משבר נישואים קשה

timor88

New member
משבר נישואים קשה

אני נשוי מזה 11 שנה, מתחילתם הנישואים לא הוגדרו כהצלחה, אולם ניסינו וניסינו, ללא הועיל. כיום יש לנו 2 ילדים חמודים. המשבר החריף והלך עם השנים עד שהגעתי למצב שאני לא רק לא אוהב את אשתי, אני לא מסוגל להסתכל עליה. אני חושב להיפרד ממנה לתקופה, יחד עם זאת זה יהיה מעשה רע וישפיע קשות על הילדים - מה לעשות?

אייבורי

New member
קח אחריות

אף אדם לא יכול להקל עליך את העניין יש לכם כמה אופציות להתגרש (כן הילדים משלמים מחיר מסויים ומרוויחים במקום אחר) ללכת ליעוץ ולנסות לתקן את הקשר (מומלץ בעיני) להמשיך לסבול בשקט ללמוד לחיות אחד ליד השניה. אבל בראש ובראשונה עליך לקחת אחריות לחייך ולבחירותיך.

timor88

New member
ייעוץ הנו מסחטת כספים

היינו כבר בטיפול בעבר, תחושתנו הייתה כי, על אף העובדה שמדובר במטפלת מהשורה הראשונה, הכלים שנתנה לנו, לדעתנו (אנחנו מבינים בעסקים) היו לא יותר מ"שמירת לקוחות" ותו לא, האמן לי.

אייבורי

New member
עוד שאלה להבהרה

מדוע הנישואים הוגדרו בהתחלה כלא מוצלחים? ושנית אומרים עשה לך רב, כלומר יש מטפלים שונים ומשונים וצריך למצוא את זה שמצליח להגיע אליכם. מאחר ואני לא מומחה במטפלים אז השורה הראשונה או האחרונה שקולות בעיני. אני מאמין לך, אני גם מאמין שמי שרואה הכל בעינים של מסחטת כסף לא מסוגל להתרכז במה שאומרים לו

timor88

New member
תשובה לשאלתך

הנישואים היו חפוזים, ללא חשיבה מעמיקה ותוך לחץ מאשתי דהיום, ברוב טמטומי נשאבתי ללא בחינת ההשלכות

seeyou

New member
"אנחנו מבינים בעסקים"../images/Emo24.gif

אילו כן היית מיישם את הכללים מהעסקים לזוגיות שלך אז חלק מהבעיות היו נעלמות מבחינה פילוסופית אתה צודק- -ייעוץ הנו מסחטת כספים כמו רופאים,או בעלי מקצועות אחרים(מחשבים,אינטרנט).....מוכניקים.... אפילו ה יחסים עם האישה או הילדים....
כוווולם "מסחטת כספים"
הסנדלר הולך יחף?

מזדהה

קשה באמת קשה, מה שלא תחליט ומה שלא תעשה זה לא יהיה מושלם, להשאר בנשואים אתה תצטרף ללכת לייעוץ, לעמוד מול אשתך ומול עצמך ולנסות להבין וללמוד איפה ואיך משנים שגיעות ותובנות...........ולא תמיד זה הולך, וגם אם זה הולך יש הרבה ירידות! צריך להכין הרבה כסף, כח ומה שבינהם............. להיפרד, הילדים יפגעו, (גם לי יש 2 בנות והמחשבה על כך שאני אם אחליט להתגרש אצטרך להסתכל להן בעיניים גורמת לי לפחד משתק!). אני לא נמצאת במקום שאני יכולה להציע הצעות כי גם אני עצמי בדילמה נוראה, אני עדיין בייעוץ , יקר אבל איכותי וגם אם חלילה לא נצליח אני לוקחת מהשיחות שלנו הרבה מאד דברים על עצמי ולעצמי.....אבל זה קשה!!!!

