משבר כלכלי..

seeyou

New member
"הוא אדם אינטליגנט שתמיד עסוק בפרוייקטים שלו"

הוא לא עצלן, אבל כשזה מגיע לעבודה, לא בא לו לעשות משהו שהוא לא אוהב!!!
את האמת-אני עם גבר כזה לא הייתי מתחתן
לבילוים ייתכן שהוא טוב אך לא יותר מזה אני בגילו עבדתי וגם למדתי בערב ועד שסיימתי נולדו לנו גם ילדים סדר עדיפויות בחיים! יוסי

yellow feather

New member
טפשי לקחת הלוואה בשביל מתנות

לאירועים. גם אחותו וגם החברה שלך יודעים שאתם תפרנים, לא יקרה כלום אם תתני מתנה סמלית בלבד, לא צ'ק, אלא מתנה. אם את מרגישה עם זה רע, תמיד תוכלי לכפר על זה בעתיד, אחרי שתסיימו ללמוד - תוכלי לקנות גם לחברה וגם לאחות מתנה ממש שווה, או לתת צ'ק מכובד. לגבי השאר, לא כל אחד מסוגל למלצר, אם כי רוב האנשים כן מסוגלים לעבוד כמאבטחים, מצד שני, כדי לעבוד כמאבטח יש איזה קורס קטן וטפשי שבגללו רוב החברות דורשות מהעובדים להתחייב למינימום מסוים של תקופת עבודה - וסביר להניח שזה לא ממש מתאים לסטודנט. אם הוא מנגן, למה שלא תציעי לו לתת שיעורים פרטיים בנגינה? או אולי להציע שיעורים פרטיים במקצועות אחרים - מתמטיקה, אנגלית, לשון? יש תלמידים שאמורים לעבור מבחני הקבצה בתחילת השנה, והם צרכני שיעורים פרטיים. ו... תמיד הוא יכול לעבוד בניקיון, בבתים פרטיים או דרך חברה, היום יש מספיק גברים שעובדים בניקיון ויש מספיק בעלות בית שמעדיפות גבר שלא יתפנק להן עם ניקיון החלונות והזזת רהיטים,, כך שלא אמורה להיות בעיה עם זה. למען האמת, לא ממש הבנתי למה דווקא את ויתרת על הלימודים, האם את מתכוונת לחזור ללימודים אחרי שהוא יסיים? או שזהו זה, את כבר לא תלמדי? כמה זמן עוד יש לו לסיום התואר? אם מדובר בעוד שנה אחת בלבד, יכול להיות שאפשר להקטין את ההוצאות ואולי לקחת כמה הלוואות סטודנטים שתחזירו אותן אחרי שהוא יתחיל לעבוד. הלוואות לצורך תשלום שכר לימוד ולא לצורך קניית מתנות, כמובן
בכל אופן, בהצלחה לכם.

mad man moon

New member
יש לי בעיה עם מה שאת כותבת...

את נמצאת במתחים גדולים, עובדת מאוד קשה, מקריבה את הלימודים שלך... בקיצור - את מביעה כאן מצוקה עצומה. לא מפריע לי שאין לו דאגות על הלב, כי זה דווקא תכונת אופי חביבה בעיני. מה שמפריע לי זה שכשאת מביעה באזניו את המצוקה שלך, הוא ממשיך בהתנהגותו הרגילה. ופה הבעיה! אם "אהובך המקסים" רואה שאת כל כך סובלת, כל כך במתח והוא לא נוקף אצבע, זה מעיד על כך שהמקום שלך בחייו לא כזה מרכזי כפי שאת חושבת. אם הגבר שלך אוהב אותך, איך הוא יכול להיות אדיש למצוקה שלך? אין מצב כזה!! לכן אני שואל את עצמי כמה הוא באמת אוהב אותך, כי אהבה לא נמדדת רק בפוצי מוצי... אהבה נמדדת גם ברצון להקריב ולהתאמץ למען אהובתך. איי רסט מיי קייס.

לנושנוש

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifהכל מותר כל עוד זה מקובל על שניכם

פחות או יותר........את קורסת והוא לא בר לעזור, להושיט יד? פה זה נישמע כמו נורא אדומה.

