משבר גדול - ארוך

משבר גדול - ארוך

שלום רב,
המצב בבית רע מאוד...אנחנו בזוגיות כ 8 שנים עם הבן שלו שחי איתנו נער לפני גיוס , ובני , תאומים בני 10. לזוגי עוד ילד בן 16 החי עם האמא ומגיע אלינו 4-5 פעמים בשבוע.
אנו גרים בדירה של בעלי אליה נכנסנו , הנער עבר להתגורר איתנו כשאני הכרתי את אותו מכייוון שלא הסתדר עם אימו והיה מאוד קשור לאביו. מאחר וזוגי מרבה להעדר מהבית עקב עבודתו יכול היה הבן לעבור רק כשנוצרה מסגרת מתאימה עבורו אצל אביו.
הבן של בעלי מעולם לא קיבל את הקשר ביננו וזה התבטא בהתעלמות ממני, ,גסות רוח, והמצאת סיפורים עלי לבני המשפחה המורחבת (משפחה מאוד מלוכדת). המשפחה עקב זה מתייחסת אלי לא יפה.
הילד חי אצלנו כמו נסיך...בעלי מפנק אותו, התעקש שהוא יקבל את יחידת ההורים כדי שתהיה לו פרטיות...ואני כמובן לא יכולה לומר דבר כי הדירה של בעלי...
לאחרונה חלה הדרדרות נוספת ביחסים עם הבן, כשהוא החליט לא לאכול את האוכל שאני מכינה , כביכול מכבס את בגדיו, בקיצור לא "צורך" ממנ שירותים, וכך נותן לעצמו לגיטימציה להתעלם ממני ולספר לכל המשפחה שאני לא עושה כלום עבורו. האוירה בבית לא נעימה בלשון המעטה. ביקשתי מבעלי שישוחח עימו וינסה להבין מה פשר ההדרדרות הנוספת, ובעלי מתעקש שאני צריכה לדבר עם הנער (היו בעבר המון שיחות בהן הנער בא בכל מיני טענות הזויות, דיבר אלי בחוצפה ובטח שלא השתפרו היחסים). היום אני לא מוכנה לקחת על עצמי יותר את הבעיות של הנער איתי ומבקשת מבעלי שידבר איתו להבין מה העניין. כל שבועיים המשפחה של בעלי מגיעה אלינו לארוחת שישי, ומדובר בכ6-8 איש שכולם מצודדים בנער (שמאוד נחמד אליהם) ובעלי מצדיק את היחס שלהם כלפי.אני מאוד פגועה מבן הזוג ושוקלת להפרד ממנו כי אני רגישה שאני בכלל לא חשובה לו, ווהוא מראה לי כמו גם לכל משפחתו שאין לו בעיה עם איך שהם מתייחסים אלי.הוא טוען שהאשמה היא בי.הוא גם אומר לי שאם יקרה משהו לנער זה באשמתי כי אין ביננו תקשורת.
. בעלי רואה את התנהגותו אבל טוען שאני לא צריכה להתעסק בזה. אני לא. אבל אני לא מוכנה לקחת על עצמי יותר את הבעיות של הנער .הוא מלא בטענות כלפי,למרות שאני עושה בשבילו המון!!! ומכל הלב. לאחרונה התארחה אצלנו משפחה של בעלי מאוסטרליה, וגם הוריו של בעלי היו אצלנו כל יום והנער היה מוקף במשפחתו, וזה הגביר אצלו את האנטי כלפי, כי לא היה צריך ממני דבר. מאז ומתמיד סיפר עלי סיפורים לא נכונים למשפחתו, על כמה אני רעה אליו (מה שממש ממש לא נכון, אפילו בן זוגי מסכים איתי). זוגי רוצה ששוב אשב עם הנער וניישב את ההדורים, ואי חושבת שאחרי עשרות שיחות שניהלנו במהלך השנים בהן הטיח בי אשמות שווא, נמאס לי ולא זו הדרך. אני חושבת שבעלי צריך לשוחח איתו ולהסביר לו שהוא טועה, ולנסות להבין מה פשר האנטי שלו. אני גם לא ממש רוצה לפנק אותו כמו בעבר , לקנות לו דברים, לפנק אותו במטעמים שאוהב שאני מכינה במיוחד בשבילו, או לתת לו את הרכב שלי כמו שתמיד עשיתי כי לא מגיע לו אחרי כזאת התנהגות גסה וכפויית טובה.בעלי משתולל שהוא שומע את עמדתי.
אציין שעם יתר המשפחה שלו הוא ביחסים מעולים .
בכל פעם שהנער רוצה משהו מאביו ואביו מסרב בא האיום של "אני עובר לאמא" ואז זוגי מתקפל וממלא את מבוקשו. הנער אגב ישרת קרוב לבית...
הרבה חשבתי לפרק (גם הילדים שלי מבקשים לעזוב כי לא נעים להם בבית).בעלי טוען שהוא נמצא ביני לבין בנו, ורוצה שאני אלך לטיפול. הוא מוכן לבוא איתי(כדי לטפל בי...)אני אפילו לא יודעת איך לסלוח לו על יחסו, ןהוא נורא כועס עלי כי אני עושה רק רע לכל הבית, והכל בגללי...ולמה אני מתעסקת עם ילד.
מה בכלל אנסה לפתור בטיפל?
תודה וסליחה על האורך

