משבר אמון

משבר אמון

שלום אנשים,

רציתי לתאר את המקרה שלי ולקבל יעוץ. יש לי חבר כבר 5 שנים. לאחרונה יצא לי להסתכל בשיחת פייסבוק שלו ולראות שהוא דיבר עם ידידה שלי. הוא אמר לה שיש לו קראש על איזו בחורה שהוא פגש. הוא אמר שהוא לא יודע מה לעשות וכנראה פשוט ינסה לשכוח מזה ולהמשיך הלאה. אני לא בטוחה מה לעשות. אני לא רוצה להיות עם מישהו שלא באמת רוצה להיות איתי. מה אתם אומרים? לנסות להוציא ממנו את זה?

סליחה שאני מציקה

התחלתי לבכות ואני לא יודעת איך להמשיך מכאן. אני באמת לא יודעת מה לעשות. אני זקוקה לעזרה, איך לפעול.

נשלח לי לפני הזמן

יכול להיות שהוא רצה שתגלי.
בכל מקרה לא רואה איך את יכולה לא להתעמת איתו, אבל רק אם את מוכנה להפרד, אם יתברר לך שהוא
כבר פוזל החוצה.

אולי

זה באמת מה שאני חוששת, שהוא רצה שאני אגלה. קצת קשה לי מהודות שחיטטתי בחשבון הפייסבוק...אני צריכה סיבה אמיתית בשביל להתעמת.

למה באמת חיטטת?

חשדת במשהו?
את מסוגלת לשמור דבר כזה בלב ולהמשיך כאילו כלום? כי גם זאת אפשרות, לתת לדברים לזרום ולראות מה יקרה...
&nbsp

באמת שאלה טובה

יכול להיות שזה אומר שאני באמת לא סומכת על היחסים. בכל אופן לא חיטטתי כי חשדתי בנושא זה, אלא כדי לראות מה מעסיק אותו באופן כללי והוא לא רוצה לחלוק איתי, או איך הוא מציג את מציאות חייו לאנשים אחרים, ביטחוני לא גדול במיוחד באופן כללי. זה באמת הפתיע אותי למעשה. אני לא חושבת שאוכל לשמור בבטן, מצד שני אני לא יודעת מה האפשרות השניה.

אני לא חושבת שזה אומר שהוא לא באמת

רוצה להיות איתך. קורה כשנמצאים במערכת יחסים שנדלקים על מישהו אחר - השאלה שקובעת אם הוא רוצה להיות איתך זה מה הוא עושה עם זה. נראה שהוא בחר בך.

הוא מחויב לך ואוהב אותך

אבל נדלק על מישהי אחרת. שוב, זה קורה ולא אומר כלום לגבי למה הוא איתך. להפך, אם זה היה מטעמי נוחות או מכוח האינרציה, זו הייתה הזדמנות מצוינת "להתעורר" ולצאת מהקשר. איך הקשר שלכם באופן כללי? איך את מרגישה בו (כלומר, לפני התקרית הנ"ל).

זה עוד לא קרה

הקשר שלנו תמיד היה מאוד חזק ועמוק, והיינו מחוייבים זה לזה. אבל תמיד צצו מריבות, אי הסכמות ומשברים שבסופו של דבר נפתרו. אבל עוד לא ראיתי דבר כזה...בדרך כלל אם מישהו נדלק מחוץ למערכת יחסים, אז הוא לא מיד רץ לספר למישהו אחר...זה מה שמדליק לי נורה אדומה.

בדרך כלל כשמישהו נדלק על מישהו

מחוץ למערכת היחסים ושוקל מאוד ברצינות לממש את העניין, הוא לא רץ לספר על זה למישהו, אלא אם הוא בטוח במאה אחוז שהוא ישמור את סודו. דווקא מי שלא מתכנן לבגוד ורוצה רק לפרוק ולדבר על העניין עם מישהו כן ייטה לספר - אם כי זה באמת מוזר לספר על זה בפורמט שיש סיכוי שאחרים יגלו (להבדיל משיחה פנים אל פנים), ובפרט את - ואם משהו היה מעורר בי תהיות, זו העובדה שהוא לא טרח להסתיר ממך עניין כזה קצת יותר טוב.

