משבר גיל 4?! יש חיה כזו?!

מאיו

New member
משבר גיל 4?! יש חיה כזו?!

אור בן 3.5, בשבועיים האחרונים הוא עושה 'דווקא' שמזכיר לי את גיל שנתיים- בועט בכוח על הספות, רץ על הספות, גורר את השולחן ברחבי הבית וכו'. האם אנחנו עוברים עוד משבר גיל התבגרות או שעליי לחפש קצת יותר עמוק מזה?

Kalla

New member
שמעתי על משבר גיל 40...

ברצינות, אני חושבת שכל שלבי ההתפתחות והגדילה (ואפילו החיים הבוגרים) רצופים במשברים ובמשברונים. יש יותר גדולים ויותר קטנים, יותר ארוכים ויותר קצרים, כאלה שדורשים טיפול וכאלה שועוברים לבד כמו לא היו. נראה לי שצריך לחכות ולראות אם זו "התחרפנות" זמנית שעוברת מעצמה (רוב הסיכויים שזה מה שזה). אולי תבדקי אם היו לאחרונה שינויים כלשהם בבית או בחיי המשפחה, מעבר דירה, גן, חדר, תינוק נוסף בבית, הריון או כל דבר אחר. זה עלול להוציא ילד קטן זמנית מהאיזון. אולי קרה משהו בגן שאתם אפילו לא מודעים אליו? ואולי זה סתם עוד שלב שהוא עובר. בכל מקרה, לדעתי עוד מוקדם לדאוג.

לאה_מ

New member
גם מה שנקרא "משבר גיל שנתיים"

הוא לא סתם, ולא מחוייב המציאות. הוא נגרם בדרך כלל מתסכול הנובע מהפער שבין ההבנה של דברים במישור הקוגניטיבי לעומת היכולת המוטורית לבצע אותם, ואולי גם מבהלה עקב התפתחות מואצת, רצון גדול מאד בעצמאות (שיוצר פער שלהורים קשה לפעמים להדביק), פער בין יכולת הביטוי המילולי לבין החשיבה, וכד'. משברים, על רקע דומה או מסיבות אחרות - שאינן תמיד ברורות לנו - יכולים להיות בכל מיני גילאים. את יכולה לשים את האצבע על משהו?

מאיו

New member
היו אצלנו כמה שינויים בבית והם חלפו

הייתי חולה והייתי במנוחה שלושה שבועות בהם 90% מהזמן שכבתי. אך עדיין הלבשתי בפיז'מה, הקראתי סיפורים ואגנתי לגן (הכל בשכיבה). לפני שבוע הותר לי לקום ועכשיו אין הגבלה על הפעולות שלי. במהלך הזמן שאור קיבל יותר זמן אבא נראה היה שהוא מתפקד כרגיל ואף מתחשב יותר מכרגיל. לא היו ויכוחים או חיכוכים מעבר לרגיל. מעניין שדווקא עכשיו כשאני 100% איתו, הקשיים מתחילים לצוץ?!

נעה גל

New member
תראי איזה רגיש הוא - הוא חיכה

בסבלנות עד שתהיי מספיק חזקה בשביל להראות לך כמה היה לו קשה. את יודעת כמה כוחות נדרשים מילד בן 3.5 לתפקד כרגיל (ואפילו להתחשב) כשאמא שלו לא מרגישה טוב? בעיני, הוא מדהים וראוי לכל ההקשבה והסבלנות בעולם. באמת מגיע לו. אני בתוכה ב-100% שהכל יעבור תוך שבועות מועטים.

vered4

New member
אולי בתקופה הבעייתית

בגלל שלא רצית/ם שירגיש "מוזנח", נתתם לו תשומת לב מיוחדת, אולי זמן אבא היה מאוד טוב בשבילו. עכשיו הכל כרגיל, וה"רגיל" פחות מוצא חן בעיניו?

למעלה