נוסעת27

New member
היי לך

תראי, עולה קושי מאוד גדול ממה שאת מספרת, אבל אני תוהה אם יש עוד מטבע לסיפור. את מתארת מצב שהנער נגדך, כל המשפחה נגדך, ובעלך נגדך. ורוצה שתטפלי בעצמך.. למה הוא רוצה את זה? אולי ייתכן ואת כן נותנת יד למצב הזה בדרך כלשהי? אולי אין לך מודעות? אני לא באמת יודעת, אני מעלה שאלה, כי נראה לי קצת מוזר שהמשפחה כולה עשתה יד נגדך בגלל סיפורים של ילד בגיל ההתבגרות, בייחוד שהם מכירים אותך כבר המון שנים ופגשו אותך אינספור פעמים וגם אם נוצרה סטיגמה כלשהי, בהמשך הייתה אמורה להתפוגג (גם דיי בטוחה שאם אני הייתי מהמשפחה והייתי שומעת סיפורים מזעזעים מהילד, הייתי מבררת עם בעלך, ואם הוא אכן לטובתך הוא היה מסביר מה היא האמת.)
מרגיש לי שיש חוליה חסרה..
ואם אין, ואת אכן במצב כזה, אכן הדבר הכי מטריד בסיפור הוא העובדה שבעלך לא מסוגל לגבות אותך,ולא רק מול הילד הסופר מעצבן שלו.. גם העובדה שאת הולכת על ביצים בביתך (את אשתו, זאת לא הדירה "שלו" אלא "שלכם". ואת כאשתו זכאית להיות חלק מההחלטה איזה חדר הילד מקבל... זה ביתך ואת לא אמורה להתנהג כאנדר דוג שממלא פקודות כדי לצאת בסדר עם כולם). הייתי מנצלת את הצעתו לטיפול ומבקשת שיבוא לטיפול זוגי איתך כדי לשפר את התקשורת שלכם וליצור קרקע פוריה לשיח אמיתי על הדברים. שיבוא מתוך מחשבה שבאים לטפל בך.. מה אכפת לך.. העיקר שתגיעו למקום אובייקטיבי שיעזור לכם לתקשר.

אנסה לענות

בעלי לא לוקח אחריות, ומאשים אותי בהכל...אני מניחה שאני לא משדרת אושר גדול ... אני לא יודעת מה קורה בין בעלי למשפחה שלו - פעם אמו שלו אמרה לי אם לא תסתדרי עם הילד הוא יעזוב אותך... המשפחה לא נמצאת איתנו ביום יום ולכן לא רואה מה קורה "בשעת אמת".
בעלי חש חצוי ביני לבין בנו, הוא לא רוצה לצאת נגדו .
לי מטבעי יש אופי קצת כנוע אולי, ובעלי מאוד שתלטן..

לי זה נשמע כך: "יש לי בבית מתבגר

רק שהבעייה היא שאני לא אמא שלו." זו אכן בעייה קשה, שאני אישית לא יודעת לפתור, אבל מה שאת מתארת לא נשמע לי מאוד חריג מבחינת התנהגות של מתבגר, ומצד המשפחה שלו שמצדדת בו - לא נשמע לי חריג מבחינת התנהגות של משפחה. הבעייה היא, כאמור, שאת לא אמא שלו - ואת צריכה למצוא דרך לחיות איתו בשלב שאפילו להורים לא נעים. אולי טיפול יוכל לעזור לך בזה - לא יודעת.

