משבר אמון

talish9871

New member
משבר אמון

שלום, אני גרושה+2,בזוגיות כבר 7 שנים עם גרוש+2.יש בינינו אהבה גדולה וסקס מצוין.הוא איש מיוחד מאוד ובמסגרת עבודתו טס הרבה לחו"ל.כל השנים חששתי שבנסיעותיו הוא מוצא פורקן אצל בחורות מזדמנות,כי לעיתים הוא נעדר מהארץ זמן רב וכששאלתי-הוא הכחיש.כל עוד לא היו לי הוכחות,הדחקתי וחייתי בתקווה ש"הוא לעולם לא יעשה לי את זה" עד שלפני שנה,כשפרקתי את מזוודותיו,מצאתי כמה חבילות קונדומים כמעט גמורות.השמיים התמוטטו עלי.כשהתעמתנו,הוא הודה שרק בשנה הראשונה שלנו עוד שמר על נאמנות,אך לאחר מכן-החל לקיים גם יחסים מזדמנים כי הוא פשוט לא עומד בפיתויים ו"אוהב לטעום מהכל" ולא רואה "אסון" בכך שגבר משתעשע קצת מהצד כי זה "צורך גברי שאינו נתון לשליטה" וטוען שזה בכלל לא קשור לאהבתו אלי.התעקשתי לשמוע את כל הפרטים והסתבר שלא מדובר רק בסקס,אלא גם ביציאות לארוחות,לינות במלונות,טיולים ובילויים שהיוו בונוס עבור אותן בחורות.מקרים מעטים מאוד קרו בארץ ומקרים רבים הרבה יותר-בחו"ל.אף אחד מהקשרים לא התפתח לרומן כי תמיד היה מדובר בבחורות זולות ופשוטות שעבורן אפילו ארוחה במסעדה היא דבר בלתי מושג.הוא טוען שברגע שהרגיש שבחורה נקשרת אליו-נעלם לה.הרעיון שגם בילה ונסע עם אחרות-שבר אותי לגמרי.למרות כל זאת,אינני מסוגלת לוותר עליו כי הוא כל עולמי.הודעתי לו שאם זה יקרה שוב-אני אעשה לו אותו דבר.הוא הבטיח להשתדל אך כשנסע שוב,נשבר והתפתה.לא ידעתי את נפשי מרוב כעס ורגשי-נקם.הכנתי לעצמי טבלה ובה פירוט כל מעשיו,בחרתי את אחד המחזרים שלי (אני בחורה יפה שנראית טוב) ובמשך 3 חודשים ברציפות,מילאתי את הטבלה.עם כל "וי" שסימנתי,הרגשתי שמתיישר לי את הגב עוד.מלבד סקס,דאגתי גם לארוחות,טיולים ובילויים (כולם בלי טיפת רגש מצדי) עד שהחזרתי לו בדיוק אחד כנגד אחד וכמובן שדאגתי שיידע על כך הכל.הוא היה גמור מזה ולמרות הכל,גם הוא לא זרק אותי כי לא היה מסוגל והחליט,הפעם ברצינות,להיות נאמן.גם כשהוא בחו"ל,הוא דואג לדבר איתי כל לילה כדי להוכיח שאינו יוצא ועד עכשיו,כבר כמה חודשים שהוא עומד בכך.הבעיה היא שאני לא חזרתי להיות אותו אדם שהייתי.מבחורה שמחה ומלאת אמון בו ובדבר היפה שקרוי "אהבה",הפכתי לאדם עצוב ודכאוני ואיבדתי את האמון באנשים.מאז אנו מנסים לחזור לשגרה,אך לא מצליחים.משהו בסיסי מאוד בינינו נשבר לתמיד.הוא אומר ששיקר לי כל השנים רק כדי לא לפגוע בי ואילו אני פגעתי בו במכוון ועל כך אינו מסוגל לסלוח לי.ולי-אין יום ואין לילה.אני חושדת בו כל הזמן וזה גורם למריבות קשות כי כשנתתי לו חופש-הוא הפר אותו,בעוד אני חיכיתי לו כל השנים בנאמנות מוחלטת ולא ישבתי אפילו לכוס קפה עם איש.אני יודעת שהפתרון שלי חולני,אך ידעתי שרק כך אוכל להישאר איתו,כי אני פשוט לא רואה את חיי בלעדיו.אציין שאני מאומצת וסובלת מחרדת-נטישה קשה ששום טיפול נפשי עוד לא פתר.איך חוזרים לשגרה וממשיכים הלאה ? האם ניתן לשקם אמון הדדי שנשבר בצורה כל-כך חמורה ? אולי באמת גברים הם כאלה והייתי צריכה להעלים עין ובמקום זה הרסתי הכל ? תודה, שיר

BlackUnicorn

New member
לא חושבת שהפורום זה המקום הנכון בשבילך

לכי לייעוץ זוגי, אולי קודם לבד. להבין איפה את, לאן את הולכת, מה ניתן לעשות. כאן לא יוכלו לעזור לך על רגל אחת.

