משבר משבר

mother3

New member
משבר משבר

יש לי סיפור ארוך. אנחנו נשואים 10 שנים. עברנו דברים קשים ביחד-שקשורים לילדים, ענייני בריאות וכאלה. עברנו אותם ביחד. עם המון קשיים אבל המון אהבה. אני הייתי כמה שנים בדיכאון-בעלי תמך ואהב וקיבל וסוף סוף הדברים השתפרו. והיו לנו שנתיים נפלאות ראינו את העתיד ותיכננו אותו. חשוב לציין שמועלם לא היו בגידות לא מצידי ואני משוכנעת שלא מצידו. לפני 3 חודשים קרה מקרה והגבתי בהיסטריה וזעם-עלה חשד שהוא בגד בי. היתה נשמה טובה שליחששה לי זאת ובסוף הכל התברר כבדיה אבל בעלי נפגע נורא כי אני האמנתי ועשיתי סצנה ובעצם הוא טוען שמאז כל השנים הקשות שהוא ספג וספג ממני (והוא באמת ספג המון) עולות ועושות לו רע. הוא כועס ומרגיש שהוא לא יודע מה לעשות. קשה לו להישאר. הוא לא שלם עם פרידה. טוען שעדיין אוהב אותי אבל הוא ממש במצב ירוד ואני לא מצליחה לעזור. אני עצובה וחרדה ולא יודעת מה לעשות. דיברנו שנלך ליעוץ. הוא טוען שהוא רוצה שזה יצליח ולי...קשה להאמין שהוא באמת רוצה. בתחושה הפנימית שלי אני מרגישה שמשהו נשבר וזהו. שהוא בתוכו החליט שיחד אי אפשר להישאר. שאולי הוא נותן צ'אנס רק בגלל הילדים. מצבנו הכלכלי לא מדהים. אולי אתם יודעים על מרכז מסויים לטיפול זוגי שאולי לא יעלה המון כסף. ובכלל מישהו מכיר מטפלים זוגיים טובים? איך בוחרים?

קשה כשאול קינאה...

נראה לי שלפני הטיפול זוגי את צריכה לתת התנצלות משכנעת מאוד. אחרי כל שנות הקשיים והדיכאון את מאשימה את אישך התומך והאוהב בהאשמות שווא??? זה בהחלט יכול לשבור "משהוא" בכל אדם. אולי יש לך צורך דווקא בטיפול אישי בתחום הקינאה? האם יכול להיות שכאשר הטחת בו את הטענות הכוזבות ציפית שגם לגבי התנהגות זו יתייחס אישך כפי שנהג בזמן שהיית חולה בדיכאון, והוא, לעומת זאת, ציפה שכעת, כשאת בריאה, תנהגי התנהגות נורמטיבית של אדם בריא? יתכן שהתנהגותך העלתה אצלו סימני שאלה לגבי בריאותך הנפשית בהווה ובעתיד...

נשמה טובה

עשית טעות גדולה ונפוצה, במקום להקשיב לליבך הקשבת ל"נשמה טובה", ממש שטות שעלולה לעלות לך ביוקר, בעלך עבר איתך תקופה קשה מאוד - בזמן מחלתך -ובכל זאת הוכיח לך מעל ומעבר שהוא אוהב אותך שהוא מחוייב לזוגיות שלכם, קודם כל - תבקשי סליחה - ו ב ג ד ו ל - הוא כועס ובצדק, את ממש לא בסדר איתו, חוסר האמון שלך בו - לא מוצדק, אין הרבה גברים שהיו מוכנים להבליג ולעבור את התקופה הקשה (תקופת הדיכאון שלך). נצלי את הזמן שאתם פרודים כדי לגשת לייעוץ, קודם את לבד - ייתכן בהחלט שמשהו נשבר בו, סך הכל עד היום היה לו קשה, ובנוסף האשמת אותו על סמך שמועות, התנהגות גרועה מאוד, טעות רצינית, כמו שאמרתי בקשי סליחה גדולה ופני מיד לייעוץ, - בכל עיר יש עובדת סוציאלית היא בוודאי תוכל להפנות אותך, או מחלקת הרווחה.

למעלה