משבר תמידי

טולי151

New member
משבר תמידי

הייית חייבת להוציא את זה איפשהו..
בת 36 נשואה כמעט שנתיים עם תינוקי מתוקי בבית.
קצת הקדמה..
הכרתי את בעלי כשהייתי בת 33 אחרי מיליון דיייטים שכמובן מי שרציתי לא רצה ומי שרצה לא רציתי. היום אני יכולה לומר (רק לעצמי כמובן) אני איתו כי הוא רצה. ניראה בסדר בחור טוב אין בו משהו מיוחד וגם לא היה, הוא פשוט רצה. זה הכל. ואני זרמתי. הוא מאוד מאוד אהב אותי ועדיין ואני הרבה פחות. דפוק מאוד, אני יודעת.
הציע נישואין ואמרתי כן בידיעה עם עצמי ש-יהיה בסדר, ההתאהבות הגדולה תגיע, ברור שהיא תגיע. (נ.ב הייתי במערכת יחסים ארוכה כבר עם אהבה ענקית שזרמה לי בורידים) וחיכיתי גם פה שאהבה תגיע לורידים. אנחנו 3 שנים יחד ונחשו מה, היא לא הגיעה.
(נ.ב האהבה של הורידים נשוי + היום, ומרוב שלא כזה להיט לי כבר התחלתי ממש לחלום עליו, אמיתי)
אוהבת, אבל לא בדרך שצריך לאהוב. כשאין אהבה מהלב והבטן זה מה שנקרא לא מחזיק מים.
התחושות שלי לגביו מהתחלה לא היו משהו, אבל אמרתי זה יעבור. וזה לא עבר. ההבדל בין עכשיו לעבר, שבעבר הייתי אומרת אותן ועכשיו אני כבר לא.
ואני מרגישה שאני נשואה למישהו שהוא לא מה שנקרא "גבר גבר" לדפוק מסמר בקיר לא ממש יודע ואני זו דופקת, מרגישה עליו גם שאצלו בעבודה לא ממש לוקחים אותו ברצינות ודי מובן מאליו בגלל איך שהוא מתנהג ומדבר וגם חושבת שכך גם בכל פן בחייו, גם משפחתו וכך גם חברים שלא ממש יש לו.
בקיצור, אני חיה עם מישהו שאני לא מאמינה בו. לא מאמינה שהוא יצליח. הוא לומד כרגע לצורך התקדמות ובליבי אומרת לעצמי שהוא חי בסרט אם הוא חושב שהוא יתקדם.
והעצוב הוא שאני התחתנתי איתו עם התחושות האלו, אבל אמרתי לעצמי "יהיה בסדר"
גרים עוד בבית שאני שכרתי עוד ברווקות לבד, עם הרהיטים הישנים שלי עוד, חוץ מכוסות לא הביא איתו כלום.
במקום להתחתן ומשם להתקדם יחד ולגור בבית נורמלי יותר, נתקעים פה בגלל השכירות הזולה ובגלל המשכורת שלי ושלו. בעיקר שלו. אפילו השכר שלי גבוה יותר.
בינתיים רבים ורבים ורבים על כל דבר ועיניין. יש הרבה דווקאים ביננו. הרבה מלחמות כח. הרבה אגו.אין נושא בעולם שיעלה ולא ניהייה חלוקים עליו.
רוב הזמן רבים וגם כשלא עדיין הולכת לישון איתו מחובקת ועם מחשבות אלו בליבי שאני חיה עם אדם שאני לא מצליחה לכבד, מי שהוא האישיות שלו וכל המכלול שלו גורם לי לא לכבד אותו,לזלזל בו נורא. כמובן בליבי. למרות שלפיעמים זה יוצא גם החוצה.
מרגע היכרותי עם בעלי היה בו משהו שלא ידעתי להשכיל שאני לא אוהבת, לא היה לי בדיוק על מה להצביע. אבל המשכתי בכל זאת. חושבת עם עצמי לפעמים איך זה יהיה אם אחיה לבד עם ילד. אני, אם חד הורית....? לא לזה ייחלתי. לא לשם כיוונתי.
איתו ובלעדיו פחות או יותר אותו הדבר. זה פשוט נוכחות של מישהו נוסף בבית בלי להביא איתו ערך מוסף.