V i n a

New member
../images/Emo20.gif בעלך נשמע אטרקטיבי...(../images/Emo163.gif)

אני לא הייתי יכולה לחיות דקה אחת במצב שאת מתארת.. למה שאני אוותר על לימודים ואקריב מעצמי כדי שהילד הלא מפותח הזה שקורא לעצמו בעלך יוכל לקרוא ספרים, וללכת לשחק ב "יש לי להקה" עם ילדים מהשכונה ואז לחזור הביתה ולחרוש על הפייסבוק.. כל זה בזמן החופשה שלו מהלימודים, ובזמן שברקע את "בוכה ומתחננת" אליו שימצא עבודה ושיעזור לך קצת. זה באמת נשמע לך כמו סידור הוגן? הולם? את עוד שוקלת לקחת הלוואה בשביל לקנות לאחותו מתנה? אני מבינה את הרצון שלך למתנה יפה לאחות שפינקה אתכם בחתונה, אבל תנסי להסתכל על זה רגע מהצד. את עובדת, את מפרנסת, את הקרבת לימודים שרצית, לא מצליחה ללמוד אפילו במסלול-ניחומים שפירגנת לעצמך (סוסים), הגוף שלך מתחיל להגיב פיסית לכל עניין המתח והדאגות שלך (כאבי בטן), אין לך שותף בוגר ונורמלי לחלוק איתו, להפך... בעלך קורא ספרים, אין לו דאגות, הוא אומר ש.."הוא לא יודע מה הוא יכול לעשות!לא בא לו לעשות משהו שהוא לא אוהב!!! הוא לא מוכן למלצר או לעבוד בשמירה!" ברוב המיקרים - אם זה היה משהו שאנחנו נהנים\אוהבים לעשות- זה לא היה נקרא עבודה.זה היה תחביב. ולעניינינו- אחרי כל זה, נראה לך נורמלי שאת גם תקחי הלוואה לשלם למתנה לאחותו? יש לך המון אחריות על המצב הזה, את יודעת. את יושבת שם וחיה בחרדה בלתי פוסקת, את מבטלת את עצמך ואת הרצונות שלך, מצד שני את לבד במערכה, הדאגות הן שלך בלבד, הכסף בקושי מספיק אבל את נשארת שם, במצב הזה ולא משנה כלום, לא לוקחת שום צעד- דרסטי ככל שיהיה -על מנת לשנות את הדפוס שמתחיל להתקבע. אז מה את עושה בעצם? את נותנת לו את הלגיטימציה להמשיך בדרך שלו, את משדרת את המסר ההפוך משהיית רוצה. בדרך הילדותית והאדישה שלו- כל עוד את דואגת שהחשבונות ישולמו- הוא יכול להיות רגוע. זה לא משנה אם את סובלת בטירוף, אם את לא ישנה, אם את דואגת כל דקה, זה לא משנה, עוד לא הבנת? כל עוד תמשיכי לקבל את זה ככה- ככה זה ישאר. תרימי את ה*** שלך ותתחילי לשנות סדרי-עולם גברת. בעלך או לא בעלך- ככה את באמת רוצה לחיות את החיים שלך? את כלכך אוהבת אותו, שאת מאפשרת לו לחיות כמו פרזיט על הצוואר שלך כשהוא מזלזל ברגשותייך לאורך כל הדרך? תצאי רגע מהבועה של "לאהוב אותו" ותקחי פיקוד על איך הולכים להיראות חיי הזוגיות שלך- חיי המשפחה שלך. אם בעלי היה יושב ומשתעשע לו בפייסבוק ואז יוצא לשחק ב"להקה" בזמן שאני יושבת אכולה מדאגות בבית, הוא היה גם נשאר לגור עם הלהקה. אם לא תשימי לזה סוף- הוא בטח לא יעשה זאת. טוב לו ככה. בקיצור- בעלך טמבל, אין ספק, אבל את יוצאת פי כמה יותר טמבלית ממנו שאת מאפשרת לכל זה לקרות. בהצלחה.

מתלבטת32

New member
תקחי גם בחשבון שמאוד יכול להיות שאחרי שיסיים

את לימודיו יחליט שהוא לא רוצה לעבוד במקצוע הזה וזה סבבה כי יש מי שיפרנס אותו. בעלך עצלן והרבה מזה באשמתך. מה יש, הוא לא יכול לחלק עיתונים בלילה? גברת, את זה הוא יכול לעשות גם כשהוא סטודנט שלומד עד מט\אוחר. הוןא עצלן באופיו ואת מאפשרת לו. בסה"כ את אוכלת את מה שאת מבשלת.

