משבר עם בעלי

קארניו

New member
הרי הסכמי ממון מחבלים ברגש והופכים את רעיון

ההתחייבות הזוגיות לקר ומנוכר . פתאום זה לא מפריע לך ? את שדוגלת ברגש ואמונה וסומכת על בן זוגך מקבלת בשוויון נפש הסכם ממון ?

מצטערת, לא מאמינה לך!

Aski7

New member
אני חושבת שיש לי

בלקסיקון הרגשי הבנה של שני דברים חשובים שאת לא מצליחה או אולי לא רוצה לתפוס: איזון.
הכל צריך איזון בחיים.
בעוד את מראה צעד קיצוני (לא בריא בעליל) ״היום אוהב מחר אויב״ ומצד שני חושבת שאני מראה צד קיצוני וילדותי שמאמין באגדות ונסיכים בעוד האמת (משום מה את בטוחה שדווקא את מבינה מה אחרים חושבים אפילו שלא אמרו זאת) האמת היא שאני מאמינה באיזון בין הדברים.. להשאיר את ההסכם על החומריות באופן מוגן בחוק וכשזה ירד מהפרק-שהרי מדובר ביצר השרדותי בריא להגן על עצמך- ניתן וכדאי לשים כמה מהביצים שלך בסל המשותף ולהאמין שיחדיו תוכלו לשאת אותו טוב יותר. עוזר ותומך יותר. אני מאמינה שהגנה בחוק על רוב החומר מגנה על הזוגיות יותר מאשר הורסת לה כי היא מראש מכבה או מרסנת תאוות בצע וגרידיות אנושית.
איזון איזון איזון..
היום אוהב מחר אויב משאיר אותך בודדה ולבד לעד.. וחבל.

קארניו

New member

אין דבר שלישי? רק שניים מצאת?

התמימות היא באמת מקסימה

ומי שזוכה ליהנות ממנה יוצא נשכר, גם אם הוא בסוף נפגע בגינה.

קארניו

New member
כן ,היא מקסימה אצל ילדים

ואילו אנשים בוגרים קוראים לזה טפשות ......

Surrealistical

New member
הבנתי טוב מאוד

איך את רואה זוגיות ובעצם מה הדרישות המאוד נמוכות שלך מהבן זוג. אני לא אעצור אותך מלחיות בזוגיות לא בריאה שאין בה אפילו אמון בסיסי, אך אל תנסי לגרום לאנשים אחרים להאמין בזה שהם גם אמורים להיות אומללים.

קארניו

New member
העניין הוא שלא הבנת כלום

ואין לך מושג מה זו זוגיות בריאה , מהי אחריות אישית, כבוד עצמי ועל מה מושתת אמון בסיסי .
ולצערי, את וכל הסכלים האחרים כאן שקיפצו כמו חרגולים בעצם משקפים את אותם הזוגות הרבים שהזוגיות שלהם מסתיימת יומיים אחרי שהתחתנו בגלל אותה הפנטזיה הילדותית של הרצון להזדהות עם בן הזוג רק שאתם מחליפים את המילה הזדהות במילים -לסמוך ולתת אמון בבן הזוג - וזאת כדי לרמות את עצמכם.

Surrealistical

New member
את זו שאין לה מושג

אם בגיל 36 את עדיין לא יודעת איך זוגיות בריאה אמורה להראות אין מה לעשות חוץ מרחם עליך ועל בן זוגך (אם יש לך).
רק בן אדם שבעצמו לא אמין בעליל יוכל לראות במשהו כמו פרסום סרטון מהסוג הזה כמשהו לגיטימי שבן זוג אמור לעשות.
הזדהות זו לא מילה נרדפת ללתת אמון ולסמוך על מישהו אך במערכת יחסים יש בנהם קשר. לא מובן לי למה שתראי בהזדהות - שגורמת לאמפטיה וסימפטיה - כשמהו שלילי, אך נוכח התגובות הקודמות שלך אני לא מתפלאת.

קארניו

New member
אם היתה לך טיפל'ה השכלה ,מודעות ונסיון

אז גם היית מבינה שהזדהות היא שלילית , מסוכנת ואינה גורמת לאמפתיה . ושסימפטיה ואמפתיה הם שני דברים שונים
אבל מאחר שאין לך אף לא אחד מ-3 הדברים האלה (השכלה, מודעות ונסיון ) ובנוסף לכל את גם עקשנית ויהירה , אז גם אין לשתינו בסיס משותף להידברות ולכן בנקודה אני פורשת מהדיון הקט שנערך בינינו ולהבא תתווכחי עם אנשים ברמה שלך .

Surrealistical

New member
אין בעיה

אני אתווכח עם אנשים ברמה שלי. וכשתשכילי טיפה ותגיעי לרמה שלי אולי אני ארצה לדבר איתך. לפי קצב ההתקדמות שלך כרגע זה כנראה יהיה בגיל 70.

