משבר שמנת מתוקה

משבר שמנת מתוקה

נאמר לי שהמקבילה לשמנת מתוקה כאן נקראת HEAVY CREAM אממה כל ניסיון שלי להכין גנאש משמנת מתוקה ושוקולד מריר נכשל- המרקם מאוד סמיך ,לא של רוטב כמו בארץ והטעם מררר מאוד . בארץ גם שוקולד מריר משובח עדיין היה נותן תוצאה של רוטב מתקתק יחסית עם השמנת המתוקה...ופה זה פשוט יוצא לי מגעיל! ניסיתי כמה סוגים של השמנת- יצא אותו דבר, ניסיתי לחקור בדבר והממצא החשוד היחיד שהעליתי הוא שב- HEAVY CREAM בכלל אין סוכר! אפס גרם! האם זה מקור הבעיה? אז למי שמתעסק באפייה אשמח לדעת איך אתם מכינים רוטב לעוגה משמנת מתוקה? האם משתמשים בשוקולד חלב? או מוסיפים סוכר? אני אמורה להיות לא רעה בכלל בעוגות, ובינתיים אני רק מפשלת אשמח לעזרתכם תודה

iris mom of two

New member
להוסיף סוכר!

לפחות כף סוכר לכל כוס שמנת. אני משתמשת יותר ב WHIPPING CREAM המרקם יותר נוח לי, עדיין יש להוסיף סוכר.

בסופר אמרו לי ש- WHIPPING CREAM

זו קצפת מוכנה לשימוש, האם זה לא כך? גם אותה אפשר לבשל על הגז עם שוקולד מריר?

BillB

New member
Whipped Cream זו קצפת מוכנה לשימוש

Whipping Cream זו שמנת מתוקה להקצפה, ואותה אפשר לחמם.

Ani15

New member
אני דווקא חושדת בשוקולד

כי גם בארץ לא מוסיפים סוכר לשמנת מתוקה. אני משתמשת בheavy whipping cream. אם את רוצה להוסיף היחס הוא כף-שתיים של אבקת סוכר לכוס שמנת מתוקה. אני חושדת בשוקולד כי פה יותר קל להשיג שוקולד עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים יותר ואז הוא יותר מר. תבדקי מה כתוב על העטיפה. ואם במקרה השתמשת במשהו של הרשי (בכוונה אני לא כותבת שוקולד כי זה לא) אז באמת אין לדעת מה יצא. פשוט אסור לגעת במוצרי ה"שוקולד" שלהם. בשום אופן לא להשתמש בשוקולד חלב - יש לו כמות שומן שונה לגמרי וזה ייצא שונה.

../images/Emo6.gif את זה כבר הספקתי להבין

השתמשתי בשוקולד של נסטלה בביטר סוויט הוא היה עם הכי הרבה מוצקי קקאו (72 או 64 לא זוכרת ) אבל גם הארץ אני משתמש בשוקולד שאני קונה במיוחד עם מוצקי קקאו גבוהים וזה יוצא מעולה!!! הפיתרון של שוקולד אכן לא נשמע טוב גם לי, אז מה נשאר להוסיף אבקת סוכר? ממש לבשל על הגז שמנת שוקולד ואבקת סוכר? זה נשמע רע, וזה יהיה יותר סמיך ממקודם אוף תודה

Ronit FL

New member
תשתמשי בשוקולד של LINDT

או של כל חברה אירופאית אחרת. אם את יכולה להשיג שוקולד פרה של הארץ, זה הכי טוב. שאר המקומיים, סתם מגעילים. ותשתמשי ב WHIPPING CREAM.

BillB

New member
אני בדעתה של אני - השוקולד הוא המפתח כאן

את יכולה לומר בדיוק באיזה שוקולד את משתמשת (חברה ואחוזי מוצקי קקאו)? ו - מה המטרה שלך - גנאש לציפוי/מילוי עוגה או גנאש כרוטב נלווה למשהו? בשמנת מתוקה אין סוכר, לא כאן ולא בארץ, זו לא הסיבה לבעיה.

ממש מוזר שבשמנת מתוקה אין סוכר

אז למה קוראים לה מתוקה? ואיך זה שהיא נותנת אפקט מתוק לשוקולד המריר? בכל מקרה כמו שכתבתי השתמשתי בביטר סוויט של נסטלה (ב- DARK היו פחות מוצקי קקאו והמוכרת אמרה לי שבשביל עוגה כדאי לי את המריר יותר) המטרה שלי היא להכין גנאש לציפוי עוגה, בארץ אני ממיסה על הגז שוקולד מריר בתוך שמנת מתוקה ביחס של 1:1 פה, לא רק שזה יצא מאוד מריר זה יצא גם עם מרקם סמיך ולא נח לציפוי עוגה אם יש לך מתכון בשבילי לגנאש "אמריקאי" מוצלחאני אשמח מאוד מאוד
ובכלל איך אני אמורה להתייחס מעתה למתכונים שיש בהם שמנת מתוקה? זה ה- HEAVY או WHIPPING?