Cleopatra4

New member
אני לא ממש מבינה למה לכם לגור מחוץ לבית

בגילאי 25-26 כשהוא יכול טכנית לעבוד רק פעמיים בשבוע ואת סוחבת על עצמך את כל העול של הפרנסה?? כמה עוד נשאר לו ללמוד? שנה, שנתיים שלוש? את פשוט תקרסי ...מתח נפשי כזה מתבטא מהר מאוד גם בצורה גופנית והגוף שלך תכף יתחיל לאותת לך שנגמר לו הסוס וזה ממש לא שווה את זה. אתם לא יכולים לחזור לגור אצל ההורים לתקופה כלשהי עד שתעמדו קצת על הרגליים? אגב, איזה מן לימודים אלה שהם 5 ימים בשבוע מ8 בבוקר עד 8 בערב? נשמע לי קצת הזוי. אם לחזרות יש לו זמן אז שימצא גם זמן לעבוד 3 פעמים בשבוע. כל הסטודנטים שאני מכירה עובדים וגם כאלה עם מערכת לחוצה...אין שום סיבה שתסחבי על הגב את פרנסת שניכם עד שהוא יסיים ללמוד!

Litalxo

New member
הלימודים שלו כ"כ ארוכים

בגלל שהוא קיבל מלגה מלאה... ודחסו לו תואר של 4 שנים בשלוש ואין להורים כ"כ מקום בשבילנו.. הלוואי שהיתה אפשרות כזאת. שנינו גרים מחוץ לבית הרבה זמן, וגרים יחד כבר 3 שנים, זו השנה הראשונה השעול הכלכלי הוא רק עליי.. מאז שמקום העבודה הקודם של שנינו נסגר

לנושנוש

New member
סבבה, עדיין.....למה את מסכימה לאדישות

שהוא מפגין כלפי המצוקה שלך? ביכלל ניראה לי שאת יותר מדי רתמת את עצמך לעגלה הזאת........הפגיני קצת "אדישות", קחי נשימה! שאחריות על השכר דירה תעבור עליו. במקום לכעוס כל הזמן ולהשתגע תרפי קצת מהאחריות. את תמיד היית "ילדה אחראית"? מורה הייתה משאירה אותך להיות אחראית בכיתה כשהיא יצאה?? קחי כמה ימי חופש ותתרגלי כמה שצריך רכיבה. תדאגי לרצונות ותשוקות שלך ותראי אם בעלך בא אליך בטענות.........זה לא שיש לכם ילדים שישארו בלי אוכל וקורת גג......בנתיים אתם בשלב ניסוי ואם כרגע את קורסת ואין אפילו אוזן קשבת, מה בהמשך?

מתלבטת32

New member
יקירתי, לחלק עיתונים לפנות בוקר הוא יכול

זה אומר שהוא חוזר הביתה ב 20:00 עושה שיעורים עש 22:00, הולך לישון וקם ב 05:00 לחלק עיתונים וללימודים. 7 שעות שינה בלילה זה בהחלט מספק. שיזיז את התחת שלו ויתחיל לעזור לך לפני שתקרסי. ואת, תפסיקי לפרגן לו את הנוחות הזאת. עכשיו כואבת לך הבטן, אח"כ יפסיק המחזור ובסוף תעברי התמוטטות כללית שלא תאפשר לך לעבוד ואז מה יהיה? מי יפרנס? מי ישלם חשבונות? איך הבית יתנהל? תתני לו בעיטה בתחת לכיוון הלשכה כדי לחפש עבודה.

חביבתי

יש לי אחיין בן 27,לומד בשני מסלולים באונברסיטה העברית,לימודים מטורפים,קצב מטורף והוא לא נשוי אבל הוא עובד בשביל להיות פחות נטל על אמא שלו. את פרייארית ובעלך ידע להתחתן טוב.

שילה1

New member
מצטערת-לא מסכימה איתך.מכירה מישה עושה 2 תארים

ב 4 שנים-מסלול מאוד מיוחד,ואף על פי כן,ולמרות הכל-מצליחה לעבוד,ולא מעט. תנערי את העצלן,למען לא יתרגל להיות פרזיט כל ימי חייו,וחייך!

אני חושב שלבעלך יש מזל גדול

שמצא בחורה כמוך שמאפשרת לו ללמוד ללא שום אחריות ומוותרת על הלימודים שלה. שמאפשר לו בחופש להתבטל ולנגן בלהקה שעולה לה כסף....כי לא בא לו למלצר. יש לי ילד בן 5 ואשמח אם יום אחד תהיה לכם בת שתשמרי אותה עבור בני,נראה לי אחלה חיים היא תתן לו על הגב שלה...