אותי לפעמים זה נורא מזעזע שאני חושבת כך על האדם שאיתו בחרתי לחיות שאיתו בחרתי להביא ילדים.
יש כמובן עוד ועוד ועוד דברים אבל ממש תימצתתי, כי הייתי חייבת להוציא את זה, לספר תחושות אלו לאנשים קרובים בלי לקבל פרצוף עקום ועצוב מהם זה קצת בעייתי וגם כמה אפשר לספר שהזוגיות שלנו על הפנים...
וכל זה בגלל שהוא פשוט נורא נורא רצה אותי ואחרים פחות.

shirael

New member
מה את רוצה טולי?

רצית לשפוך? שפכת.
רצית עצה? כי אם כן, השאלה הראשונה היא שוב,מה את רוצה. את רוצה שהמצב ישתנה? את שואלת אם יש אפשרות לתקן שם משהו? את שואלת.... מה בעצם את שואלת אותנו?
כי זה שאת מכה על חטא ומאשימה את עצמך זה סבבה (עשית טעות ועכשיו את משלמת עליה, ועל הדרך משלמים גם בעלך והילד, ועם הזמן זה ילך ויתגבר) אבל אין בזה א. תועלת וב. איזושהן נקודות זיכוי מוסריות. הלקאה עצמית היא דרך לשלם מס שפתיים למה שאת יודעת שהוא הדבר הנכון, ועדיין לעשות את הדבר שאינו נכון אבל הוא קל ונוח. וכן, להישאר בקשר נטול אהבה וכבוד בהחלט יכול להיראות יותר קל ונוח מאשר האלטרנטיבה - להודות בכשלון מול עצמך ומול הקרובים אלייך, לצאת שוב לשוק הפנויים-פנויות בגיל 36 המאיים, להפנים עובדות חיים חדשות שמגיעות עם גירושים וכל הדברים האלה שחשבת ש"לי זה לא יקרה".
&nbsp
בכל אופן, אם רצית לאוורר ולקבל חיבוקים - בשמחה. קבלי חיבוק מכל הלב, באמת. החיים שלך בהחלט לא פשוטים. מרגישה יותר טוב?

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשמעי

פגשתי בימי חיי הרבה אנשים. מכל המינים הגילים הצבעים המקצועות וכולי.
מתוך הגאווה שלי, חלק הערכתי מאוד וחלק הערכתי פחות.
ככל שהתבגרתי והתחלתי להוציא את האצבע מהתחת של עצמי, ככה יותר ראיתי שבכל אדם יש תכונות יוצאות דופן. בכל אדם.
&nbsp
אם את לא מצליחה לראות את זה, אולי כדאי לספור בכמה אצבעות את משתמשת.
ברצינות.
&nbsp
אגב, את טוענת שחוץ מכוסות הוא לא הביא כלום.
הוא לא הביא אהבה? נאמנות? ילד? שיתוף?
הוא לא מחזיק מעמד בתנאים קשים, עם אישה מרירה ומתנשאת? והוא בכל זאת מחזיק שם מעמד.
&nbsp
נראה לי שיש מה לכבד שם.
&nbsp
שיהיה לך חג שמח!

עם כבוד (בלבד) לא בונים זוגיות ונישואים

נראה לי פחות חשוב אן היא מכבדת או לא את "מה ששם" (לי דווקא בין המילים עולה שכן.)
ויותר חשובה העובדה שאין אהבה אמיתית וגם לא תהיה - ושלכל אדם (גם לו וגם לה) מגיע לחיות ולהיות עם אדם שאוהב אותו באמת ושהוא אוהב בחזרה.

לכי לטיפול

ותנסי להבין מה את רוצה ולקבל החלטה ברורה איך את מגיעה לזה.
&nbsp
אפשר ומותר לטעות- השאלה היא מה עושים עם זה?

יכול להיות שהנישואים הללו היו טעות, אבל...