את בת 38, ד"ר, ומתנהגת כמו בת 16...

יוצאת עם גברים, מבלה ושוכבת איתם - מקפידה שלא להנות מזה, וכל זה כנקמה בבן זוג? אולי תשקיעי את האנרגיות בבנייה (עצמית או זוגית) במקום בנקמה. תיזכרי בדברי גנדי (ההודי...) "עין תחת עין וכולנו נתעוור" ובעניין הבגידות שלו, הרבה פעמים אנשים רואים בחו"ל "שטח הפקר" של הזוגיות. אני מאמינה לו שמה שהוא אמר לך נכון ושהוא אוהב אותך אבל גם את ההרפתקאה. תחליטי את אם את יכולה לחיות עם זה. לדעתי הוא עדיין שוכב עם אחרות אבל דואג להסתיר את זה יותר טוב. לזכותו יאמר שהוא שומר עליכם עם אמצעי מניעה.

joanne8

New member
לדעתי אתם צריכים להיפרד

הקשר הזה הוא לא טהור. הפכת להיות אדם שאת בעצמך לא מכירה, אלו לא הערכים שלך, את מצטרפת להתנהלות שהיא לא באמת מתאימה לך וגורמת לך להרגיש רע. את אשת איש, וצריכה למצוא זוגיות עם אדם שיכבד אותך ולא יהיה זקוק לנשים אחרות כדי 'להתפרק'... אם כבר התגרשת, לא מגיע לך זוגיות טובה ובריאה יותר הפעם? בטוחה גם שהמצב הזה גורם לך לעצבנות שבדרך כזו או אחרת בטח יוצאת כלפי הילדים (לא באשמתך, זה טביעי). חפשי בחיים מה שעושה לך טוב. גם אני בתקופה שמחפשת להתנהל קצת אחרת, לשחרר איפה שלא טוב לי באמת.להיות קצת יותר לוגית וקצת פחות תמימה. יש גם מצב שהבחור מכור לסקס. בכל אופן, אם תחליטי להישאר איתו, מציעה טיפול זוגי, לפעמים טיפול זוגי הוא דווקא עוזר לנו להבין שהדבר הנכון הוא פשוט להיפרד. :( בהצלחה.

talish9871

New member
הלוואי שזה היה כל-כך קל...

אמרתי לו שהאהבה שלנו היא כמו שמלת-כלה לבנה, שהיתה נקיה וטהורה ומישהו בא והשליך עליה בקבוק דיו. היא כבר מוכתמת לעולם. הוא מסרב לטיפול זוגי כי "לא מאמין בדברים האלה". מאלה שחושבים שהם הכי חכמים ואף אחד לא יודע יותר טוב מהם... גם אני טוענת שהוא מכור לסקס אבל הוא מתקן אותי ומגדיר את זה "מכור לריגושים".הבעיה היא שחלק מהאנשים שמקיפים אותי חושבים כמוך - לזרוק אותו לעזאזל, עם כל הקושי שבדבר והחלק השני מצדיקים אותו (בעיקר יועצים מהמין הגברי אך לא רק) ואומרים לי שזה נורמלי, שכל גבר צריך להתפרק, בעיקר אם הוא נמצא תקופות ארוכות רחוק מהבית ועובדה שבסוף הוא תמיד חוזר אלי ולא מפתח רומנים ולכן לא הייתי צריכה לעשות מזה כזה עניין. אני לא מכירה את עצמי בשנה הזאת וכמובן שהילדים שלי סופגים אמא עצבנית ולא מאושרת...

joanne8

New member
הוא לא רוצה טיפול

מאוד מפתיע :)) לדעתי תלכי את לבד. אולי תגיעי לתובנות, למה את בוחרת להיות בזוגיות כל כך לא זוגית.. לגבי הנקמה, אם זה עזר לך להוריד את אלמנט ההשפלה אז אולי יצא מזה משהו טוב, אבל עדיין, לא זאת הדרך לתקן, זה רק תיקון לאגו, שזה גם חשוב אבל לא הפתרון לקשר. we teach people how to treat us גם אם נראה לך שאת סולחת/קיבלת כדי שלא תפרדו, בסופו של דבר יצרת רף של התנהגות לא מקובלת בזוגיות אוהבת, אולי מעידה אחת (נגיד) אבל לא כמו שתארת.

