משבר כביסה רציני!!

sophies

New member
נכון עם הסתייגות

הכל נכון אבל אסור לשכח שבגלל פחד מתביעות על המון בגדים כתוב היום ניקוי יבש או כביסה ביד, ומי מאיתנו בנוי לדוקטורט בכביסה.וכדי להתחיל לפי הפתקית ולאט לאט ללמוד על אילתורים. מה שכן לכל הכובסות- אין צורך להרתיח מלבד חיתולי בד- כל האבקות היום בנויות על אנזימים שהם אורגניזמים חיים, ולכן פועלים במיטבם לפי הטמ' הכתובה ע"ג האריזה, וכפי שיש לדבוק בתויות יש לדבוק בהוראות האבקה ובהוראות המכונה, כי היצרנים רוצים שיצאו לכן התוצאות הטובות ביותר ושתהיו מרוצות, לכן אין צורך להרתיח, והיום ברבה בגדים יש סיבים סינטטים כמו ניילון ולייקרה אפילו באחוזים קטנים שרגישים לחום. הסיבים האלה הם אלה ששומרים על הצורה של הבגד גם אם החומר המרכזי הוא כותנה. ולכן כדי לכבס בטמפ' סבירות ולא להגזים, אם רוצים אקסטרה נקיון, אז אפשר להשתמש במוצרי חמצן כמו קליה או סנו אוקסיג'ן, וכן אפשר לבחור תוכנית ארוכה יותר או עם השריה, ולמי שאין השריה במכונה, יכולה להפסיק את הפעולה באמצע לפרק זמן של עשרים דקות, באופן ידני או בעזרת טיימר פשוט שקונים וזה עושה את העבודה של השריה.

הכביסה שלי נראית פחות או יותר

כמעט כמו הכותבת. גם אצלנו אבא לקח את העניינים לידיים ונכון שזה מתקתק לפעמים עצוב אבל מעדיפה ככה מאשר מה שהיה קודם. ורעיון לכתמים של הצבעים: אני משרה את הבגדים באמבטיה עם קליה חצי שעה לפני הכניסה ואז מפרידים צבעים: לבן, כחול שחור ירוק ביחד, כתום צהוב ביחד. אדום וסגול כל אחד בנפרד. גם השריה אני עושה לפי חלוקת הצבעים אחרת באמת יוצא איום ונורא. לבן לבן ללא שום צבע או הדפסים וכו' אני עושה הרתחה. הדבר היחיד שאנחנו מערבבים את כל הצבעים ביחד זה במגבות.

ויקי38

New member
כביסה זה החלק האהוב עלי בבית

אצלי זה ככה: מגבות צבעוניות+בין 60 ל 90 מעלות פעם ככה ופעם ככה עושה שתי שטיפות ראשונות לכל כביסה לפני תחילת התוכנית ככה במים נקים בלי חומר כביסה רק בשביל לשטוף את הכבסים לפני תחילת התוכנית. מגבות לבנות לחוד יחד עם גופיות לבנות ומפות או סדינים לבנים, גרבים לבנים, מגבות מטבח, כל מה שהוא לבן. אני מוסיפה שביבי סבון של שמן זית יש לקנות ברשת חצי חינם את שביבי סבון השמן. אני מכניסה לגרב לבנה ושמה בתוך התוף יחד עם כל הכביסה הלבנה ואת זה כמובן אני מכניסה אחרי שתי השטיפות במים נקים. זה מאד מלבין את הלבנים ונותן להם רכות. מפות שולחן צבעוניות סדינים צבעוניים וכל מה שמכותנה אני מכבסת ב50-60 מעלות. ג'ינסים רק עם בגדים כחולים ושחורים על 60 מעלות. בגדים בהירים עדינים 30-40 מעלות לחוד אם אין מכונה מלאה אפשר לעשות חצי מכונה העיקר לא לערבב. נישת המרכך: אני לא שמה בתא את המרכך אני ממתינה לסיומה של המכונה. שמה מרכך בתוך התוף וממלא את התוף במים, נותת לזה השריה בת שעתיים ויותר. תלוי, במגבות למשל אני נותת יותר זמן. המרכך נטבע בריחו ומרכך היטב את הכבסים. אחר כך סוחטת חלקי, שוב תלוי בסוג הכביסה לדוגמה מצעים אני סוחטת חצי סחיטה. למרות שאני מגישה אותם לגיהוץ. בכל זאת כדי שלא יהיו יותר מידי מקומטים. זה חשוב גם בג'ינסים ובכלל מי אוהב כביסה מקומטת? אני יודעת שאני ממש גוזמנית אבל זה הקטע שלי המחלה שלי מה אני יעשה לא יכולה להתנתק קצת מהצ'יגעון

noshka

New member
הפתרון האולטימטיבי

הם לא יודעים להפעיל מכונה, אבל הם יודעים להוריד כביסה, ולקפל, תאמינו לי ! המפונקים האלו לא יצליחו להתחמק מעבודה קלה !!!

