משבר בין הורים

משבר בין הורים

שלום לכולם אין לי למי לפנות אז תסלחו לי אם זה לא שייך לכאן. כבר הרבה זמן שההורים שלי נמצאים במשבר נישואים. אבא שלי לא מדבר עם אמא שלי, הוא לגמרי מתעלם מהקיום שלה, לדעתי הוא פשוט שונא אותה ואין שום תקווה ליחסים האלה. אני עדיין גרה בבית וקשה לי מאד לחיות עם זה, קשה לי להסתכל מהצד ולהתעלם. אני לא יודעת מה לעשות, יש שאומרים שאני צריכה להתעלם ולתת להם לפתור את הבעיות שלהם בעצמם אבל זה קשה לראות את אמא שלי אומללה בגלל היחס הזה. אני לא יודעת מה לעשות, הם לא לוקחים את עצמם בידיים והולכים ליעוץ או להתגרש ולכן נוצר מצב שכולנו גרים באותו בית אבל המשפחה הרוסה לגמרי. עם אבא שלי אי אפשר לדבר כי הוא תוקפני ועצבני כשרק אומרים לו מילה. אני אבודה לגמרי וקשה לי לחיות ככה, אפילו עברה לי מחשבה בראש לפגוע בעצמי כדי שיבינו מה המצב הזה גורם (אבל אין לי אומץ לעשות את זה אז אל תדאגו). אני לא יודעת מה לעשות, אני אובדת עצות.

כדי לעורר אותם את יכולה

להודיע להם שככה לחיות מאוד קשה לך ובינתים לתקופה את הולכת לגור אצל קרובת משפחה או חברה אולי זה יזעזע אותם קצת

נומלה

New member
ההורים שלך הם אנשים מבוגרים

המחליטים בעצמם את ההחלטות שלהם. לא נוח לך לחיות עם ההחלטות האלה? (קשה לראות את אמא, אי אפשר לדבר עם אבא, לא נעים להיות לידם וכו) גם את אדם מבוגר. צאי מהבית ועברי לדירה עם או בלי שותפים. הבעיה היא לא הם אלא את שלא מוכנה לעזוב את תפקיד הילדה של אבא ואמא ולעבור לתפקיד אדם בגיר בחברה. אדם בגיר אחראי להחלטותיו ולהתנהלותו. הם לשלהם ואת לשלך.

אייבורי

New member
זה באמת מצער

אבל לאור העובדה שאת בת 25 זה רמז טוב לעזוב את הבית ולנסות להקים לעצמך חיים טובים יותר.

מאד קל להגיד "תעזבי את הבית"

האם לקחתם בחשבון שאין לי אפשרות כזו כרגע? גם לא מבחינה כלכלית (אני מחפשת עבודה כבר המון זמן ולא מוצאת) וגם אני נרתעת מלעזוב את הבית כי קשה לי עם המחשבה שאני אעזוב את אמי בבית כזה. אני יודעת שהם אנשים מבוגרים שאמורים לפתור את הבעיות שלהם בעצמם אבל זה לא קורה וקשה לי לשבת באמצע ולראות את השנאה הזאת שאין לה שום סיבה הגיונית.

