משבר אישי

יורם93

New member
משבר אישי

שלום, אני בחור צעיר עם תואר במדעי המחשב מהטכניון בעל ניסיון של שנה בתחום. אני מרגיש אני לא שייך למקום הזה ואני לא רואה את עצמי חי פה בעוד 5-10 שנים. למרות שאני עובד בהייטק ומרוויח יותר טוב מהרבה אנשים במדינה אך לצערי גם אני משלם ארנונה מופקעת משלם מיסים גבוהים מאוד שלא נדבר על מחירי הרכבים ועל מחיר הדלק (כן אני ללא ליסינג כי לא כל כך משתלם לי) וכן גם אני משלם הרבה כסף על מחייה ושכר דירה. אני לא כתבתי את כל זה בתשביל להגיד כמה רע לי ואני לא יכול ודי ו.... אני אומר את זה כי אני רוצה להגר. אני לא נהנה מהחיים ומרמת החיים בארץ הזאת- אני רק סובל ובקושי גומר את החודש וכלום לא מתשנה, אפילו המחאה החברתי שכולם תלו בה תקווה לא עזרה כך כך. אני חשבתי לעצמי ומצאתי שהכי כדאי לי להגר לאחת מהמדינות הבאות: קנדה, אוסטרליה, שוויץ, הונגריה או ארה"ב. העניינים שאני רוצה לדעת עליהם הם: 1. איך השכר בתור מתכנת בחו"ל? 2. האם אני איחשב לזר ואז היחס יהיה שונה כלפי? 3. האם מתכנת יכול לחיות ולהחיות משפחה בכבוד? 4. לאיזה מדינה כדאי לי להגר - בדגש על מתכנת? 5. האם משלמים פחות מיסים מהארץ? מה עם מחירי הדלק? מה עם ביטוח בריאות? 6. כמה עולה שכירות בחו"ל? אני מאוד מאוד אשמח לעזרה תודה רבה

billc

New member
אני חושב

שבגיל שלך אתה צריך לחשוב איך לפתח את עצמך ולא לחשוב יותר מידי על כסף ותנאים אם בכל זאת אתה לא מוכן לחכות, תנסה לעשות רילוקיישין עם חברה ישראלית הם יעזרו לך בנחיתה קלה, ואחרי תקופה מסויימת תדע אם מתאים לך או לא

ברק301

New member
מממ...

נתת רשימה של מדינות הן נמצאות ב3 יבשות שונות עם לפחות 3 שפות שונות (לא של מחשבים, של בני אדם) ניסיתי למצוא מכנה משותף, ולא הצלחתי אי אפשר לענות על אף שאלה שלך כי הן כלליות מדי ומראות על ילדותיות וחוסר הבנה, אתה שואל כמה עולה שכירות בחול ... כמה עולה שכירות בארץ ? ההצעה היחידה שלי קח חופש, וסע לטייל בהן, יש כרטיס סביב העולם שהוא לא ממש יקר ואתה יכול לבקר בכולם שבועיים שלושה בכל אחת מהן ורק אז... תתחיל לטעום ולדעת מה אתה אוהב ויש עוד הרבה שאלות אחרות יותר חשובות תתחיל מהשאלה הראשונה : משכורת זה הכל ? אם תרויח בארץ כפול, תרצה להשאר ?

יורם93

New member
איזה כרטיס זה

תודה על התגובה, על איזה כרטיס מדובר? וכמה זה יעלה? תודה

The Other One

New member
שאלת הרבה שאלות אבל את החשובה מכולן שכחת

והיא : לאן אתה יכול להגר? האם יש לך אזרחות נוספת על הישראלית? באיזה שפות חוץ מעברית אתה שולט? לכל מדינה יש הגבלות שונות על הגירה אליה, נקודת התחלה טובה היא להכיר את הדרישות הספציפיות של המדינות אליהן אתה רוצה להגר, ולבדוק אם זה ריאלי עבורך. בהצלחה

Boston Guy

New member
ומה אתה חושב שמציעים לאדם עם שנת נסיון בודדת?

אתה נמצא בשוק העבודה בקושי שנה. עד לפני שנה היית סטודנט. אני לא יודע מה ציפית שתרוויח בשנת העבודה הראשונה שלך בחיים, ולאן חשבת שתגיע תוך שנה - אבל לפי בכי התמרורים שלך חיית באשליות. אתה רוצה להגר? תהגר. לפי השאלות ה"קצת לא בוגרות" שאתה שואל - נראה שאין לך מושג מה המשמעות של הגירה, או מה הגודל של העולם. אי אפשר שלא לחייך משאלה כמו "כמה עולה שכירות בחו"ל"... אין לי מושג איך הגעת לרשימת המדינות שאליהן אתה מעוניין להגר, שבה מעורבבות מדינה פושטת רגל וממוטטת כלכלית כמו הונגריה עם מדינה סגורה להגירה כמו שוויץ. תגיד - גרת אי פעם מחוץ למדינת ישראל? אתה יכול לרשום את השמות של הערים המרכזיות בהונגריה חוץ מבודפסט? אתה מדבר, קורא וכותב הונגרית? גרמנית? צרפתית? יש לך אזרחות של אחת מהמדינות שאתה חושב להגר אליהן? אם לא - על איזה בסיס אתה חושב להתנחל בהן?

Nobilis

New member
בהערת אגב

בשביל להגר להונגריה ו/או שוויץ (ברמת האזרחות) מספיקה אזרחות של אחת ממדינות ה-EEA. לא צריך אזרחות מקומית.

