משבר רוחני?

שמיינה

New member
משבר רוחני?

אני לא יודעת אם תוכלו לעזור לי, אבל שווה לנסות.. לאחרונה, כנראה בעקבות חרדות, אני סובלת מתופעה שנקראת "דפרסונליזציה", זה אומר שחוויית ה"עצמי" שלי משובשת, זאת תופעה ידועה בפסיכולוגיה, אך יש לה כל מיני סיבות והסיבה שהיא קורית אצלי עדיין לא לגמרי ברורה. אני לא מסוגלת להרגיש את עצמי כמו שצריך. אני מרגישה מנותקת מעצמי, שאין אני באמת, שאני לא יכולה להגיע לרמה הכי אמיתית ולהיות כנה עם עצמי, כי אין שם כלום. אני פוחדת שבאמת אין שם כלום, שהכל זה אשליה, שאני לא מסוגלת להיות כנה ואמיתית עם עצמי לגמרי, כי אין דבר כזה בעצם. מתמיד היו לי בעיות עם האמת שלי ביני לבין עצמי, אני פוחדת שאני פשוט יודעת יותר מדי, מרגישה יותר מדי, ומודעת יותר מדי לזה שבעצם אין דבר כזה "אני" ואני לא יכולה להיות כנה עם עצמי ולהכיר את עצמי ולדבר עם עצמי.. אני פוחדת שאני צריכה משהו שבעצם אין, שבעצם לאף בן אדם אין, ואצלי פשוט התגלה הצורך הזה בגלל.. משהו.. אולי יש לכם תשובה בשבילי? אני נורא פוחדת...

תשובה

היי, אני חושב שקצת נכנסת ללולאה מיותרת בתוך הראש שלך. נכון שבסופו של דבר אין אני, אבל את עדיין רחוקה מהמקום הזה. האני שלך עדיין קיים (וימשיך עוד הרבה זמן), וצריך להתמודד עם כל מה שיש בו. את לא יכולה לקפוץ ישירות להארה ולומר אין לי בעצם אני. את צריכה עוד לעבור דרך ארוכה ביחד עם האני שקיים כדי להתיר את כל האמונות המיותרות, הטראומות, וכל מה שיש לפתור שם. אני ממליץ לך קודם כל לקבל את האני שלך כפי שהוא, לאמץ אותו אליך, להתמודד עם מה שהוא מכיל, עד לשלב המתאים של השלת האני. מעבר לכך ישנם טיפולים שיכולים לסייע לך להתמודד עם הנושא. יוסי.

skooby

New member
שלום לך../images/Emo24.gif

אני מאמינה שלכל אדם יש נשמה.נשמה יחידה ומיוחדת, שהיא יכולה להיות מתנה לאדם ולעולם,כשמכירים בה ומוכנים להסתכל בה והלתחבר אליה. אני בטווחה שזו לא שליה ויש לך "אני" מיוחד רק שלך . אולי כדאי לך ליהעזר באיש מקצוע על מנת להבין מדוע את מנותקת מהאני שלך, ולמצוא את הדרכים שלך להתחבר אליו. ישנם דרכים רבות לעשות את זה הן בתחום הפסיכולוגיה הקונבציונלית והן בטיפולים אלטרנטיבים שונים. אל תפחדי, אין לך ממה לפחד אני בטוחה שיש בך איכויות טובות שרק מחכות שתגלי אותם,
מריאלה

משבר רוחני!

אני לא יודע למה שמת סימן שאלה בכותרת של ההודעה שלך, נשמע שאת באמת במשבר ואני מתפלל בשבילך שתדעי להתמודד עם המצב שאת נמצאת בו. אני לא יודע האם את באמת חווה את זה שאין "אני" או שאת חושבת על זה בצורה כל כך חזקה עד שנדמה לך שאין "אני". מה שאני כן יכול להגיד (מנסיוני בלבד) שהכלום הזה נראה מפחיד בשביל ה"אני" הוא בעצם אהבה טהורה. עבור ה"אני" הכלום הזה הוא מפחיד מכיוון שהמשמעות העמוקה היא שזה סוף ה"אני", המוות שלו - לכן ה"אני" פוחד, הוא לא רוצה למות. מכיוון שישנה הזדהות עם ה"אני" - את חווה פחד. המהות האמיתית של הכלום היא אהבה טהורה. מה רע באהבה טהורה? ה"אני" פוחד כי הוא לא מכיר את זה, זה מסתורי - איך יכולה להיות אהבה טהורה? הרי ה"אני" רגיל לחיות על אהבה מזויפת - אהבה עם תנאים. אם תהיי מספיק כנה עם עצמך תוכלי לבדוק, להרגיש ולראות מהו הטבע של אותו כלום. אם את מוצאת אהבה טהורה בתוך הכלום הזה הרי שמצאת את מה שכולם מחפשים. במקום לחפש מה אשליה תחפשי מה אמיתי מעוז

שמיינה

New member
יכול להיות ש"נחתה" עליי הארה?

זה מפחיד אותי.. אין לי כלים להתמודד עם זה

מה מפחיד?

1) האם הרעיון שנקרא "הארה" מפחיד? אם זה מפחיד אותך סימן שמצאת קשר ואת מרגישה את עצמך ואת בקשר עם עצמך. 2) המחשבה על הרעיון מעסיקה אותך\מפחידה אותך. מה זה חשוב איך קוראים לזה? יש חיים וזהו... :) מעוז

הקלות הבלתי נסבלת של הקיום...

את יודעת, לפעמים אני נדהמת, כמה מעט תלוי באמת בנו, במובן שאנחנו רגילים לחשוב, כמה אנחנו "שבויים" בידי הנסיבות, כמה מה שהכי מנהל לנו את החיים הוא לפעמים הכי שטותי או שולי... אני הכי אוהבת בזמנים האלה לחשוב על גל בים, על ההתנהלות חסרת המאמץ שלו, ועל הקיון שלו כעצמו ועם זאת השייכות שלו לשלם, או, הדימוי השני שאני אוהבת, הוא עץ, שנותן כל כך הרבה מעצמו, אבל בלי המחשבות, התהיות, לפעמים אפילו אני אוהבת להתבונן בכלבים שלי ולראות איך הם חיים את החיים... צפים.... כשיש עניין הם מתעניינים, אחרת, הם פשוט ישנים... אין ספק שיש לי מה ללמוד מכל דבר שקיים פה על הכדור. אבל, ללא ספק, חוץ מבני האדם, אף יצור חי לא משקיע כל כך הרבה מחשבה במה שקורה. וזה היה ג'ון לנון שאמר, אם אני לא טועה, שאם אתה רוצה להצחיק את אלוהים, תספר לו מה התכניות שלך לעתיד... אז למה לא להכין כוס ענקית של קולה עם קרח, ללכת למקום שעושה לך כיף, ולתת לחיים לזרום קצת, לראות, אם אין משמעות ואולי אין משמעות למשמעות, אולי פשוט כדאי שיהיה לנו כיף?

למעלה