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אענה לך במשל

יש במזרח התיכון מדינה אחת, וכבר יותר ממאה שנה חיים בה שני עמים ולא מסתדרים. כל הזמן מלחמות, והמצב רק מחריף. עם אחד לא מסוגל לסבול את השני, הם לא רוצים להיות ביחד אבל הם חיים באותו שטח. שאלתי היא: מה לעשות? --- קשה לענות, נכון? למה קשה? כי הבעיה מורכבת, ויש המון בסטוריה, והמון פרטים שכל אחד מהם חשוב. כמו במשל, גם בנמשל: אילו פרטת יותר - אפשר היה לפחות לענות לך קצת יותר (לא לפתור את העניין, כמובן). ובעיקר חשוב להבין האם הסתייעתם בעבר באנשי מקצוע? מריוס

timor88

New member
מריוס, ידידי

קשה לי לומר כי האהבה הנה מוטיב שולט במערכת שלנו, כנקודת התחלה. כל המעטפת מושלמת וזה כולל בית גדול ויפה, מקצועות מצליחים, ילדים יפים ומוצלחים, אולם יש לי חשש שאשתי כאחת שגדלה למשפחה מזרחית שאביה הביא לעולם רק בנות (5 במספר) מגלה אכזבה מהעובדה שבתה הבכורה אינה בן וקלה הדרך לצעוק עליה ולגעור בעוד שכשאני שם לב כי לבננו הקטן מעין "חסינות" מדברים אלו. אני רגיש לכך היות ואני מאוד מחובר לבתנו. נוסף לכך, בכל הפעמים בהם אנו מתוכחים, אין ממנה הבנה כי יש גם לה טעויות, היא לעולם לא תכיר בעובדה שהיא טועה וזה מוציא אותי מדעתי. תראה, ייתכן שהחסרתי כאן פרט חשוב: אני בן להורים גרושים שעשו זאת בהיותי בן 8, לא סלחתי להם לעולם על כך והיום הגעתי למצב שעל אף שאשתי ואני לא מסתדרים, מבחינתי עזיבת הבית כמוה כחורבן ותחושת דז'ה וו שהבטחתי לעצמי שלא תהיה פעם שניה.

Master Stav

New member
שה עם עצמך לשיחה

תזמין את עצמך לכוס המשקה החביבה עליך במקום אותו אתה אוהב לדוגמא שאני צריך לחשוב זה תמיד קוקוה קולה בקבוק זכוכית מול הים .....( לא המסעדה *) מה אתה רוצה ...כמי שנמצא בימים אלו בסיטואציה דומה/שונה אני יכול להבין שזה קשה קח את הזמן שלך ולא אל תוותר על עצמך בגין הילדים ההיפך ילדים לא טיפשים אם וכאשר תהייה מאושר הם יבינו את זה ואני בטוח שזו תהייה גם הבחירה שלהם .

seeyou

New member
"האהבה" כמוטיב שולט במערכת נשואים

אהבה זה מכיל בין היתר הבנה,פשרה ,הבלגה כלפי בת-בן הזוג. - "שאשתי כאחת שגדלה למשפחה מזרחית שאביה הביא לעולם רק בנות (5 במספר) מגלה אכזבה מהעובדה שבתה הבכורה אינה בן וקלה הדרך לצעוק עליה ולגעור " זאת,לדעתי בעיה בינה לבין ההורים שלה ולך אין זכות ויכולת להתערב. מה שלא תעשה אתה תצא אשם. לכן,תפקיד הבעל "לתאם עמדות" בינם ובין עצמם למסגרת הקטנה של משפחתם(הלא מורחבת) -" אני בן להורים גרושים שעשו זאת בהיותי בן 8, לא סלחתי להם לעולם על כך " אם זה נכון,אז אל תחזור על אותה פעולה. תתחשב במצב הילדים לי לא ברור שרע לך . אם האישה מתנהגת כלפך בצורה "הוגנת" מכול ההבטים
אז תשתדל להבליג על דברים שלא ניתנים לשינוי. אתה חושב לפרדה "זמנית"? דע לך שתוך זמן קצר היא תמצא גבר אחר שתמלא לה את החסר

מריוס זכריה

Member
מנהל
או קיי. אז ככה.

