר, מטופלת בביתה כבר כחמש שנים ע"י מטפלת פיליפינית מוצלחת ואחראית שלפתע נכנסה להריון... כרגע היא באמצע החודש השמיני ואני במשבר אמיתי, מחפשת מטפלת לעבודה של לפחות חמשה וחצי חודשים, שתהייה טובה ואמינה, לעבודה בבית טוב במרכז ת"א. מוכנה לשלם את מה שנדרש, העיקר שאמי לא תגמור במוסד עקב ההריון הזה. אשמח לעצה ועזרה... תודה, ענת

ענתי44

New member
שלום ענת

ראשית, ברכות למטפלת על ההיריון, שתהיה לה לידה קלה . לצערי אין לי המלצה על עובדת פנויה אבל, ממליצה לך לפנות לכל חברות כוח האדם שפועלות אצלכם, לבדוק אם יש עובדת טובה ופנויה. תבקשי מהעובדת שלך לברר בין חברותיה אם הן יודעות על עובדת פנויה. ובעבר פה בפורום העובדת שיצאה לחופשת לידה עזרה למשפחה למצוא לה מחליפה, שעלתה על כל הציפיות ונשארה עד היום אצל המשפחה. אם יש לידכם בתי אבות, מרכזי יום או בית חולים, שווה לגשת לשם לראות עובדות זרות ולשאול אותן אם הן מכירות עובדת פנויה. גם אם יש משפחות עם עובדת זרה בקרבת ביתכם שווה לשאול. ואני יודעת שאת לחוצה אבל , יש לך עוד מספיק זמן למצור מחליפה. ועוד משהו. פה בפורום כשאחד הגולשים ( שכבר לא פעיל כאן ) גילה שהמטפלת של אשתו בהריון מתקדם, כמו שאמרתי הוא מצא מחליפה מדהימה. אבל גם נתן מקום למטפלת בהיריון, ליווה אותה בלידה ובחודשים אחרי עד שהיא חזרה עם התינוק למולדתה. ואשתו, הגיבה מאוד מאוד טוב לתינוק שהגיע לבקר אותם, וזה גרם להרבה שמחה אצלהם. אני אשאל משפחות שאני מכירה ואם תהיה לי תשובה אני אשלח לך מסר פרטי.

Anatsss

New member
קודם כל תודה על התגובה...

ועל העצות הטובות. בעניין הלחץ, אין מה לעשות, אני קצת לחוצה על גורלה של אמא. פניתי כבר למספר חברות כח אדם, פיזרתי קצת את השמועה. אנסה באמת לבדוק בבתי אבות ומרכזי יום. אגב, גם מבחינתי אני דואגת למטפלת עד אחרי חופשת הלידה, וגם היא מנסה לעזור לי למצוא מחליפה. החוקים הנוקשים פה בארץ מאוד מקשים לשמור על קשיש בביתו, במיוחד כשאני קרובת המשפחה היחידה של אמי.

ענתי44

New member
כל כך מבינה לליבך

ואומנם יש לי 2 אחים, אבל אני לקחתי על עצמי את הטיפול באמא שלי ועיקר הטיפול הוא עלי ואני מצרה כמוך על כך שמקשים על השארת קשיש, שהוא חולה, בביתו. זה החלק הקשה שבטיפול. המלחמות המתישות הללו למען זכויותיה של אמא. עצוב שכך גומלים לדור בוני המדינה. אגב, אצלנו במרכז היום יש אפשרות בהשארת הקשיש, בתשלום כמובן, אבל תשלום הוגן עד השעה 8 בערב מהבוקר. במידה ולא תמצאי מטפלת זרה חלופית ואז למצוא מישהי בתשלום שתגיע ללילות להיות עם אמא. אבל זה גם תלוי במצבה של אמא שלך. אני למשל, לפני כשנתיים, כשעמדתי לעבור ניתוח קשה, בחנתי אופציה זו ובסופו של דבר העברתי את אמא לבית האבות שבתוכו יש את מרכז היום שלה. ובו ביום שהרופא אישר לי לחזור ולהרים אותה מכסא הגלגלים החזרתי אותה הביתה. כלומר שגם בית אבות, לזמן מוגבל הוא לא פתרון גרוע. ממליצה לך לכתוב באיזה אזור בארץ אמא גרה כדי שהחברים כאן ידעו לעזור.

אומנם אין לי מטפלת בשרוול להציע...

אבל רעון יש לי , לפני כמה ימים אירלה (גרשון) העלה אתר שבו מצא מטפלת לאשתו, כדאי להכנס לאתר הנ"ל ולברר, כמו כן אבקש מהמטפל שלי לברר בפייסבוק שלהם באם יש משהיא פנויה....

Anatsss

New member
אשמח לקבל קישור לאתר שאירלה העלה

תודה לכל העוזרות והעוזרים

ענתי44

New member
מקווה שמצאת מטפלת

שאלתי בשבילך אבל, לצערי, אין מישהי פנויה.

למעלה