צונצית

New member
מוכר

קרה גם לי כמה פעמיים שהכנתי עם השמנת המתוקה ושוקולד של נסטלה וזה יצא מר מהרגיל אני ממשיכה להשתמש בנסטלה פשוט מורידה מכמות השוקולד שאני מכניסה לשמנת. אני משתמשת לגאנש לציפוי עוגות ב-heavy whipping cream מבשלת בסיר את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה, מכבה ומוסיפה את השוקולד מכחה כדקה ומערבבת היטב עד שאין גושים ומצפה את העוגה, וכו'.

rachello1

New member
אני לא בעסקי הגנאש

אבל קרם רגיל כמו בארץ משמנת מתוקה אינסטנט פודינג וחלב אני מכינה כאן עם heavy whipping cream (בא בקרטונים בכמויות שונות). לא נרשמו תלונות.

BillB

New member
שעה קלה על שמנת כבדה ../images/Emo13.gif

ככה - שמנת מתוקה נקראת כך כדי להבחין אותה משמנת חמוצה. באנגלית השמות בכלל לא מתייחסים למתיקות אלא לסמיכות של השמנת (heavy, half and half וכו'). בשמנת חמוצה יש בקטריה שגורמת לייצור חומצה לקטית ומשם טעמה החמצמץ. חלב, שהוא הבסיס לשני המוצרים מכיל סוכר, ככה ששמנת מתוקה אכן מכילה סוכר, אבל לא כתוספת ולכן זה לא מצויין על האריזה. שוקולד, כל סוג של שוקולד כמעט, מכיל סוכר. כשאת מערבבת שוקולד מריר עם שמנת מתוקה את מערבבת שני חומרים שמכילים סוכר, והמרירות של השוקולד נמהלת, לכן הטעם הסופי פחות מריר. ביטר סוויט אמור להיות בסדר גמור בשביל גנאש לציפוי. נסי לעבוד לפי הטכניקה שתארה צונצית, לחמם שמנת עד לסף רתיחה, לשפוך מעל שוקולד ולחכות משהו כמו 10 דקות, ואז לערבב בעדינות (את לא רוצה להכניס אוויר לתערובת הזו), עד שיש לך גנאש חלק ויפה. אם הוא סמיך מדי בשלב הזה, למרות שהוא עדיין חם, תוסיפי חמאה (50 גרם לכמות של 250 גרם שוקולד), ואם הוא עדיין מריר מדי בשבילך, תוסיפי סירופ תירס בהיר (כף מדידה אחת ל 250 גרם שוקולד). היחס בין שוקולד ושמנת הוא אכן 1:1 במשקל (250 גרם שמנת ל 250 גרם שוקולד). לגבי השאלה האחרונה - תלוי במתכון. אם השמנת היא להקצפה, עדיפה שמנת באחוזי שומן גבוהים ככל האפשר, לכן הייתי בחורת ב Heavy Cream שמכילה 36% שומן. אם זה לשימוש בגנאש, כמרכיב בבלילה וכו', לא מאוד משנה באיזה מהן תשתמשי. ואם יש לך ספקות - תעלי מתכונים מדוייקים ואני אנסה לענות.

וואו המון תודה../images/Emo24.gif

אם כך נשאר לי רק להבין מה ההבדל בין HEAVY CREAM ל- WHIPPING CREAM האם ההבדל היחיד הוא באחוזי השומן?

BillB

New member
כן, וגם זה לא תמיד

ב whipping cream יש בין 30 ל 36% שומן, תלוי ביצרן, ובכבדה יש 36%.

אפרת ר

New member
השוקולד של נסטלה לא מוצלח לדעתי

אני משתמשת או בשוקולד של Trader Joe שבא בחבילות של פאונד (חצי קילו) ויש בו נדמה לי 70 אחוזי קקאו, או בשוקולד של lindt עם 72 אחוזים נדמה לי. את הלינדט אני קונה לעיתים יותר רחוקות כי הוא יקר (שני דולר ל100 גרם) אבל למשל היה מבצע עליו בoutlet בחנות של לינדט אז קניתי כמויות :)

saritoosh22

New member
אם יש לך גישה ל trader joe's

תצמאי שם שוקולד במשקל עם אחוזי קקאו גבוהים. כל מה שאני אופה/מבשלת איתו יוצא ממש מוצלח, בלי קשר לשמנת בכלל.

למעלה