משפחות מורכבות זה סיפור לא פשוט

תוסיפי לכל העסק נער שלא הסתדר עם אימו הביולוגית ולכן עבר לגור אצל אבא, ולמעשה קיבל תחליף אם, כי האבא נעדר רבות מהבית.
אני חושבת שזה לא קשור אליך, אלא לצירוף לא מוצלח של כמה עניינים. די ברור שהמשפחה מצד האבא תגבה את המתבגר שמציג הצגות וממציא סיפורים. איך מקבל אותך הבן שגר אצל אימו?
מבינה את הקושי שלך לשוחח עם הבן, אבל אולי את מגיעה לשיחה ממקום של התנצלות וחולשה ולכן הוא מרשה לעצמו להתיחס אליך בבוטות. תזמיני אותו לקפה מחוץ לבית ושם תגידי לו שההתנהגות שלו כלפיך גורמת לך לא לרצות לעזור לו. אני חושבת שאם השיחה תהיה במקום ציבורי והיחס יהיה כאל אדם מבוגר, תצליחו לנהל שיחה של ממש.
הייתי מנצלת את ההצעה והולכת לטיפול זוגי כדי לנסות לטפל בבעיות בעזרת בעל מקצוע. במקביל הייתי מציעה לאבא שיגיד לבן את המשפט שיפסיק עם האיומים לעבור לגור אצל אמא אחת ולתמיד. המשפט הוא "בני היקר, אני אוהב אותך ורוצה בטובתך, אם אתה חושב שאצל אמא יהיה לך יותר טוב, לך לגור אצלה".
אגב, בעיני הורה, הילד שלו תמיד ישאר ילד. גם אם הוא כבר בן 50.

אוי, כמה פעמים הזמנתי אותו

לפיצה, א.בוקר, צהריים, סושי, מה לא... "לא בא לי לדבר איתך"
לבעלי אני לא יכולה להציע דבר שיקשיב לו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
השורש של כל בעיה משפחתית הוא ביחסי בני הזוג

אני קודם כל מסייג את דבריי בכך שאינני יודע אם התמונה שאת מציירת שלמה ומאוזנת. וזו כאן שאלת המפתח.
הרבה כותבים כאן בפורום ובכלל נוטים לספר סיפורים מוטים וחד צדדיים. לא בגלל שהם שקרנים, אלא כי ככה הם תופשים את המציאות. אני לא יכול לדעת מה האמת.
אני כן יכול לומר שסיפורך לא נשמע מופרך על פניו. הוא בהחלט יכול להיות אמיתי ומדויק.
התגובה שלי כאן מבוססת על ההנחה שהסיפור אכן שלם ומאוזן.

ובכן:

במצב שאת מתארת, אלמלא היו לך ילדים משלך, הייתי ממליץ לך בחום לקום וללכת.
בכלל, אני לא מצליח להבין למה השלמת עם מצב משפיל שכזה כל כך הרבה שנים.
הבעיה היא כולה בבעלך שלא מכבד אותך. מה שאת מתארת כאן היה נסבל אילו היית בתפקיד של עובדת זרה בבית, מקבלת משכורת וצריכה לשתוק. אני אישית לא הייתי מתייחס ככה לעובדת זרה, כי עובדת זרה היא אדם כמו כל אדם אחר ומגיע לה כבוד מלא. אבל אני ער לעובדה שזו הנורמה בהרבה בתים כאן בארץ. מצער, אבל אמיתי.

אבל את לא עובדת זרה, והיחס הזה ממנו בלתי נסבל ממש.
על הנער אני בכלל לא מדבר, כי הבעיה הראשית שלך איננה הנער אלא הבעל.
לכן הייתי ממליץ בחום לעוף משם. עדיך לחיות לבד מאשר עם גבר שלא אוהב אותך. ולי אין ספק שכמה שהוא אולי מחבב אותך, נהנה משירותייך, הוא לא אוהב אותך. אלא אם כן מחשיבים אהבה עקומה ומשפילה כסוג של אהבה. אני לא רואה את זה כאהבה בשום אופן.