נכון שזו ידידה משותפת

בדיוק, מצד שני הוא נראה עדיין כאילו הוא מאוהב בי. אולי מנסה להתכחש לרגשותיו החדשים. לדעתי הוא רצה שזה יצא לאור היום....וזה מה שמטריד אותי.

לא יודעת מה להגיד לגבי זה. אולי הוא פשוט "שכח איפה הוא נמצא"

וששיחה בפייסבוק משאירה ראיות, בניגוד לשיחת טלפון או פנים אל פנים. גם יכול לקרות. במקומך הייתי... לא משוחחת איתו על זה אבל ממשיכה לעקוב במחשב. אולי לא מאוד אתי, אבל נראה לי שזה מה שהייתי עושה. זה מקרה מובהק של "הציץ ונפגע", ומאוד יכול להיות שאלמלא היית קוראת את זה החיים היו פשוט ממשיכים כרגיל, בלי שתדעי לעולם שהוא נדלק פעם על מישהי (כששוב, זה נורמלי לגמרי להידלק על מישהי כשאתה במערכת יחסים). לחילופין, יכול להיות שבסופו של דבר זה באמת יוביל לפרידה מצדו, אז לפחות תהיי מוכנה במידה מסוימת...

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי בקצרה

1. קראש על מישהי לא אומר שהוא לא רוצה להיות איתך. זה אומר שיש עייפות החומר בקשר, אבל זה נורמלי אחרי 5 שנים.
2. זה שהוא קורא לזה קראש ולא התאהבות או אהבה, אומר שהוא יודע שזה לא משהו רציני.
3. זה שהוא משתף ידידה זה נורמלי.
4. לחטט בפייסבוק זה פויה.
5. זה שאין לך בטחון זו גם בעיה.
6. לעמת אותו? לא "לעמת" אבל לדבר איתו. להתוודות על החטא שלך, לא להתנצל יותר מדי, וגם לא להאשים יותר מדי.
7. את בת 35, אתם 5 שנים יחד, זה הזמן ללכת לכמה שיחות של טיפול זוגי לגלות אם מתחת לציפוי יש שם זהב או קש.
8. ולהחליט לאן הולכים מכאן.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא התנהגת מגעיל

התנהגת פויה.
וזה לא אותו דבר.

מגעיל זה רע מאוד.
פויה זה רע, אבל הרבה פחות.

כשמישהי מחטטת בפייסבוק של בן זוגה ולא מוצאת כלום - היא יצאה אהבלה חטטנית מגעילה. כי לא היה כלום.
אבל כשמישהי מחטטת ומוצאת - זה רק פויה. כי היה שם משהו מסריח. עובדה. כלומר, עומדת לך ההגנה שידעת שיש שם משהו.

יגידו הלוגיקנים: רגע רגע בחור. אם המעשה נמדד בתוצאה בדיעבד, אז איפה חוקי המוסר?
התשובה היא: all is fair in war and love
יש חוקי מוסר, אבל יש גם רגשות. וגם אינטואיציות.
זו מערכת אחת אחידה. מחלקת המוסר לא חיה בנפרד מהאחרות.
מי שמתקשה לעכל את לוגיקה, יתקשה ביחסים עם אנשים. אפשר להיות סרגל ישר, אבל רק כזה שחי לבד. סרגלים ישרים לרוב לא מוצאים בן זוג לקלמר. ואם הם מוצאים - אללה יסתור על הילדים. הם יצאו מחורפנים.
---
אל תתקעי על רגשי האשמה.
תגידי לו סליחה שחיטטתי - אבל גם לך יש על מה לעבוד.
בוא לא נריב. בוא נדבר.

batmea

New member
מה הביא אותך לחטט לו בדברים?

