משבר מחול!!!

th123

New member
משבר מחול!!!

אני רוקדת כבר דיי הרבה זמן באינטנסיביות רבה- 4 פעמים בשבוע כל פעם 3-4 שעות (דרך אגב אני תלמידת תיכון) שזה קשה לנטרל עם הכל. ואני דיי במשבר אם לפרוש מהמחול \ לא. ממש ניהיה קשה בלימודים ואני יודעת שזו לא סיבה מספיק מוצדקת- אבל לפעמים אני נמצאת בשיעור ושואלת את עצמי- מה אני עושה פה??? אם אני בכלל רוצה להמשיך עם זה לכוון העתיד ?????????? האם פעם זה קרה לכם???? והאם יש לכם הצעות מה לעשות בנדון??? אשמח לקבל תגובות-

maholnikit

New member
טוב ככה....גם לי היו הרבה משברים

אבל אני כל כך אוהבת לרקוד שאני פשוט לא מסוגלת להפסיק. אם את לא נהנית מזה, או לפחות לא נהנית מזה מספיק אז תפסיקי... אבל אם זה רק בגלל שאת לא בטוחה מה יהיה בעתיד-אל תפסיקי!! הריקוד טוב לנשמה. אם את באמת אוהבת את זה את לא תוכלי לתפקד בלי זה. אם קשה לך תורידי את מספר השעות... את יכולה לנסות לחודש לראות איך הולך בלי ריקוד ומקסימום לחזור...

oshrat18

New member
גם לי זה קרה...

רקדתי 8 שנים עד שהגעתי לגיל של כל המבחנים והבגרויות והרגשתי שנמאס לי וקשה לי...לא ידעתי עד כמה אני אוהבת לרקוד עד שעזבתי... בהתחלה הרגשתי הקלה והיה לי הרבה זמן פנוי אבל היום שאני כבר גדולה ורוצה לחזור אני מצטערת כל כך שעזבתי זאת היתה טעות גדולה כי הבנתי שריקוד זה החיים שלי! את צריכה לחשוב אם את אוהבת את זה באמת..אפילו לקצץ שעות כי אם רוצים באמת אז יכולים לעשות הרבה דברים באותו זמן את לא צריכה לעזוב בגלל זה. ץעזבי רק אם את בטוחה! זאת עצה מנסיון...

the mush

New member
אני חושבת שכל אחד פה בפורום

די מזדהה איתך
אני, אישית, כלכך
כל יום יש אחרי בית ספר אני הולכת לבלט, חוזרת הביתה או ב7 או ב9. אמא שלי דיברה עם הבית ספר, ואני מקבלת כל מיני הקלות.

גם אני עברתי את זה!!!

גם אני רקדתי די באינטנסיביות שנה שעברה ואפילו המחנכת שלי אמרה לי שאולי כדאי לקצץ בשעות שאני רוקדת אבל זה כל כך חשוב לי אז לא יכולתי להפסיק!!!

הי!

שלום. שמי שרית. ואני רוקדת להנאתי.עובדת וסטודנטית לחינוך לליקויי למידה באוניברסיטה הפתוחה. אני יותר מבוגרת מכם,אך ניסיוני יכול לשמש לכם לעזר. אני כה אוהבת לרקוד,עד כדי כך שעזבתי אורח חיים שגדלתי בו. (הייתי פעם דתית,וכיום אני חילונית,כי היו אנשים מהקיצוניים שבהם במוסדות חינוך דתיים מסויימים שלמדתי בהם שהתנגדו לעיסוקי במחול.וכן אמרו לי שלא אמצא בחור דתי שיסכים שארקוד ועוד) אז תבינו עד כמה אני אוהבת לרקוד. ובאשר לעיניין. חשוב מאוד לשלב דברים נוספים לריקוד. הריקוד זה הרבה ,אך לא הכל בחיים. ולא חייבים לעזוב אותו אם עוסקים גם בדברים אחרים. לגמרי לא. אפשר לשלב. אם היית אומרת שאת לא רוצה בזה,ולא אוהבת את זה,זה כבר משהו אחר. אך את אוהבת זאת מאוד,אני מניחה. אחרת לא היית רוקדת כל כך הרבה. אז ניתן לשלב דברים נוספים. וזה כלל וכלל לא סותר!