אבל כאמור, את לא לבד. יש לך שני בנים משלך, וזה משנה את המצב.
זה הופך את העזיבה ממומלצת מאוד למומלצת-מאוד-מאוד-מאוד.
את עושה עוול עצום לבנייך.
שימי לך: לא בעלך עושה להם עוול! את העוול שהוא עושה, הוא עושה לך.
ואת עושה לילדייך עוול שהם צריכים להיות בבית שבו אמא שלהם מושפלת יום יום בידי בן זוגה. זה מצלק ולא בריא.

ניתן עוד לרפא את הנזק שכבר נעשה, בכך שתקומי בהקדם האפשרי ותצאי לעצמאות.
אני לא יודע מה המצב הכלכלי שלך, ומה האפשרויות שלך, אבל הייתי עושה במקומך כל מאמץ לא להיות שם.

טיפול זוגי? רק באחד המקרים הבאים:
- או שהסיפור שסיפרת הוא חלקי ולא מדוייק
- או שבעלך מוכן לשינוי דרסטי ביחס שלו אליך - דבר שאני מפקפק בו.
בכל מקרה, לא יזיק לנסות.
אבל הציפייה שלי מזה לא ענקית.

צר לי לכתוב דברים קשים כאלה. אם לא היו הילדים שלך בתמונה, היתתי כותב יותר ברוך. אבל הם כן.

תודה מריוס

לכל מטבע שני צדדים. אני מתארת עובדות, ומן הסתם בעלי טוען שאני מדמיינת ולא רואה את עצמי.
הוא טוען שאני מציגה את עצמי כקורבן .
אני חושבת שטיפול רק יחמיר את מצבנו כי אם אספר על מעלליו הוא נורא יכעס...
גם אני הייתי מציעה לעצמי לקום וללכת...

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה קורה לפעמים

לפעמים בצדק ולפעמים לא.
לפעמים בדרך נאותה ולפעמים לא.
זה נושא עדין ומורכב.

רוב המטפלים לא סבורים שצריך לשמור על קשר בכל מחיר.
מטפלים בהחלט משתכנעים לפעמים שקשר הוא או לא בריא או חסר תקווה.
ההתנהגות המקובלת והנאותה של מטפל, במצב כזה, היא לא להצהיר הצהרות מסוג "אתם צריכים להיפרד", "תזרקי אותו" וכולי (כמו שאני עשיתי כאן - אבל - וזה אבל גדול - זה רק פורום).

בדרך כלל המטפל דואג ששני הצדדים יבינו את המצב לעומק, ואז המסקנות בדרך כלל ברורות לכולם.

גם אצלי, ההגדרה של טיפול זוגי מוצלח היא בשום אופן לא האם הזוג נשאר יחד.
בעיניי טיפול מוצלח הוא כששני הצדדים זכו לתובנות חשובות שכיוונו אותם לדרך הנכונה לשניהם.

אגב, יש לי אקסיומה שאומרת שלעולם טובתם של שני בני הזוג היא זהה.
או שטוב לשניהם להיות יחד, או שטוב לשניהם להיפרד.
אני לא מכיר מצבים שבהם לצד אחד טוב שישארו יחד ולשני זה רע, ואני טוען שזה כמעט לא יכול להיות.
(יש אמנם מלא מקרים שהצדדים חושבים כך. אבל זה שהם חושבים כך לא אומר שזו האמת)

---

אני חייב להעיר עוד הערה. כתבת בתשובה למישהו אחר שבעלך שתלטן ואת כנועה.
באופן כללי, אם זה אכן המצב, הרי שאתם משחקים משחק של משפיל-מושפל, ששניכם שותפים לו!!! גם את.
וזה לא לגמרי מפתיע לאור העובדה שאתם כבר 8 שנים במצב הזה. זה לא היה קורה אלמלא היית בעלת אישיות שנוטה לקבל את זה, ואולי אף מחפשת את זה...

אם את לא רוצה להמשיך להיות הכנועה, איתו או בלעדיו, כדאי לשקול טיפול פרטני. האופי לא משתנה כשמחליפים בן זוג.