ניני5

New member
אני חושבת שאבא עיוור צבעים.

לכן אתן צריכות להכין 6 שקיות נפרדות לכביסה. וכשאתן מכניסות את הכביסה לארגז המלוכלכים אתן מיד מכניסות את הכל ממוין עבור אבא. שקית אחת ללבנים (רק לבנים) אודטה אמרה שאם שמים בלבנים פריט שהוא אוף וייט-כמעט לבן, הכביסה לא יוצאת לבנה. שקית אחת לכהים במיוחד. שקית אחרת למגבות בהירות שקית אחרת למגבות כהות שקית אחרת למצעי מיטה. שקית נוספת לשאר הכביסה. כל יום אבא יכבס את תוכן השקית הכי מלאה. ובא לציון גואל. את השקיות אפשר לתלות במרפסת ליד המכונה.

ניני5

New member
אגב גם בעלי מכבס והכל יוצא פיקס

כי הוא מכבס הכל רק ב45 מעלות, מי צריך את הסטריליות. מקפיד להפריד בין לבנים (רק לבנים) לבינוניים ולכהים. לא משתמש אף פעם במרכך כביסה. המרכך גורם לנזק לכביסה. אם אביך יעשה כך, לא יהיו יותר פאשלות. גם במכונת הייבוש רצוי לא לערבב בין הצבעים, אפשר לשים מרכך בזמן הייבוש, יש לקנות דפים כאלה.

קראתי את ההודעה ולא יכולה שלא

להגיב..... היום אני מודעת יותר לכביסה אבל כשנישאתי הייתי כ"כ ירוקה בנושא שלקחתי חולצה אדומה אחת וכיבסתי איתה את כל המגבות המדהימות שקיבלתי לנדוניה, למרות זאת בלי בושה תליתי את אות הקלון הזה בחלון וגיסי עבר וראה את המגבות היפהפיות לשעבר וסיפר לכל מי שרצה לשמוע איך גיסתו היקרה הפכה את המגבות היקרות לחד פעמיות...
ומאז אני משתדלת מאוד לא לערבב צבעים (במיוחד לא את האדום! עם הלבן) אבל יודעת שזה לא נחלת הגברים בלבד.....גם אני הייתי שם פעם, אבל תמיד אפשר ללמוד ...אם אני למדתי...גם גברים יכולים. בהצלחה.

55

New member
תראי מה אני אגיד לך

אם כל כך מפריע לך שאבא עושה את הכביסב והיא לא יוצאת טובה תעשי אותה בעצמך ואז אל תבואי בתלונות לאף אחד

הפתרון הוא מאוד פשוט

אחרי שאני כל הרבה זמן מכבס, לבעיה שאת מציגה יש פתרון פשוט מאוד: עושים סל כביסה אחד לכביסה צבעונית, שיכלול בין היתר בגדים צבעוניים, לבנים שלא אמורים לעבור הרתחה, מצעים וכיו"ב - בקיצור כל מה שאמור להתכבס בטמפ' של עד 45 מעלות. משם דוחפים ישר למכונה, מכוונים 45 מעלות ואין שום בעיה. סל כביסה נוסף - הרתחה. בסל הזה שמים לבנים שאמורים לעבור הרתחות, גרביים, מגבות וכל שאר השטויות. מהסל הזה דוחפים ישירות למכונת הכביסה, מכוונים לתוכנית של הרתחה, שמים על 75 מעלות (זה מספיק, לא צריך להגיע ל-90) והכל יוצא על הכיפאק. בגדים ושאר מוצרים חדשים, שלא עברו עדיין כביסה ראשונה ויש חשש כי יורידו צבע - זה מניחים על המכונה. אדום חדש יכול להתכבס עם כל מה שהוא אדום או שחור, בלי לפחד מפחד וצביעה. כל צבע אחר - עדיף לכבס ביד, לתת לו להוציא את כל הצבע ואז לצרף לשאר הכבסים. האחריות של המיון - מה הרתחה, מה חדש, מה רגיל - היא על מי שזורק את הבגדים לכביסה. ככה אין בעיות, והכל יוצא טוב וסבבה. נסו ותהנו.

bar666xp

New member
כשהייתי ילד אצלנו אמא הייתה

מכבסת עם אותם התוצאות. העיניין הוא פשוט בגדים עדינים, חדשים וכאלה שיש חשד שיורידו צבע מכבסים בניפרד וגם ברוב המכונות יש אפשרות לכבס במים קרים זה גם מועיל לפעמים במיוחד בבגדים עדינים שמורידים צבע.

ניר נגר

New member
סדנת כביסה..דחוף!!! חחחחח

תעבירו אותו סדנת כביסה, תשתדלו שלא יתחיל להריח אבקת כביסה..לא בריא לנשנשת חחחחחחחחח ואתם! מה רע בורדרד בהיר? או תכלת, כתום? קצת גיוון בחיים..מה רע? חחחחח

למעלה