יכול להיות שהבחירה שלך בגבר פחות דומיננטי לא היתה לחלוטין מקרית.
בפנטזיה את רואה את עצמך עם "גבר-גבר"... אבל במציאות גבר כזה גם קובע את הכללים של הבית... ומחליט מה טוב למשפחה והאשה שלצידו מקבלת את דעתו (כי הרי הוא "גבר-גבר" ויודע מה טוב ונכון...).
לכן אני מאמניה שאם בחרת בו, יש בך גם משהו שנרתע מגבר דומיננטי (תנסי להיזכר במערכות יחסים קודמות שכשלו ולראות אם את מזהה את זה).
את המשיכה-דחייה הזאת (אם זה באמת מה שקיים), את צריכה לפתור עם עצמך לפני שאת ניגשת לטפל בנישואים שלכם. כי כמו שזכריוס אמר, אין ספק שבגבר שלך יש יתרונות אבל את כרגע (בגלל ששקועה בפנטזיה) רואה רק את החסרונות.
בחיים לא תמיד אפשר לקבל כל מה שרוצים וצריכים, במיוחד אם הדברים הללו סותרים...

מריוס זכריה

Member
מנהל

אמרלדה

Active member
לגמרי

התת מודע שלנו בוחר את בני זוגנו, ויש לבחירה שלו סיבות טובות. לא תמיד זה עובד, לפעמים צריך טיפול זוגי כדי שיעבוד, אבל הרבה פעמים הבחירה נכונה גם אם אנחנו לא מבינים למה.

גם אני בעד טיפול מעמיק, ולא בעד עזיבה, בשלב זה. אחרת - תיפלי בזוגיות הבאה לאותם בורות בדיוק.

אייבורי

New member
האמת את נשמעת אדם דוחה

כולם פה זזים באי נוחות מהשפיכה המזעזעת שלך ושותקים.
אבל אני מעולם לא ראיתי פה בכל השנים, אדם כלכך מזעזע כמוך.
לא פלא שאף אחד לא רצה
ועכשיו יש לך ילד, תעשי לבחור טובה ותתגרשי ממנו
כי מגיע לו כלכך הרבה יותר מכפי שאי פעם תוכלי לתת.
ובנתיים
את ממררת לו את החיים כי את אדם כלכך קטן.

LYRICA

New member

אין הרבה מה להוסיף על מה שכבר נאמר. ציינת כמה פעמים שאת אומרת את זה לעצמך אבל את חושבת שהוא לא מרגיש? חושבת שזה תותים עם קצפת לחיות איתך? מבטיחה לך שלא.
תעשי לו טובה ותתגרשי ממנו, בטוחה שלא תהיה לו בעיה למצוא מישהי שתעריך אותו ולא תזלזל בו כמוך.

אייבורי

New member
את באמת רוצה שנתחיל להגדיר

&nbsp
מהו ניצול
מהי חברות
מהי אמפתיה
מהו כבוד הדדי
מהי תמיכה ומהו זלזול ?
&nbsp
או שתוכלי למצוא את כל זה בכוחות עצמך ?
&nbsp
&nbsp

טולי151

New member
הוא לא שה תמים

ואני מניחה שזה ברור כי לכל דבר יש שני צדדים.
בן אדם דוחה? אני בן אדם כנה. הכנות נשפכה פה כי יש פחד אם הכנות תשפך לכיוון שאין ממנו דרך חזרה.
להרגיש בזוגיות שאני לובשת מכנסיים כל הזמן וזה גם נעים לו, לא נעים לי.
מאמינה לגמרי בתת מודע שבוחר עבורנו זה לגמרי עבד. מאמינה שאם היה מישהו אחר אז סביר להניח שלא הייתי כמו שאני.
החוסר בדומיננטיות הגיע בשלב מאוד מתקדם ביחסים כמו כמו עוד הרבה דברים שעלו מאוחר מידי מצידו.
אז אני לא כזו כלבה ולא כזו דוחה. מעריכה כנות וממנו זה קצת לוקה בחסר. כל החסרונות הנל שאכן קשה לי איתם עלו בכל הכח מאוחר מידי.