המעטפת מושלמת? מצוין. זה לא דבר שהולך ברגל, וזה כנראה משהו שהשגתם כן מתוך שיתוף פעולה - למרות שאתה כרגע ממוקד באי-שיתוף הפעולה. אשתך גדלה כבת למשפחה מזרחית: אם אתה מזכיר את זה, אני אולי אנחש שאתה לא מזרחי. כך או אחרת, שווה לבדוק האם אתם גם מתנגשים על פערי תרבויות. רק אציין בהקשר הזה שם זוגות של שני אשכנזים מתנגשים על פערי תרבויות: הוא יקה והיא פולניה, ואם שניהם יקים, אז הוא ממשפחה יותר משכילה והיא ממשפחה של אמנים... בקיצור, צריך לקחת בחשבון שתמיד יש פערי תרבות בין בני זוג. הדבר הכי חשוב: הבת שלכם. אני לא בטוח שהבעיה שלה היא אכזבה. יש פה עניין יותר עמוק, והוא שילד בן מיננו (לאישה-בת, לגבר-בן) יותר קשה לנו איתו, דווקא כי הוא יותר מזכיר לנו את עצמנו, ויותר מחבר אותנו לכאבים שלנו. על כן מן הראוי היה שתגלה דווקא אמפתיה לשאשתך בקטע הזה, וגם שתבדוק האם לך לא קשה קצת יותר עם הבן? היא לא מכירה בטעויותיה: טוב, זאת הטענה הכי נפוצה בין בני זוג. גם אם בחלק מן הדברים אתה מן הסתם צודק, ואולי בהרבה דברים, גם היא צודקת בכמה... תקשורת של "אני צודק ואת טועה" נקראת "משחק סכום אפס", ותמיד מישהו יפסיד בה. פה דווקא הפתרונות פשוטים, על ידי תקשורת שמכבדת את הסוביקטיביות של השני, לא מחפשת צדק אלא פתרונות שעובדים לשניכם יחד. העובדה שאתה בן להורים גרושים, ולא רוצה לשבור את המסגרת: מצוין! אל תשבור. תנסה לתקן. ולסיום, בעיית המטפלת: יתכן שאתה צודק, יש מטפלים כאלו. אבל בשום אופן לא נכול להכליל שכולם כאלה! זה גם לא נכון, וגם כמובן שומט את הקרקע מהסיכוי לפתרון. החלופה שאני מציע לך היא ללכת למטפל/ת לשיחה או שתיים, ואם אתה לא ממש מחובר אליו, פשוט לחפש אחר! זה כמו חיפוש אחרי קבלן או ארכיטקט - מראיינים כמה עד שיש כימיה עם מישהו. אחרת העסק עלול באמת להשבר - וחבל. האם אתה יודע כמה זוגות הצילו את יחסיהם אחרי טיפול מוצלח? מריוס

chenby

New member
אני במקומך הייתי מתחילה להוציא כספים...

על טיפול או אימון. לאו דווקא זוגי, אלא אישי. ולמה? יש לך בעיות עם האישה, יש לך בעיות עם המשפחה שלה, יש לך בעיות עם ההורים שלך שהתגרשו ועד היום זה טראומה.. אולי זה הזמן לשחרר את מה שאתה סוחב איתך על הגב כבר שנים, ואולי זה הזמן להתחיל להסתכל על הדברים אחרת. זה שהאבא שלה רוצה רק זכרים, זה בעיה שלו. היחס שלו - בכלל לא קשור אליכם, לא לאשתך ולא לבנות שלך או לבן שלך.. זה רק הדרך שבה הוא רואה את העולם, הדרך שבה הוא חושב שהוא צודק ויודע, וזה לא קשור לאף אחד אחר. לדעתי אם אשתך פגועה ממנו, או אם אתה פגוע ממנו, עליכם לעבוד על הפגיעות שלכם ולא על איך לשנות אותו.. עכשיו עוד משהו.. מרבית בני האדם מחזיקים בדעות שלהם כאילו הן עובדות, ואם חלילה הם יוותרו על הדעות שלהם, הם יוותרו על מי שהם.. אבל מדובר רק בדעה. רק במחשבה שאני החלטתי שהיא עובדה ועדיין היא רק דעה. למה אני כותבת את זה? אני חלילה לא מעודדת גירושין, אני מעודדת אהבה ותקשורת ורצון לשינוי.. העניין הוא כשאתה אומר אני לעולם לא יהיה כזה, ועכשיו שאתה רוצה להיות כזה אתה מפחד לא לעמוד במילה של ילד בן 8 , אתה אולי תידון את עצמך לחיים של בינוניות.. כי אתה סובל. האם אתה חושב שיכולה להיות סיטואציה שבה אתה משתנה או אשתך ופתאום אתה מוצא את עצמך מאוהב בה מחדש? האם אתה יכול לראות מצב שבו אתם כן מסתדרים? שאתם כן פותרים את מה שלא עובד? כי אם כן, תעשה את זה, המשפחה שלך (וגם נראה לי שאתה חושב ככה) חשובה יותר מכל דבר שאתה קורא לו מסחטת כסף, לכן אם אימון או טיפול יכול לעזור לך לחיות טוב יותר ועדין לא לעזוב, אתה לא חושב שזה שווה כל שקל? תתחיל לחקור סוגים של טיפולים או אימונים, תראה למה אתה הכי מתחבר ולך על זה. אגב, זה לא חייב לעלות כסף, תיכנס לפורום אימון לזוגיות למשל, יש לך שם מאמנת מצויינת שיכולה לכוון אותך , יש ספרים של מודעות והעצמה ושינוי.. רק צריך לפתוח את העיניים והאזניים והכי חשוב את הראש- אחרת כל דבר יראה לך כאו בזבוז זמן או מסחטת כסף והשינוי המיוחל - לא יגיע. (כשאנחנו צודקים כל הזמן, אין מקום לגדילה)

