אני במקומך הייתי מתחילה להוציא כספים...
על טיפול או אימון. לאו דווקא זוגי, אלא אישי. ולמה? יש לך בעיות עם האישה, יש לך בעיות עם המשפחה שלה, יש לך בעיות עם ההורים שלך שהתגרשו ועד היום זה טראומה.. אולי זה הזמן לשחרר את מה שאתה סוחב איתך על הגב כבר שנים, ואולי זה הזמן להתחיל להסתכל על הדברים אחרת. זה שהאבא שלה רוצה רק זכרים, זה בעיה שלו. היחס שלו - בכלל לא קשור אליכם, לא לאשתך ולא לבנות שלך או לבן שלך.. זה רק הדרך שבה הוא רואה את העולם, הדרך שבה הוא חושב שהוא צודק ויודע, וזה לא קשור לאף אחד אחר. לדעתי אם אשתך פגועה ממנו, או אם אתה פגוע ממנו, עליכם לעבוד על הפגיעות שלכם ולא על איך לשנות אותו.. עכשיו עוד משהו.. מרבית בני האדם מחזיקים בדעות שלהם כאילו הן עובדות, ואם חלילה הם יוותרו על הדעות שלהם, הם יוותרו על מי שהם.. אבל מדובר רק בדעה. רק במחשבה שאני החלטתי שהיא עובדה ועדיין היא רק דעה. למה אני כותבת את זה? אני חלילה לא מעודדת גירושין, אני מעודדת אהבה ותקשורת ורצון לשינוי.. העניין הוא כשאתה אומר אני לעולם לא יהיה כזה, ועכשיו שאתה רוצה להיות כזה אתה מפחד לא לעמוד במילה של ילד בן 8 , אתה אולי תידון את עצמך לחיים של בינוניות.. כי אתה סובל. האם אתה חושב שיכולה להיות סיטואציה שבה אתה משתנה או אשתך ופתאום אתה מוצא את עצמך מאוהב בה מחדש? האם אתה יכול לראות מצב שבו אתם כן מסתדרים? שאתם כן פותרים את מה שלא עובד? כי אם כן, תעשה את זה, המשפחה שלך (וגם נראה לי שאתה חושב ככה) חשובה יותר מכל דבר שאתה קורא לו מסחטת כסף, לכן אם אימון או טיפול יכול לעזור לך לחיות טוב יותר ועדין לא לעזוב, אתה לא חושב שזה שווה כל שקל? תתחיל לחקור סוגים של טיפולים או אימונים, תראה למה אתה הכי מתחבר ולך על זה. אגב, זה לא חייב לעלות כסף, תיכנס לפורום אימון לזוגיות למשל, יש לך שם מאמנת מצויינת שיכולה לכוון אותך , יש ספרים של מודעות והעצמה ושינוי.. רק צריך לפתוח את העיניים והאזניים והכי חשוב את הראש- אחרת כל דבר יראה לך כאו בזבוז זמן או מסחטת כסף והשינוי המיוחל - לא יגיע. (כשאנחנו צודקים כל הזמן, אין מקום לגדילה)