אם הוא מוכן ללכת לטיפול אז תעשו את זה

בכלל לא משנה אם הוא קורא לזה "לטפל בך" או "לטפל בנו" או "לטפל בזוגיות", פשוט תתחילו ותראי לאן זה הולך.

טיפול ומהר!

גם אם בעלך אומר שזה "רק בשבילך" במהלך הטיפול יקרו דברים שיראו לו שהדינאמיקה בבית קשורה לשניכם.
&nbsp
מתבגרים הם ממש לא פשוטים, בטח שלא כשהם לא הילדים שלך והם מאשימים אותך בהרס הזוגיות של ההורים שלהם..
תתפלאי, אבל כל ילד להורים גרושים (לא משנה באיזה גיל) מפנטז שההורים שלו יחזרו להיות יחד והכל יהיה נפלא בינהם. גם אם זה לא הגיוני- את נתפסת בעיניו כהפרעה לפנטזיה הזו. מטפל/ת טובים יוכלו לעזור לכם להבין איך להתמודד עם הכעס שלו. וכמובן גם איך להתמודד עם שאר הילדים בבית.

V i n a

New member
בכל הפוסט הארוך הזה

לא כתבת שום דבר על הילדים שלך.
איך הם מסתדרים עם האח החורג שלהם?
איך מתייחס אליהם האבא החורג שלהם?
האם את, כאמא הביולוגית שלהם, מייחסת להם מספיק משקל בבית בין כל הדרמות שלך עם הבעל, ילדיו ומשפחתו? האם את נלחמת על האינטרסים שלהם כפי שבעלך עושה עבור צאצאיו?

האמת שזה כלל לא מפתיע אותי..
ילדייך כנראה חיים על תקן אזרח סוג ב' בבית שלהם, בדיוק כמוך.
לא סתם הם מבקשים לעזוב, כנראה שיש סיבה טובה מאוד לכך.

אמא חלשה שלא מסוגלת להילחם עבור עצמה ומעמדה בביתה שלה ומסכימה ליחס מחפיר שכזה בוודאי שלא תהיה מסוגלת לעמוד על רגליים אחוריות ולהילחם עבור הילדים שלה, שמן הסתם מרגישים תלושים ומקופחים בביתם.

גברת, הילד של בעלך לומד מאביו כיצד להתייחס אלייך.
הוא מכיר אותך מאז היה ילד קטן, בן 10 או אפילו פחות אם אינני טועה.

נשמע שבעלך מצא לעצמו כבשה שחורה, אולי זה בגלל שאת מסתדרת יופי עם התפקיד.. קשה להלביש כבשה שחורה על נמרה, ואת ממש לא.

מאשים אותך בהכל, מצדיק את יחס המשפחה אלייך, לא מוכן להעמיד את בנו במקומו או אפילו לשוחח ולנסות להבין מהיכן האנטי אלייך, מאיים שאם "יקרה משהו לנער" זה יהיה באשמתך, טוען שאינך צריכה להגיב כשהנער מתחצף אלייך או מתנהג בגסות, הוא "משתולל" כשאת אומרת שאת לא מוכנה להמשיך לפנק את הילד הזה מאחר והוא מתנהג בצורה לא ראויה, והכי יפה - הוא רוצה שאת תלכי לטיפול.. כי כמובן שזו את המקולקלת, את זו שצריכה תיקון.

ואת?
את מתחנפת לילד, מכינה לו ארוחות, מנסה לנהל איתו שיחות, נותנת לו את הרכב שלך, מפנקת, קונה לו דברים, סופגת בשקט את ההתנהגות הבזויה של בעלך ומשפחתו כלפייך, מקבלת בהכנעה את העובדה שמי שמנהלים את הבית שלך ואת חייך זה בעל אטום ונער מתבגר, ומי משלם את המחיר?
הילדים שלך.

ילדים קטנים שמבקשים לעזוב את הבית שלהם, בו חיים מאז גיל ינקות.
זה נשמע לך הגיוני?

תתעוררי, אם בא לך להיות כנועה ומושפלת כי זה עושה לך את זה, זכותך.
אבל יש לך ילדים, את לא יכולה להרשות לעצמך לדגמן להם זוגיות עלובה שכזו, איזו דוגמה את משמשת להם?
עצוב ומכעיס.

tal902

New member
תגובה מצויינת

אני מבין שהשואלת כבר גרושה פעם אחת ( לא פירטה את הנסיבות) אבל זה אומר שהילדים שלה כבר חוו קשר לא תקין/בריא ככל הנראה.