תמר36

New member
תפני אל הוריו שיסייעו לכם כלכלית עד שהעלם

יתאושש ומהר להפריד חשבונות. לתת את חלקך בחשבונות וזהו.

ami4u

New member
דרוש זעזוע מידי

לדעתי את חייבת להעמיד את הנצלן במקומו, תתני לו אולטימטום של שבועיים שלושה למצוא עבודה זמנית כלשהיא ובמידה ולא ימצא תאלצי להפרד ממנו, אחרת תתקעי עם הנצלן לכל החיים

נראה לי אני היחידה שחושבת אחרת

זה לא שאני לא מבינה אותך, אני מאוד מאוד מבינה וזה מתסכל. איפה ה"אבל" שלי. ה"אבל" שלי הוא הוא במה שרשמת: "כשהחלטנו להתחתן בעלי כבר היה סטודנט ואני בדיוק נרשמתי ללימודים." ואחכ רשמת "הקרבתי את הלימודים למען החיים המשותפים שלנו" וגם "והכסף שקיבלנו מהחתונה הספיק בדיוק לממן לי את הקורסים! בעלי היה תומך ומבין, ואפילו עודד אותי להשתמש בכל הכסף." אז ככה: 1. מההתחלה היה מצב נתון שבעלך כבר היה סטודנט ואת עדיין לא 2. זו היתה החלטה שלך לוותר על הלימודים למען הכלכלה 3. כשרצית ללמוד הוא היה בעד מסקנות: לפי איך שאת מתארת, בעלך בסדר גמור. מהתחלה ידעת את המצב, החלטת לצאת פרנס הוא היה בעד, ואני מאמינה שאם היית רוצה גם ללמוד הוא גם היה בעד והייתם חושבים יחד איך לתחזק זאת כלכלית. בינתים מה שרצית הוא תמך בך: רצית לעבוד, רצית ללמוד, הכל היה בסדר. איפה הבעיה? בציפיות. את נשמעת אחראית יותר ושקולה יותר ממנו בנושא הכספים, ואת ציפית שבחופש הוא יעזור לך. אני מבינה אותו. וולאק הגיע חופש, את קרעת את התחת בעבודה (כי את בחרת כך) והוא קרע את התחת בלימודים, ואין מה להשוות אני התאמצתי יותר הוא התאמץ פחות. כל אחד התאמץ בתחומו. עכשיו בא לו לנוח. הוא פשוט רואה דברים בשונה ממך, מה גם שאת במילא עובדת אז למה לצאת לעבוד. כל הגברים הם ילדים וכיף לו ללכת עם הלהקה שלו ולגלוש באינטרנט והוא לא חושב "וואי עכשיו אני אלך לעזור לאשתי" יש גברים שצריך להגיד להם מה לעשות. הבחורציק שלך רוצה לנוח ולהתפרק, הוא לא בן אדם רע. את לא רושמת מה הוא חושב על המצב הכלכלי. מה ההצעות שלו? את מאוד זעומה, את סוחבת הרבה בפנים, ו-וואלה הבן אדם באמת לא עשה לך שום דבר רע, ואני אפילו לא חושבת שהוא מודע לכל החומרה, לכמה זעם את מרגישה מבפנים. לדעתי זה באמת בתום לב ולא מתוך קמצנות עצלנות וכו', ובטח שאת לא צריכה לנתק לו את האינטרנט כמו שהציעו. הוא לא עושה לך שום דבר בדווקא. אתם צריכים לשבת לדבר, כמו זוג אנשים בוגרים, לפרוש את המצב, את יכולה להגיד לו יפה שאת רוצה לעבוד פחות ולתת נימוקים טובים, חס וחלילה לא "נמאס לי, נשבר לי, אתה פרזיט", מה פתאום!! הכל בטון יפה ובנועם, ותשבו ביחד לבנות את התוכנית הכלכלית שלכם. תחשבו ביחד מה לעשות. ביחד! אתם זוג. קראתי עכשיו שוב את מה שרשמת, את לא מפרטת שום דבר על מה שהוא חושב על כל המצב. את כן רושמת שהוא מחכה לעבודה טובה שתיפול לו על הראש. תשמעי, אני רוצה להגיד לך שיש אנשים כאלו שכן, נופלת להם עבודה טובה על הראש, תקראי לזה מזל, בסוף זה בא. אולי הוא אחד מאלו?

למעלה