תביני,
הנתון של 5 שנים - אוקיי, בסדר, מבחינתך הרצון לתאר קשר בעל פסים רציניים - מובן בהחלט.
רק שמהנתון הזה עשית דילוג ענק בין ה"קשר הרציני שיש לי" לעובדה שאת מסתכלת לו בהודעות בפייסבוק (וואטסאפ או כל מקום אישי אחר).
למה את מסתכלת? - זו הבעיה, ולא עצם העובדה שגילית מה שחיפשת (הקראש שלו על מישהי אחרת). למה את מגיעה למקומות האלה איתו?
מלבד זו, יש לו שיחות אינטימיות עם ידידות ? אהמ... (ולא הייתי מוסיפה על זה יותר מזה).
כשיש ספק אין ספק. לא היו כאן מילים בעלמא וזו לא מסקנה מהרהורי לבך אלא עם עובדות בשטח שמותירות אותך כמו האישה שחשדה בבעלה כשביזבזה כל המאמצים כדי אך לגלות שהוא בוגד, ונותרה ללא יכולת ראיה הלאה מעבר לממצאים.
את נמצאת בתפר לדעתי.
מה את צריכה לעשות? את כבר יודעת שהוא מנהל שיחות בפייסבוק עם אותה ידידה, תמשיכי לשתוק ותראי לאן זה מתפתח.
הרי אם תתעמתי איתו הוא לא יאמר לך את האמת ואף יכחיש ויגיד לך שאת מדמיינת והיסטרית, לא רק זאת אלא לא תקבלי את התוצאות המקוות, שהן ההוכחה לנאמנות שלו אלייך ובטח לקשר ביניכם. אז כרגע - שתקי וחכי!
מצד שני, להלחם על המקום שלך אחרי 5 שנים נשמע אבסורד, כל שכן תוך כדי בגידה מתהווה, באם בכלל מקיימת.
אם תראי שזה מתפתח למקומות שהורסים את הקשר או שהוא בוחר למעול באמונך - נתקי אך ורק באותו רגע ההוכחה את הקשר.
דרך החשיבה והפעולה שלך היום מעידים על רצון שלך לשלוט בו ובמערכת היחסים. תעבדי על זה בך ונטרלי את התכונה הזו, תאמיני לי שהחיים שלך ייראו אחר כך דבש. למה? כי כל אחד לוקח אחריות על הבחירות שלו וכל עוד את מעריכה את עצמך, את לא צריכה לשכנע אף אחד לחיות איתך. וגם אם הקשר נגמר אחרי 5 שנים, זה בסדר, היו לך 5 שנים יפות, היה ניסיון, יגיע ראוי יותר או עניינים טובים יותר להתעסק בהם מאשר בלאשש ספק בבגידה כן או לא.
אז נכון שזה כואב אבל הבלאגן והתוצאות ההפוכות שתקבלי באם תמשיכי בקו הזה, יכאיבו לך שבעתיים.
קחי נשימה ותהי חזקה ! שחררי את זה ממך ותהי עם יד על הדופק לגבי איך דברים עומדים.
תביני עם הזמן איפה הוא ממקם אותך בחייו, בלי דרמות ובלי דיבורים מיותרים, תצמדי לעובדות ואז קבלי החלטה, קראש או לא קראש.
והרי בינינו, הקראש הזה זה רק סימפטום ולא הבעיה.

אייבורי

New member
אני חושב שיש בעיה יותר חמורה

&nbsp
שהוא לא מסוגל לספר לך את זה בעצמו
&nbsp
אני מניח שלכל אחד יש מידי פעם קראש על מיששהי ובסוף זה עובר
&nbsp
אבא ששלי יש לו קראש נוראי על פנינה רוזנבלום ועדיין 50 ששנות נישואים מאושרים

למעלה