משבר

משבר

אם אני לא מוצאת עבודה, מוצאת דרך לרדת במשקל, או מוצאת לפחות קצת שמחת חיים, בעלי עוזב אותי ומפרק את המשפחה. אחרי הרבה שנים ביחד, עם ילדים מקסימים, והתמודדות שלא נגמרת אף פעם עם אובדן של הבת הבכורה. היינו בטיפול זוגי שעזר זמנית. תוך שנתיים כל הבעיות חזרו כאילו לא טיפלנו בכלל. מה לעשות?

מלודי6

New member
לטפל בעצמך

רוב מה שכתבת פה לא קשור בכלל לזוגיות. "אם אני לא מוצאת עבודה, מוצאת דרך לרדת במשקל, או מוצאת לפחות קצת שמחת חיים" גם "והתמודדות שלא נגמרת אף פעם עם אובדן של הבת הבכורה" אפשרי לנסות לטפל גם במסגרת אישית ולאו דווקא זוגית בלבד.

תודה רבה לך.

עוד מישהו יכול להתייחס? האם בכל קושי צריך לטפל ברבדים העמוקים ביותר, בעצמי?

מלודי6

New member
ישנה חשיבות רבה לטיפול שלך את עצמך

גם ברבדים העמוקים שלך, ברור שאין לנתק את ההתייחסות שלך על הסביבה, את הסביבה אותך, ויש צורך בשילוב בין האישי לחברתי, לזוגי, וכן לגורמים אחרים. אבל בראש ובראשונה, ובמיוחד אם ניסית כבר דרך אחרת, ועדיין הקושי קיים, כדאי שתפני לאפיק חדש – את עצמך. המחשבות, התהיות, ההסתכלות על החיים, על הסביבה, משפיעים במידה רבה על הפעולות, על המעשים, על הדיבור וכן הלאה. אם הרובד העמוק שלך קולט, מבחין ומבין תהליכים מסוימים בצורה כלשהי, הוא גם מניע את המעשים שלך בהתאם, הם יוצרים תהליכים כתוצאה מאותם מעשים, זהו גלגל קשור גלגל, שינוי תפיסתי שלך, יכול לבצע שינוי מעשי אחר, כך שחשוב שתלבני את קשייך גם ובעיקר מהמקור הפנימי של עצמך.

למעלה