talish9871

New member
על מעידה אחת עוד הייתי יכולה להתגבר

בעיקר אם זה רחוק מהבית וקרה פעם אחת בלבד, או פעמים ספורות במהלך הרבה שנים. זה יכול לקרות לכל אחד, אולי אפילו לי. אבל מדובר פה בחולה נפש : כשהוא כבר התוודה על הכל, הסיפורים התחילו להישפך כמו מברז : היו מקרים של כמה בחורות בלילה אחד, אחת אחרי השנייה, היו מקרים של 2 בחורות יחד וגם של כל מיני נערות בנות 16-17 שיותר צעירות מילדיו. הוא איבד את אימו לפני שנתיים וטוען שללא קשר אלי, הוא פשוט נכנס לטירוף והיה צריך את זה כי עבר משבר עם עצמו.

joanne8

New member
אם כך ..

אז לסיים את הקשר הזה במיידי, אם את בעצמך אומרת שיש לו בעיה, אז מה בדיוק את עושה איתו. נשמע כמו מזוכיזם. גמני מתקשה לסיים קשר לא טוב, אבל השכל יודע שלטווח הרחוק זה יציל אותי.

אז איך היתה הנקמה? נהנית?

קיווית שהנקמה גם תשנה אותו, וגם תעניק מזור לכאבך. כצפוי לא הצלחת להשיג אף אחד משתי המטרות שלך. הנקמה לא עזרה נגד הכאב שלך, והיא גם לא שינתה את התנהגותו. בהנחה שאי אפשר בחיים לקבל הכל, את צריכה להחליט לגבי סדרי העדיפויות שלך. למשל - כתבת שאת סובלת מחרדת נטישה קשה! אז אם חרדת הנטישה חשובה לך, דווקא אז המצב מעולה עבורך. אם הוא מוצא פורקן מיני בבילויים עם בחורות זולות, הסיכוי שינטוש אותך הוא קטן יותר. כי הוא מקבל את שני העולמות, גם זוגיות וגם התפרפרות. דווקא אם תנסי לשנות אותו ולגרום לו להיות נאמן באופן מוחלט, או אז הסיכוי שהוא ינטוש יום אחד גדול יותר. זו היתה רק דוגמא. במקרה שלו, אי אפשר לבקש גם נאמנות מוחלטת, וגם ביטחון מוחלט לחרדת הנטישה הקשה שלך. לא כל הגברים הם כאלה, יש גברים כאלה, ויש גם נשים כאלה, ויש כאלה שלא. בגדול - לא תצליחי לשנות אותו. זו הסחורה לטוב ולרע. עכשיו רק נשאר לך להחליט מה את רוצה

talish9871

New member
הנקמה דווקא עזרה לי מאוד

לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא הייתי עושה את זה. מהצד זה נשמע טפשי וילדותי, אבל רק בזכות מה שעשיתי לו בחזרה אני מסוגלת היום להסתכל על עצמי במראה, כי ניטרלתי לגמרי את אלמנט ההשפלה (על כך שאני ישבתי בבית נאמנה והוא חגג כמה שבא לו, אין לך מושג כמה הרגשתי אידיוטית כששיחזרתי אחורה את כל השנים שזה היה כך) וגם הכאבתי לו בחזרה ועוד איך.

אז תמשיכי לנקום

אל תקראי לזה נקמה. תקראי לזה זוגיות פתוחה. תמשיכי להיעזר בסקס וקשרים עם אחרים, הוא יהיה עם אחרות. ככה גם תמשיכי להכאיב לו על בסיס קבוע, וזה ינטרל לעתיד את אלמנט ההשפלה
ברור שאני ציני. לדעתי הנקמה לא עזרה לך בכלל. איך אני יודע? עובדה... תקראי מה כתבת על עצמך בסוף ההודעה המקורית שלך...

talish9871

New member
כרגע אני לא עושה זאת

כי הוא מוכיח לי שחזר למוטב. אני לא משלה את עצמי שהוא יכול להפוך את עורו, אבל כל כך נבהל ממה שקורה איתי, שלקח החלטה להפסיק לפני שיקרה לי משהו. הוא יודע היטב שברגע שימעד אפילו פעם אחת, אני אחזיר לו באופן מיידי ואני מאמינה שגם זה מרתיע אותו, כי כבר הבין שאני מסוגלת לכל.