טיפול היה גם זוגי גם פרטני אבל ברגעי כעס מבחינת שנינו זה כאילו לא היה קיים.
תודה אמיתית על הכנות והביקורת.מעריכה כנות יותר מכל.

אולי תסבירי קצת יותר מה מפריע לך בו.

זה שאת לא אוהבת אותו הבנו - זו לא אשמתו, זו את שהתחתנת איתו בכל זאת. אבל את אומרת שהוא לא שה תמים. מה הוא עושה רע? כי בינתיים מהתאור שלך הוא לא דופק מסמר בקיר והקריירה שלו, או הפוטנציאל שלו בתחום, לא מספיק מוצלחים לדעתך. אלה הבעיות? כי אם כן, אני עדיין לא רואה משהו רע שהוא עושה פה. זה שיש לך תפיסה ספציפית לגבי איך גבר אמור להיות והוא לא הולם את התפיסה הזאת - שוב, זו לא אשמתו - אני לא רואה פה איזו האשמה מפורשת שלו בכך שהוא רימה אותך לפני החתונה והעמיד פנים שהוא כן יודע לתקוע מסמר ובעצם שכר מישהו שיעשה זאת במקומו או התחלף בעורמה עם אחיו התאום. אז במה בעצם את מאשימה אותו חוץ מבזה שהוא התחתן איתך על אף שהוא לא מוצא חן בעינייך?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אגלה לך סוד

רגעי כעס יש לכולם.
וברגעי הכעס כולם מאוכזבים מבני הזוג, כולם בטוחים שעשו טעות פטאלית וחושבים איך אפשר לברוח מכאן. מה שמרגישיפ ברגעי כעס איננו האמת הצרופה. הכעס יכול להפוך שחור ללבן ולבן לשחור.
&nbsp
קשר נבנה לא ברגעי הכעס.
והבעיה הגדולה ביותר בקשרים היא כשאנשים, לא בזמן כעס, מאמינים למה שהם חשבו ברגעי הכעס. כי אם מאמינים לכעס, שום זוגיות לא תצליח.
&nbsp
צריך לגלות הערכה לבן/בת הזוג, למרות רגעי הכעס. וגם כשכועסים, ללמוד לא להמסטל מהכעס ומהאכזבה, ולזכור שזה רק כעס.
&nbsp
האם לא יכול להיות שבסופו של חשבון כן טעית? יכול להיות. אבל זה שאת כועסת ומאוכזבת - לא בהכרח אומר שזה נכון. כי כאמור, תמיד יהיו, ברגעים מסוימים, כעס ואכזבה.
&nbsp
ואני אגיד לך עוד משהו: לכל בעל יש חיסרון אחד ענק: הוא לא בעל החלומות. הוא לא איש הפנטזיה. והוא גם לא יכול להיות. אם את עכשיו מאוהבת באיזו פנטזיה - אז את מכשילה את הקשר ומכשילה את עצמך.
&nbsp
מצד שני - רוצה להתגרש? כמו שאומרים כאן, אף אחד לא מחזיק אותך. את אדם ריבוני לעצמו. רבים וטובים עמדו בקשיי הגירושין, בדרך אל האושר. החוכמה היא לדעת להחליט: כן או לא. רק לא לשבת על העץ ולהתבכיין ולהרוס את הקשר, ולחלום על הגירושין. זה לא פרודוקטיבי.

נוסעת27

New member
האמת?

