משבר שינה - הצילו!

משבר שינה - הצילו!

עד שעברנו את תקופת הגזים, שפיתחנו שיטות מוצלחות להרדמה, שהרגלנו את הקטן לישון גם במיטה (ולא רק על הידיים), שנרדם אפילו לבד פעמים רבות, שבנינו לו סדר יום שגם הוא וגם אנחנו התרגלנו אליו, ושהגענו לשינה רציפה שבמקרים מסוימים הגיעה אפילו ל-8(!) שעות -- הקטן הפך בלתי ניתן להרדמה. בכלל.
לא ישן ביום כלל (אלא אם נרדם בהנקה ואז מתעורר ממש מהר)
ובלילה זה הפך למאבק של שעות על הרדמה, שבו הוא פשוט בוכה כשמנסים להרדים אותו.
אם משכיבים לישון על הגב - הוא מתחיל לברבר, לשחק ולהשתולל, אפילו אם לא משתפים איתו פעולה ומשתדלים להסיר גירויים.
השכבה על הבטן גוררת התפתלויות ובכי מטורף (וזו היתה התנוחה שבה הכי קל היה להרדים אותו)
אפילו על הידיים הוא כבר לא נרדם.
כל זה כשרואים שהוא מת לישון (פיהוקים, בהיות, עפעפיים נשמטות...) וגם אם נדמה שהעיניים נעצמות והוא עומד להירדם - מיד הוא מתעורר ומתחיל לברבר, לחייך ולצחוק (בהרגשה שלי הוא צוחק עלינו
) כאילו לפני שנייה הוא לא היה על סף הירדמות טוטאלית.
בסוף ההצלחה מגיעה בשעת לילה מאוחרת כשאני ובעלי מותשים לחלוטין וגם על הקטני אני בטוחה שזה לא משפיע טוב בכלל.
הדרך היחידה שבה הוא נרדם היא אם אחד מאיתנו שוכב והקטן שוכב על הבטן צמוד אליו, וגם זה אחרי זמן רב של התפתלויות ומאבק.
הבעיה העיקרית בדרך הזו היא שהיא ממש הורסת לנו את הגב!

אני מניחה שדובר במשבר ארבעה חודשים (אוטוטו זה הגיל), אבל עכשיו שנתנו לזה שם - מה עושים? איך אפשר להרדים אותו עכשיו??
והאם זה חולף לבד או שאנחנו צריכים "להתארגן מחדש"?

אגב, אנחנו מקפידים כבר על טקס שינה, החשכה של החדר בלילה, פתיחת חלונות ביום (וטיולים מידי פעם), ושיישן כשכל צרכיו מסופקים.

אשמח לכל עצה!

Arirel18

New member
אנחנו באותה סירה

אותו גיל ..הבנתי שצריך להמשיך להקפיד על סדר יום עד כמה שאפשר וזה יחלוף אחרי שלושה שבועות בערך ,אולי קצת יותר..ככה קראתי. מצטערת לא יכולה לעזור חוץ מלהגיד שאני מבינה את הבאסה

בועת sabon

New member
ראשית כל הכבוד על מה שהצלחתם לבנות עד עכשו

באמת לא מובן מאליו ודי משאיר את משבר גיל 4 חודשים כהסבר יחיד.
אצלנו גילינו בתחילת הקיץ שחם לו מאוד כשהוא ישן. מזיע גם עם מזגן.
מה שעוזר לנו הרבה ועזר מההתחלה זה מנשא, גם עכשו כשהוא כבר בן שנה ושוקל +8 קילו ועוזר לשמור על הגב. עוד ד'בר שעזר הרבה הוא נדנוד בעגלה, גם כשמתעורר באמצע הלילה ומתקשה להירדם. זה אמנם מחרבש לגמרי את ההרגלים הטובים שהקניתם אבל יש מצבים שבהם אין ברירה.
ועוד משהו שבטח ניסיתם אבל אם לא אז עיסוי לפני השינה גם מרגיע ואולי יעזור במשהו.

בועת sabon

New member
ועוד משהו

מהתיאור שלך נשמע שהוא מגיע ללילה בעייפות יתר (זה גם הגיוני לאור השינה המועטה שלו). שווה לנסות להתחיל את כל הטקס יותר מוקדם בחצי שעה-שעה. כבר עם סימני העייפות הראשונים. אם לא יעזור איתו לפחות אולי אתם תצליחו לסיים את הסאגה בשעות קצת יותר שפויות.

תודה,

תוכלי לתת לי דוגמא לסימני עייפות? (כלומר, מלבד הברורים כמו פיהוק)

בועת sabon

New member
שפשוף עיניים ו/או אוזניים

מקטר בלי סיבה אחרת נראית לעין (לבן שלי יש ממש קיטור אחר לעייפות. נסו להקשיב אם הבכי לעייפות שונה).
מניח הרבה את הראש בשכיבה על הבטן.

בועת sabon

New member
אז לתת שוב ושוב מוצץ

כי זה מרגיע. אולי חפץ מעבר יכול לעזור לו להירדם. יש תינוקות שרעש לבן עוזר להם.

למעלה