עדי3592

New member
תדברי עם זוגות שהתגרשו

33% מאלו שהתחתנו.
ברובם מעורבים בגידות, אכזבות אחד מהשני.
כעס.

ופעם לפני שהם התחתנו הכל היה מושלם.
אי אפשר להאמין בעיניים עצומות למישהו, עובדה לשליש מהאנשים זה בטוח לא עבד.
לשליש אחר זה לא עבד אבל הם לא מספרים ומנסים מחדש.........

את אכן תמימה מידיי.
אבל בסוף החיים יגרמו לך ללמוד...

Aski7

New member
או ואני שמה איתך כסף

שהסיבה העיקרית היא לא תמימות אלא לחץ חתונה פתטי שאני אישית ממש לא מעריכה
ולכן מתחתנים עם הראשון ה״בסדר״ שבא לדרך. בלי לעבוד על זה, בלי להבין מה מחפשים,
עוצמים עיניים לאי התאמות.
זה כל אותם נשים שהבעל מאבד משקל ברגע שיש ילד כי קיבלו את מבוקשן.
הבגידות ברוב המקרים לא קוראות כי התחתנת עם אדם שלא ניתן לסמוך עליו אלא כי לא היה ניתן גם לסמוך עליך ועליו שתקשיבו אחד לשני ותהיו שם. וכי מפחדים להודות שהבחירה לא היתה הכי טובה שיש.

עדי3592

New member
לפעמים בגידות קורות בגלל חוסר חברות טובה

לפעמים בגידות קורות בגלל חברות טובה, יציבה ושגרתית, ופתאום מתעורר רצון לאהבה חדשה ומסעירה...
לפעמים סתם כבר אין אהבה אבל יש שגרה משעממת ונחמדה...
לפעמים כבר לא נמשכים...
לפעמים אנשים משתנים ממש תוך כמה שנים ואז נוצרים ריבים...

הרבה זוגות מתחתנים כשהם הכירו והיו יחד 6 שנים, מביאים 2 ילדים ונפרדים...
לא תמיד זה מלחץ חתונה.

בקיצור להיות תמים מידיי זה לא טוב...

Aski7

New member
אני לגמרי מבינה

מה שאת אומרת,
אני רק חושבת שיש הבדל מאוד עצום ללטמון את הראש בחול ולא לקחת שום זהירות ולהיות בטוח שלך דבר לא יקרה.. לראיה מאוזנת שהכל יכול לקרות ואין ביטוחים אבל כרגע אני נהנה ממה שיש ומנהל חיים פתוחים עם בן זוגי וסומך עליו עד שיוכיח אחרת.
אני לא פוגשת אנשים ומחכה שיוכיחו לי שהם ראויים שאסמוך עליהם אלא אני סומכת עד שמראים אחרת.
אבל זה בדיוק מה שאמרתי לקארניו חייבים איזון. וחשש ולא לסמוך על אף אדם יצור יותר נזק לך למערכת היחסים ולילדים.

קארניו

New member
המורה, למרות שלא קיבלתי אישור החלטתי להגיב

את טועה כי הדגש הוא לא על איזון אלא קודם כל הכרה בעובדה שיש שתי ישויות נפרדות במערכת יחסים ואסור שיטמעו זה בזו .
ורק אחרי שאציב גבולות , אקח אחריות אישית ובעלת כבוד עצמי נטולת קנאה וחסרת תלות רק אז יכול להגיע איזון כי איזון הוא תוצאה ומותנה בכל המרכיבים הנ"ל.

Aski7

New member
כולך

חרטוטים.
צר לי כבר לא בא לי להתייחס אליך. הרווחת את זה בעבודה קשה.
צ׳או

קארניו

New member
וזו כמובן תגובתה של ילדה קטנה וטפשה

שאין לה מה לענות אבל גם קשה לה להודות בכך

Surrealistical

New member
שמתי לב

שהאנשים הממורמרים כאן מאוד אוהבים להגיד לאחרים שהם עוד "ילמדו" בלי שום הבנה שאולי הם למדו לא נכון ובגלל זה הם ממורמרים עכשיו. שלא לדבר על זה שאני כתבתי על איך שמערכת יחסים טובה צריכה להראות, אז למה שאני אדבר עם אלו שהתגרשו? שיסבירו לי איך נראת מערכת יחסים לא טובה כאילו שאני לא יודעת מה זה?

שום מערכת יחסים לא "מושלמת", על כל מערכת יחסים צריך לעבוד וצריך להשקיע. ומה לעשות שלפעמים מגלים (כמו במקרה הנ"ל) שהבן אדם שאת איתו לא עומד בדרישות המינימליות של בן זוג טוב. וזה בהחלט לא עושה אותה אהבלה כמו שכמה הזכירו כאן.

למעלה