לא כזה התעלפתי בזעזוע כמו כולם פה. באת להוציא קיטור- והוצאת את כל הקרביים.
יש משהו מוערך בלהגיד את כל האמת, ולא חסכת, גם הודית בפה מלא על הטעות שאת עשית, שידעת שזה לא זה, שהלכת איתו רק כי הוא רצה אותך. השאלה היותר עמוקה היא למה עשית את כל הדברים האלה.
אני לא אתייחס לדברים שאמרת עליו, שהם אכן לא פשוטים לעיכול. נראה לי שחטפת מספיק על הראש .. אני אדבר רגע עלייך בתוך זה.
מן הסתם, בעלך יודע את דעתך עליו. אולי לא את כל גודל העניין, אבל לא יכול להיות שאתם חיים באותו בית ומנהלים חיים יחד והוא לא מרגיש את הזלזול שלך.
הייתי רוצה שתחשבי רגע גם עליו. הוא חי עם אישה שהוא אוהב (או לפחות אהב בהתחלה). שלא מרוצה ממנו, מאוכזבת ממנו, מבקרת אותו ואף נדחית ממנו. איך את מצפה מאדם לשגשג בתוך מקום כל כך מקטין? פלא שהוא כל הזמן רב, כועס ומתוסכל?
&nbsp
הכי עצוב, שהאדם היחידי כאן שראוי לכל הכעס והתסכול שלך- זאת את עצמך. הרי ידעת במדוייק לאן את נכנסת ועם מי את מתחתנת, ציפית שהוא יהיה אדם אחר. הוא נשאר מי שהוא מן הסתם. ועל זה הוא נענש.
&nbsp
אני באמת חושבת, שאת מאוד חדה לגבי הבחירה שלך. מאוד מבינה את הטעות שעשית. קצת עיוורת למה שאת תורמת למצב הגרוע בניכם. ועל זה כן שווה לעבוד. לא דווקא איתו, אלא עם עצמך.
אני כן הייתי הולכת לטיפול פרטני למרות הדעות החלוקות פה. לא כדי לנסות להציל את שאריות הזוגיות שעוד נותרו פה, אלא לבדוק עם עצמך למה עשית צעדים שעשית, איך את מתנהלת מולו, מציאות מול פנטזיה וכו'. כדי שגם אם תתגרשו תדעי איך להתנהל בקשר הבא.
יש כאן שיעור ממש חשוב בשבילך. אל תשבי כפולניה חמוצת פנים ותאנחי על חייך המרירים. תעשי מעשה.קחי אחריות על החיים שלך. כי נשמע שלא ממש עשית את זה עד עכשיו. פשוט חיכית שדברים יסתדרו...והפתעה- דברים לא פשוט איכשהו מסתדרים.
אם את כל כך איתנה בדעותייך הקשות אז תתגרשי, ועדיין אל תוותרי על טיפול לדעתי. נשמע שיש לך המון עבודה.
&nbsp
&nbsp

קןדם כל אני גאה בך

גאה בך ששיתפת.שהיית כנה. ולמרות כל אלה שמזועזעים מימה שכתבת פה
אני יכולה להגיד לך שאני מכירה הרבה כמוך
(אומנם עוד לא נשואות אבל חושבות כמוך)

הבעיה היחידה היא הזלזול שלך כלפיו, החוסר הערכה שלך.
את לוקחת אותו כמובן מאליו, ושכחת מה שהיה לך לפניו.
היה קשה לך למצוא מישהו אידיאלי, ועובדה שהוא בא והציע לך להינשא.
עשה איתך צעד מאוד חשוב.
עשיתם אהבה, והבאתם ילדים.
את שוכחת את הרגעים היפים שהיו בינכם.
נכון הוא לא יודע לדפוק מסמר, לא יודע מה לעשות במצבי סתימה. לא יודע!!
אז מה?
אולי הגיע הזמן שתגלי לנו מה הוא כן יודע?
יודע לגדל את הילדים? מכין אוכל? דואג לשלומך? אכפת לו ממך כשאת חוזרת מהעבודה?

אייבורי

New member
כנות איננה כסות

&nbsp
לומר אני רוצח המונים אבל כנה,זה לא בדיוק קו שמקדם משהו.
&nbsp
המחשבות שלך עליו, התפיסה היהירה שלך ובעצם הניצול (רצית ילד והוא הסכים)
הם שורש הבעיה, החוסר אמפתיה, חוסר תמיכה, הזלזול המופגן
כל אילו הם התכונות שבעיני הפכו אותך לאדם כעור למדי.
&nbsp
תקראי את עצמך, לא ברגעי הכעס, אולי תצליחי לראות את כל זה.
כל אדם זכאי לתיקון.
&nbsp
מאחל לכם ימים טובים יותר

למעלה