seeyou

New member
"חושב להיפרד ממנה לתקופה"../images/Emo12.gif?

המשפט הזה מחזיר אותי לארגז החול בגיל גן הילדים אתה כבר בוגר מספיק להבין שנשואים עם ילדים זה לא משחק. אם רע לכם אז תנסו לפתור את הבעיות או לשפר את המצב מסביב לשולחן או במיטה. מבלי להכיר את הבעיות שלך אני יכול להבטיח לך שאלו רק ה"יומן" לפני הסרט בבית הקולנוע. בציר הזמן הבעיות הם יותר מורכבות. שלא תחשוב לרגע שחיוך
של אישה אחרת לא מסתיר בעיות. האם תוכל להיות יותר ספציפי בקשר לגורמים להרגשתך? יוסי

אייבורי

New member
דווקא זה שקר נוח

לא תמיד אנשים מסוגלים להודות שנגמר פרק אז הם צריכים לרכך את המכה

timor88

New member
מפנה אותך לתגובתי למריוס

משם תוכל להבין מהיכן נובעות הבעיות.

גארוטה

New member
מקריאת דבריך אני

באופן אישי מקבלת רושם של אדם המלא באמונות וסטיגמות ושאינו מוכן לקחת אחריות על החלק שלו במשבר. נתחיל בזה שאתה בכלל לא רצית להתחתן - הובילו אותך בכח אל מתחת לחופה... אשתך מעולם לא מכירה בעובדה שהיא טועה, ואתה? מוכן להודות או שאתה מעולם לא טעית? זה מוציא אותך מדעתך - איך זה מתבטא בפועל כשאתה יוצא מדעתך? יעוץ זוגי לא בא בחשבון - בוודאי, אם מראש הסטיגמה שלך היא שזה רק מטחנת כסף ככה גם היחס שלך למטפלת (מן השורה). לא הלכת אליה באמת כדי לשמוע, ללמוד ולהפנים, בטח גם לשם נגררת ע"י אשתך, אך כאשר מראש זהו היחס ואתה יושב מולה ומחשב כמה כל דקה עולה, כך גם התוצאות. אתה לא אוהב את אשתך ולא מסוגל להסתכל עליה אבל אין לך את האומץ לקום וללכת לא למענך ובטח לא למענה שצריכה לחיות יום יום, שעה שעה עם מישהו שלא מסוגל להסתכל עליה כי שוב, הוא שבוי באמונה שגירושים יפגעו בילדים (מחויה אישית שלך), ועכשיו, כמו שהחיים שלכם נראים היום כשאבא לא סובל את אמא ואין כלל אהבה, הם לא נפגעים? ולסיום, תסביר לי בבקשה ממך מה הקשר בין התנהגות הסבא, המזרחי חשוב לציין, לביתך לבין המשבר שלך עם אשתך?

I C E M A N 7

New member
הוא התכווןש אשתו פרענקית.

לגבי הסבא וכשלונו בהבאת בנים זכרים.. התסכול הוא עמוק (במיוחד כשאתה מוקף בשש נקבות כל החיים) ויתכן והחריף את ההשפעה הפרענקית בחינוכה ועיצובה של אשתו.

גארוטה

New member
הבנתי את כוונת המשורר

שלא מצא את המילים כיצד לציין שאשתו פרענקית (ואולי שם טמונה הבעיה לדעתו) ועל כן היה חייב בעקיפין לציין את התנהגות הסבא המזרחי לביתם הבכורה, כדי שכולנו נבין איפה הכל התחיל...

למעלה