ועוד דבר

אפשר לקצץ שעות. זה לא אומר שמי שרוקד פחות שעות לא נקרא רוקד. נכון,כדי להגיע להישגים של רקדנים מקצועיים צריך להשקיע והרבה. אך חשוב לרקוד כי אוהבים ונהנים,ולא רק כדי להגיע להישגים. ואתן דוגמה מאצלי. בשיעורי ריקוד מסויימים אני לא מצליחה את כל התרגילים. אך זאת לא סיבה לעזוב. אני רוקדת כי אני נהנת ואוהבת זאת מאוד. וגם אם לא תמיד הולך לי בשיעור,זה לא אומר שאני לא אוהבת לרקוד. אני פשוט רוקדת להנאתי.

ואם את רוצה

להיות רקדנית מקצועית,תחשבי עם אחרים מה עושים. אני לא רקדנית מקצועית,כך שאינני יכולה לייעץ לך בנידון. זה עולם תובעני. אך בהחלט ניתן לשלב. אני למשל לומדת באוניברסיטה הפתוחה ומשלבת גם עבודה ודברים נוספים. ולומדים איתי נשים בעלות משפחה וילדים,ועובדות במשרה מלאה,ובכל זאת משלבות לימודים בפתוחה שדורשים הרבה. אז הכל אפשרי!

אז אני חושבת

שכמו שיש אנשים בפתוחה שלומדים ומשקיעים בה,ואפילו תכנית מלאה,בשילוב עבודה ומשפחה שגם הם דורשים הרבה והרבה מאוד,אז ניתן לשלב עם לימודים בתיכון גם ריקוד.וזה כלל וכלל לא סותר. הכל עיניין של רצון. ויש רקדנים שמשלבים גם צבא. וזה אפשרי. את לא חייבת לעזוב לגמרי. את יכולה גם להוריד שעות לזמן מסויים. ועדיין את תרקדי. בהצלחה!

רקדנית14

New member
../images/Emo4.gif

תראי תמעיטי קצת את מספר החוגים כי באמת חבל אם זה כיף לך והכול חבל שתפסיקי... לי אישית הריקוד עוזר לי דקה להיות בריקוד להינתק מהכול גם עם אני עצבנית זה עוזר לי והכול ובאמת חבל שתפסיקי... מקווה שלא תפסיקי לרקוד....

th123

New member
תודה רבה !!!

אני ממש מודה לכולכם על כל העצות, התגובות ואפילו שיתוף סיפוריכם האישי. אם זה מעניין אותכם, הגעתי למסקנה שאני לא יפרוש סופית, כי באמת הריקוד נהיה כבר חלק בלתי נפרד מהחיים שלי, וכנראה כמו כל ד בר בחיים צריך להתמודד עם קושי, להתמודד בחיים עם קשיים זה בין הדברים הכי חשובים בחיים. אני חושבת שכאשר אתה רוקד אתה לא יכול להסביר את ההרגשה, זה פשוט אי אפשר לתאר את ההרגשה באמת :). בקיצור אני מודה לכולכם שעזרתי לי להגיע להחלטה, תרמתם לי ואני חושבת שאם אתה אוהב לעשות דבר מה בחיים אל תפסיקו זאת, רק בגלל מצבי לחץ כמו שאני הייתי- תודה !!!!!!!!!!

מרנינית

New member
בחיים בחיים בחיים

לא להפסיק לרקוד!
זה מה שעושה לנו כייף בחיים...זה מה שעושה לנו את החיים! (או לפחות לי...) לעולם לא להפסיק! אבל אם ממש קשה אז אולי לקצץ

למעלה