משבר...

• פותח הנושא ri8
  • פורסם בתאריך

ri8

New member
משבר...../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

שלום לכולם, אני לא יודעת איך לנסח את השאלה שלי - אז תסלחו לי על הבלבול - אני פשוט אכתוב מהלב. הגבר הקטן, פ.ד.ד בתפקוד גבוה, חוגג בשבוע הבא 6. בתקופה האחרונה (בערך חודשיים)אני ממש מרגישה נסיגה. חזרו תופעות שכמעט ונעלמו כמו למשל - מדבר לעצמו בלי סוף, מתקשה לדבר על נושא אחד כי הוא כל הזמן מוצף במליון אסוציאציות מסביב וכו'... גם המצב השפתי לא משתנה (מכניס באותו משפט את כל הגופים האפשריים...). הוא נמצא בגן טיפולי כמובן, ומקבל את כל הטיפולים במסגרת הגן (רב"ע, ק"ת, וטיפול רגשי) ולכן החלטנו השנה לא להוסיף טיפולים פרטיים כדי לא ליצור עומס וכפילויות. אני מוצאת את עצמי מתהפכת לילות שלמים ואפילו בוכה על כך שבזמן האחרון המצב ממש בלתי נסבל מבחינתי ואני לא יודעת איך כדאי להמשיך . מה דעתכם? מה לעשות עכשיו? האם כדאי לתת טיפולים נוספים? האם יש איש מקצוע שאתם מכירים ששווה להתייעץ איתו ? בזמנו, הוא אובחן במכון להתפתחות הילד - אז אולי כדאי לקחת אותו לדיצה צחור (ראיתי את שמה מופיע פה פעמים רבות) להתייעצות? בקיצור......... אנא הגיבו לי וכיתבו לי מה לדעתכם אפשר וכדאי לעשות? אלפי תודות מראש הדר

משבר...

הי הדר, חשוב שלא להתייחס לעניין כמשבר אלא כמעין פסק זמן של חשיבה מחודשת ואולי היערכות מחודשת. צריך לנסות ולהבין מה קורה עם הגברבר שלך. קודם כל לנסות ולשלול מצב בריאותי ירוד. לפעמים אפילו נוזלים באוזניים, ללא מצב דלקתי, ללא חום וכאבים, מטריפים את הדעת, גורמים לתחושת עמימות נמשכת, לגרוי באזור האפרכסת, ולבעיות ביכולת המיקוד והריכוז. לגבי טיפולים נוספים. אני חושבת במקרה כזה שצריך להיות עם יד על הדופק, לדעת מה עושים בגן, כמה העבודה בגן ממוקדת, כמה הם עובדים על מטרות ברורות, כמה הם עובדים לפי תכנית ברורה ומובנית. (ולא משנה באיזו שיטה..) במידה והעבודה בגן יותר מידי דיפוזית, הייתי מגבה בכל זאת בטיפול נוסף בבית. את יודעת הזמן עובר , וחשוב להיות ממוקדים בטיפול טוב רציני ומקצועי. התייעצות? תמיד טוב. אבל את צריכה למקד שאלות להתייעצות. אין צורך כמובן באבחון חוזר. ההתייעצות צריכה להתמקד בשאלות כמו- האם הילד מקבל את המקסימום מבחינה טיפולית, ואיך בעצם ניתן לתגבר את קצה ההתקדמות שלו. בברכה, רונית ולגרין קלינאית תקשורת

קודם כל, לפי מה שאת כותבת חסר הרבה

רקע כדי להבין מה קורה... נסי לבדוק מה קורה איתו בגן, אולי הוא זקוק לחברה רגילה יותר, שיהיה לו את מי לחקות? אולי כדאי לחבר אותו עם ילדים רגילים? אולי הטיפולים בגן שהוא מקבל לא מתאימים לצרכים שלו? כמה את מעורבתבתהליך של הגן? אני רוצה לספר לך על דניאל שלי שהיה במצב דומה, אז החלטתי לנסות ולשלב אותו בחוג ליד הבית, וראי פלא...דניאל הפך לילד יותר ורבאלי. כאשר הוא הגיע לצהרון המשלב, הוא קפץ קפיצה אדירה בנושא הורבאלי. אני לא מציעה לך לשלב אותו, אבל אולי לבדוק מקומות מתאימים לשילוב מאוד חלקי. כך הוא יתקדם הרבה יותר ממה שאת חושבת. דבר נוסף... רגרסיה? את יודעת כמה פעמים הוא יתקדם, ויחזור ויתקדם ויחזור? אולי כל החיים. לפעמים רגרסיה מגיעה ואז ההתקדמות גדולה יותר. לא להתייאש, ולהיות עם יד על הדופק. אם תרצי לדבר,אני אשמח. אז הטלפון שלי: 0523-641177 03-6123029

rutimay

New member
מתחברת מאוד לעמליה

בנושא המחזוריות של הנסיגות וההתקדמויות. אין מה לעשות, הדר חומד. זה חלק מהתסמונת. חלק מבאס נורא, כי את מרגישה כמו סיזיפוס שגורר את הסלע במעלה ההר וכל פעם הסלע מתדרדר חזרה וצריך להתחיל את הטיפוס מחדש. אל תזכרי תמיד שהסלע שלנו אף פעם לא חוזר למקום ההתחלתי, אלא רק מתדרדר טיפונת, וזה כבר טוב. רונית ועמליה נתנו לך עצות נהדרות ואין לי מה להוסיף, חוץ מחיבוק. העיקר, תשמרי על כוחותייך ואל תישברי, כי את זוכרת מה המוטו של החבר'ה פה: זו לא ריצת ספרינט למרחקים קצרים, זה מרתון לכל החיים...... (נראה לי שעוד קלישאה אחת, תולים אותי פה.)

למעלה