ועכשיו בקשר הזוגי הבא של אמם במקום הוא קצת יתקן את האופן שהם מכירים לומדים ורואים זוגיות בבית (לעומת הקשר הראשון) מה שהם קולטים זה עוד יותר גרוע.

עם איזה מטען זוגי הם יצאו לעולם הזוגיות שלהם בבוא העת עם אלה הדוגמאות שהם ראו בשני בתים?

או במילים אחרות : לא הייתי רוצה ליפול להיות בני או בנות הזוג שלהן בעתיד.

ולשואלת כפי שענתה המגיבה: אם לך לא איכפת לחרב את הזוגיות של עצמך תחשבי על הילדים שלך. האחריות כלפיהם היא רק שלך.

ובכלל : זוגיות צריכה להביא את האדם לרמה/דרגה נוספת של אושר בחיים.

ובמקרה דנן יש הרבה דברים בזוגיות הזאת, אבל אושר בטח שלא. אז למה זה שווה?
לשם מה התכנסנו כאן בכלל?

עונה

הגעתי לקשר הזה כרווקה. לילדים שלי אין אבא (ננטשתי בהריון ).
בן זןגי מתייחס מאוד יפה לילדי, והם מאוד אוהבים אותו. הרבה פעמים היו לזוגי ריבים וויכוחים עם ילדיו בגלל היחס שהוא נותן לילדי וחלדין קינאו. ילדי מכנים אותו אבא,
הגרושה של זוגי נשואה (עוד לפני שהכרתי את בעלי ) ויש לה עוד ילדה. הילדים של בעלי מקבלים את בעלה ומאוד אוהבים את אחותם.
הסיבה שהיה חשוב לי להתנהג יפה "בחנופה" כמו שקראתם לזה כאן, היא כי חשבתי על הנער שלא חי עם אימו, והיה חשוב לי לתת לו יחס חם וטוב, שיראה שאכפת לי ממנו כי רציתי יחסים טובים.
לצערי אני לא נמרה... ואני אשמה לא מעט ביחס שאני מקבלת בגלל ההערכה העצמית הנמוכה שלי, ובגלל שנכנסתי לקשר הזה ממקום מאוד חלש , נמוך ולבד. נורא לא רציתי להיות לבד, וכשמצאתי משהו שפרש כנפיו על ילדי זה המיס אותי.

קרן 0311

New member
משחק מלוכלך

תראי, התשובה שלי היא הכי לא פוליטקלי קורקט, אבל לפעמים אין ברירה.
קודם כל - יעצו לך ללכת לטיפול בגלל היחסים עם בעלך - וזה נכון. זה רעיון טוב. ביחסים האלה צריך לטפל.
אבל בינתיים - מה את עושה עם הבחור שממרר את חייך?
ובכן, הוא כבר לא ילד קטן ואם - כדברייך - הוא ממציא עליך סיפורים, מתנהג אליך בצורה משפילה, לא מוכן לדבר איתך ועוד מקבל ממך "שירותים" (אוכל טעים, הרכב שלך) הגיע הזמן להראות לו שאת המשחק הזה יכולים לשחק שניים.
אין יותר רכב - אבל לא כסיסמא, אלא כי את צריכה אותו בדיוק כשהוא רוצה. ותדאגי שזה באמת יהיה כך.
אין יותר אוכל טעים - אל תצהירי ואל תאיימי, פשוט אל תכיני.
אין יותר שום יחס אליו - בלי לומר את זה כמובן, פשוט תתעלמי ממנו.
הרעיון הוא - לדבר כמה שפחות על העניין (איתו או עם בעלך), בשום אופן לא להצהיר או לאיים - אבל להפוך את החיים שלו להרבה פחות נעימים ונוחים. לא נעים להגיד - יש אנשים שמבינים רק ככה. אל תחששי לפגוע ב"נפשו הרכה", הוא הוכיח - לדברייך - שהוא יודע להיות מאוד אכזרי כלפיך...
כל שיפור ביחס מצידו - ייענה בשיפור מצדך. אם לא - לפחות לא תרגישי דפוקה. זה גם שווה משהו.