העיקר שאת מרוצה

הצלחת להגיע למאזן אימה מושלם. הוא פוחד לבגוד (או לספר לך) כי הוא מת מפחד מהנקמות שלך. נכון שבשביל זה הקרבת את האושר שלך, אבל שטויות... מה זה אושר לעומת מאזן אימה תפור היטב...?

talish9871

New member
ובאשר להצעתך -אני לא אוכל לחיות עם קשר "פתוח"

המחשבה עליו עושה משהו עם מישהי מעבירה אותי על דעתי. לא הייתי מסוגלת לחיות עם השיטה הזו, ששנינו מתנהגים כך במוצהר...

czar

New member
מה ניטרלת???

לא ניטרלת כלום, הורדת את עצמך עוד יותר נמוך ש"השתשמת" בעצמך עמ להתנקם בו..... לא מצדיק אותו בכלל למרות שזה הגיוני, ועוד יותר לא יכול להכנס לנעלייך ךמרות שמבין גם אותך, אבל ברמת ההשפלה האישית שלי עצמי מול המראה, את ירדת הרבה יותר נמוך, אפילו מיותר מידי.

talish9871

New member
הייתי חייבת להכאיב לו וזו היתה הדרך הכי טובה

כי הרגשתי פראיירית ומושפלת כפי שלא הרגשתי בחיים. אם היה בא כמו גבר ואומר לי ביום שהכרנו : "תשמעי, יש לי דפקט. אני לא מסוגל להיות מונוגמי ותחליטי מה את רוצה לעשות עם זה", זה בן-אדם ישר. בנקרה כזה הייתי עושה לי את השיקול אם להישאר או ללכת אבל לא הייתי מרגישה מרומה. אבל הוא התנהג כמו גנב. היה בינינו חוזה לא כתוב, כמו שיש לכל זוג והוא הפר אותו בצורה הכי גסה ושפלה שיש וזה כואב ופוגע מאין כמוהו. אני בחורה שנראית מצוין ובטוחה שלאורך השנים היו לי יותר הזדמנויות ופיתויים ממה שהיו לו כגבר ויכולתי לחגוג כאוות נפשי אם רק הייתי רוצה ובכל זאת, כל הגברים היו שקופים בעיניי מהיום שהכרתי אותו ולא העליתי בדעתי לגעת במישהו אפילו באצבע, מתוך כבוד אליו ולזוגיות שלנו. לאחר שגיליתי את האמת, הייתי חייבת (לפחות כך הרגשתי, אולי בחורה אחרת היתה מרגישה שונה) להכאיב לו בדיוק במקום הכי נמוך שהוא הכאיב לי ואכן הצלחתי. בדיעבד, לא היתה יכולה להיות נקמה מוצלחת יותר כי זה הרס אותו לגמרי. הוא לא מפסיק לדבר על זה בכאב רב עד היום וכבר עברה יותר מחצי שנה מאז.

czar

New member
ואיך את הרגשת עם זה?

כמה אתם אולמללים היום?

talish9871

New member
זה היה אמביוולנטי מאוד

מצד אחד - האגו שלי חזר למקום מהשפל שצנח אליו וזה הלך והתחזק ככל שבן-זוגי השתגע מהמעשים ומצד שני - הגעיל אותי מה שאני צריכה לעשות עם גבר שאני לא מרגישה אליו כלום כי אצלי סקס ואהבה תמיד הלכו יחד. דאגתי ליהנות פיסית אחרת הנקמה לא היתה "נחשבת" והבחור ההוא היה מותק של בן-אדם, אסתטי, אינטליגנט וגם הבית שלו לא היה "מאורת רווקים" טפיוסית אלא נקי ומצוחצח ובכל זאת, אם היתה לי ברירה, מובן שלא הייתי עושה זאת ובכוונה כתבתי "לא היתה לי ברירה" כי כך הרגשתי. ידעתי שאם לא אעשה את זה - לעולם לא אוכל לחיות עם עצמי בשלום.

nowonder

New member
לא יודעת אם כבר גילית את זה לבד

אבל ליתר ביטחון אגיד לך ששיטת העין תחת עין ושן תחת שן, משאירה אחריה עיוורים חסרי שיניים שאטרקטיביים כמו רד-נקס בהרי האפלאצי.

talish9871

New member
אכן, היום אנחנו כמו שני מתאגרפים

ששוכבים חצי מתים בזירה אחרי שהרגו במכות אחד את השני... הכל נכון, אבל אני עדיין טוענת, מתוך היכרות מעמיקה עם עצמי, שאם לא הייתי מחזירה לו, מצבי הנפשי היה היום עוד יותר גרוע. זה כמו ילד בגן שנושך את החברים שלו. לא עוזר כלום, רק כשנושכים אותו בחזרה והוא רואה כמה זה כואב - הוא מפסיק...

למעלה