chenby

New member
וואו

כשקראתי אותך, הייתי משוכנעת שאת בת 14, אבל את אומרת שאת בת 25, אם כך אכן זו קודם כל הזדמנות מצויינת בשבילך לצאת מהבית. דבר שני, אני מבינה אמנם למה את עושה את זה, אבל את כל כולך מתעסקת בעסק של ההורים שלך - זה מביא אותך למצב שאת חושבת אפילו לפגוע בעצמך - בעוד שבמידה והיית מתעסקת בעסק שלך - שזה אומר - למצוא לך דירה אולי, לימודים, עבודה , זוגיות, חברים, תחביבים, שעות פנאי, כל דבר שעושה לך טוב, היית יכולה לשמש דוגמא עבור ההורים שלך - מה זה אומר לבחור בחיים. מה זה אומר לבחור בשמחה - ואז, אולי הם היו מקבלים ממך השראה לבחור - להתגרש, או לטפל.. בכל מקרה, זה בידיים שלהם לא שלך. לכן אני אומרת שזה העסק שלהם - לא במובן רע, אלא במובן של כל התעסקות במחשבות שלי- שמביאה לי סבל - זה כשאני מתעסקת בעסק של האחר - של הסביבה, של העולם, של אלוהים.. איך העולם צריך להיות, איך ההורים שלי צריכים להתנהג, איך הבוס שלי צריך להגיב, איך הוא ואיך היא.. זה להתעסק בעסק של אחרים. את רוצה שהם יחיו בשמחה? תעשי את זה את קודם אם זה כלכך פשוט. את ממילא לא יכולה לשלוט על שום דבר- רק לשמש דוגמא. ואינטגריטי אומר, שאני יכולה לצפות מהאחר - רק מה שאני עושה בעצמי. תקראי את החתימה שלך - אמנם אחד השירים הכי יפים לדעתי שקיימים, אבל למה את דואגת להשאיר את עצמך במרה שחורה בדכאון? אין לי דבר? נפשי נשרפה בלהבה.. זה לא שאני שופטת - אני מציינת דברים שבולטים לי - בהתנהלות של אדם, וחתימה של אדם, יכולה להראות את הלך הרוח.. שלך מעלה לי תחושה של דרמה ודכאון. רק את יכולה להוציא את עצמך מהמקום הזה. לא המשפחה, ולא ההורים - יש להם לדאוג לעצמם כמו שאת שמה לב.. את צריכה ללמוד למצוא את האושר אצלך מבפנים. ואני ממליצה לך בחום על 2 ספרים 1) כוחם המדהים של רגשות - ג'רי ואסתר היקס 2) אהבתך נחוצה לי - האם זאת האמת? ביירון קייטי תתחילי לקרוא ולעשות עבודה. את מוזמנת בינתיים כי ערב ולא תלכי עכשיו לחנות ספרים, להכנס ליו טיוב ולכתוב BYRON KATIE ESTHER HICKS - ABRAHAM ולהתחיל לראות סרטונים שלהם ולהתחיל להבין במה מדובר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא יודע מה יותר בעייתי לך?

האם זה המשבר בין ההורים? או זנ שאת אבודה בעולם? (וזה לא רק ניק - יש גם את החתימה שלך שאומרת המון) אני דווקא מתרשם שהבעיה העיקרית היא השני. אני הייתי מתחיל מלטפל שם. לראות למה את לבד? למה אין לך אהבה? כי אני חושב שאם תצליחי להכניס אהבה לחייך, זה יעזור בעקיפין גם להורייך. בוודאי שתוכלי להיות יותר תומכת באמא שלך, כי כשאת עצמך מיואשת מהסיכוי למצוא אהבה, קשה לך לעודד מישהו אחר... אז מה באמת קורה איתך? למה בגיל צעיר כל כך את כבר אבודה ומיואשת ?

זה ניק ישן שכתבתי בו

יש לי כמה ניקים בתפוז, בחרתי בניק הזה כי אף אחד לא מכיר אותי בו, אז העדפתי להשתמש בו....

מריוס זכריה

Member
מנהל
המשך...

במטוס תמיד מדריכים שבמקרה חרום ההורה צריך קודם לשים לעתמו מסיכת חמצן, ורק אחר כך לילדו. העיקרון מאחורי זה הוא שאם אנחנו רוצים לעזור לאחר (בעיקר אם האחר תלוי בנו), אנו צריכים קודם לעזור לעצמנו. את כנראה גדלת עם מודל רע של זוגיות, וזה מן הסתם מפריע לך בחיי האהבה שלך - כי האהבה שם בחוץ ממש לא אוזלת. רק את מפספספת משום מה. עכשיו את רוצה להיות זו שעוזרת להוריך. כדי לעשות את זה - עזרי קודם כל לעצמך. אם את תצליחי לעשות שינוי, אולי גם הורייך יעשו. כי אחרת - איך תעזרי להם? לפגוע בעצמך אולי יזעזע אותם, אבל לא ילמד אותם איך לעשות אחרת. עזרי לעצמך קודם.

למעלה