תודה קרן

אין לי כבר מה לתת שירותים כי הנער החליט להחרים אותי....לא אוכל מה שאני מכינה גם ככה, לוקח כביסה לסבתא שלו שתכבס , והיא גם נותנת לו אוכל שיקח הביתה(מה שמוציא לי שם ממש רע במשפחה...)
אילץ את אביו לעשות ביטוח הרבה יותר יקר ברכב שלו (ג'יפ חדש שהביטוח לנהג צעיר מאוד יקר) כי לא מוכן יותר לנסוע באוטו שלי. כמובן שמבחינת בעלי אני אשמה שגררתי אותו להוצאות.
יש ברוגז בבית הוא לא מדבר איתי, אני מצידי גם הפסקתי לנסות , עם ילדי הוא לא מדבר.
בעלי טוען שאני רק מחריפה את המצב.

גארוטה

New member
לא טיפול זוגי

אתם צריכים אלא טיפול משפחתי, את בעלך והילדים שלו ושלך.
למרות התיאור שלך, אני בכל זאת בוחרת צד וזה הצד של הנער המדובר ולא שלך.
אני לא חושבת שמישהו אי פעם עצר והסתכל עליו.
בגיל 8 ההורים נפרדו ולפתע פתאום הוא מצא את עצמו בין האבא לאמא, כנראה
צריך לבחור צד, עובדה שבסוף בחר באבא, חי מנותק מאחיו הצעיר (שבחר באמא),
לאמא פתאום יש בעל חדש ולפני שאמר ג'ק, גם אחות ואמא שכנראה לא שוכחת
להזכיר לו את הבחירה שלו באבא ולא בה.
הוא מלא כעס ועכשיו הוא צריך להתמודד איתך, האשה החדשה של אבא שלא באה לבד , עוד 2 הצטרפו למשוואה יחד איתה והוא צריך עכשיו להשתמש בכל הכלים שיש לו כדי לשמור על מקומו. מי סופג הכל? את. למה? קודם כל כי ככה
ואח"כ, כי הוא זיהה את חולשתך והיה לו הכי קל להשליך עלייך את הכל, גם אם לא עשית לו כלום והיית הכי טובה ונהדרת ואולי דווקא בגלל זה שהיית הכי בסדר
זה הפחיד אותו יותר. אולי, ואני מדגישה את האולי, על הדרך גם לא שכחת להגיד
לו כל הזמן כמה את עושה/מכינה/מבשלת/דואגת/מכבסת בשבילו, שחלילה לא ישכח מי פה הטוב ומי כפוי הטובה.
אז כן, את צריכה לדבר איתו, עוד פעם אחת אבל אחרת. לא ממקום של "למה אתה מתנהג אלי ככה, אני עושה בשבילך, וקונה ומבשלת ו... " אלא ממקום של הקשבה ונסיון להבין. באמת באמת להקשיב. לשאול, לתת לו אפשרות להגיד כל מה שיש לו, בלי להתמסכן ולהתקרבן ממולו.
יש מצב שהוא מוציא עלייך דווקא את הכעס שיש לו על אימו כי ממולה הוא לא מסוגל.
את לא לקחת את אביו מאימו, לא גרמת לגירושים והגיונית אין בך אשמה במצב
אבל נראה לי שהטעות היא בהתעסקות המוגזמת באיך (הוא מתנהג) במקום בלמה ובהתקרבנות והתמסכנות שלך ממולו דרך בעלך.
ברור שבעלך שותף לכל הטעויות שנעשו לאורך הדרך וזו הסיבה שהצעתי טיפול משפחתי ולא זוגי.
בהצלחה

גארוטה

New member
ועוד דבר קטן

ולא פחות חשוב... לנסות לעשות בשבילו דברים בלי לצפות לתמורה.
כמו שאת כאמא לילדייך לא מצפה שכל הזמן יודו לך על הכביסה/בישול/קניות
שאת עושה למענם כך גם לגביו. התחושה שהוא כנראה מקבל ממך היא שאת עושה למענו אבל הלו תראה, אני לא באמת חייבת, אז תקיר לי תודה ותעריך את מאמצי.

למעלה