SupermanZW

Well-known member
אתה חייב להתמקד

בכל אחת מהמדינות שציינת התשובות הן שונות ואפילו בתוך כל מדינה התשובות שונות בין איזורים שונים וערים שונות. רק בשביל שיהיה לך קנה מידה: 1) בין 0 (אם לא תמצא עבודה) ל$200K בעמק הסיליקון בארה"ב אם אתה תותח על ברמה של אחד ל10000. 2) תלוי מהו שיעור אוכלוסיית המהגרים ביישוב בו תגור ובמקום עבודתך. 3) תלוי כמה הוא מרוויח, היכן הוא גר ומה גודל משפחתו. 4) לאף מדינה, השכר למתכנתים במונחי כוח קניה הוא מהגבוהים בעולם בישראל, בכל מקום בעולם בו השכר למתכנתים גבוה יותר כך גם רמות המחירים (למשל את יוקר המחיה בעמק הסיליקון או במנהטן אתה לא מכיר ולא רוצה להכיר) 5) בכל המדינות שציינת ברמות השכר המקובלות למתכנת משלמים פחות מיסים מבישראל, בכולן למעט שווייץ הדלק זול מבישראל ובכולן למעט ארה"ב ביטוח הבריאות עולה פחות מבישראל. 6) בין 0 (אם אתה חי בדירה בבעלותך) לבין $20000 לחודש אם תשכור טירה במקומות היקרים ביותר בכל אחת מהמדינות שהזכרת ושתדע לך שהשכירות היקרה ביותר ששולמה אי פעם בארה"ב עמדה על $160K לחודש. בשביל תשובה רצינית אתה צריך לשאול באופן ספציפי על גודל דירה (במ"ר), שכונה, עיר ומדינה.

joojoo

New member
טוב, טוב

דברים חשובים נאמרו פה ע"י אחרים, אבל בתור מישהו שעבר את זה וחי במדינה אחרת כבר יותר מ 12 שנים, אני גם יכול לומר משהו אחר: אם אתה באמת רוצה להגר, רוב השאלות האלה מיותרות כי הן יפתרו את עצמן כשתעבור. מה שיותר חשוב הוא הרצון לעבור ובעקבותיו, היכולת לפתוח לעצמך את החלון למעבר כזה. כשהחלון נפתח - אם זה בזכות רילוקיישן ממעסיק, נישואין לאזרח זר, השקעה, מעבק כמקצוע מועדף וכיו"ב - אז מה שקורה במציאות הוא שכבר המון פרטים אחרים כבר ידועים באותו זמן, כמו לאן אתה עובר. ואז הרבה יותר קל להבין מה ומי ואיפה, ויותר מזה, זה כבר לגמרי לא חשוב, כי אתה עובר וזהו. אני אומר דבר אחד על זה: אמנם העולם היום הרבה יותר "כפר גלובלי" עם מוביליות מרשימה, אבל להגר - עם הכוונה האמיתית של לעבור למקום אחר ולבנות את חייך שם - זה עדיין משהו הרבה יותר רציני מלעשות סיבוב איפהשהו לשנה עד ארבע. זה משהו שבאמת בא מבפנים. השאלות שלך נאיביות, כמו שאחרים ציינו, אבל הכוונה שעולה מהן כן מצביעה על רצון כזה. השאלה האם זה משהו חדש שיעבור, או משהו אמיתי מבפנים. אתה מדבר המון על כסף - בשווקים דינמיים יש הרבה יותר תחרות. אני עזבתי את ישראל לא בגלל כסף או עבודה - להפך, הצורך שלי לברוח משם גרם לי לקחת צעד גדול מאוד כלפי מטה בקריירה, עלה לי המון כסף ביכולת השתכרות ריאלית לזמן ארוך, אבל זה היה שווה את זה בשביל הנפש. אם אתה רק עובר בשביל הכסף, רוב הסיכויים (לא תמיד) שהמעבר ייכשל בשבילך, כי לא רק התחרות תהיה גדולה יותר, אתה גם תצטרך להתמודד עם כל המקוימיים שמכירים יותר ממך, מדברים את השפה טוב יותר עם כל האידיומים, מקושרים יותר ממך, ומעל זה, עם ההסתגלות למקום חדש שזה לא סיפור פשוט. אבל אם אתה רוצה למקום אחר, ובראש שלך זה באמת הבית החדש שלך, אז כל השאלות האחרות הן לא יותר מפרטים נלווים.

Boston Guy

New member
ולפי מה שקראת כאן הוא בשל להגירה?

קראנו את אותה הודעה בדיוק. אני ראיתי שם רק אספקט כלכלי - "כמה אני ארוויח", "כמה מיסים אשלם", "כמה עולה חליפה ליתום"... מעבר למוטיב הכסף, לא קראתי שום "תלונות" אחרות או על המצב בישראל או "שאיפות אחרות" למצב במדינה החדשה. לפי שלל המדינות שהוא זרק בהודעה שלו - הוא לא ממש חשב על נושאים כמו השתלבות תרבותית, או התערות במקום... אני ממש לא קורא בהודעה שלו ש"בראש שלו זה באמת הבית החדש שלו". השאלות שלו אכן נאיביות, אבל בזמן שאתה רואה בתוכן כוונה אמיתית ומוכנות להתחיל חיים במקום אחר, אני רואה רק בריחה מהתמודדות עם הקושי בישראל - מתוך אמונה לא בוגרת שבמקום אחר יהיה יותר קל. הוא בקושי שנה בשוק העבודה - וכבר נגמרה לו הסבלנות לחכות לכרטיס הכניסה לאלפיון העליון. שנינו יודעים שבהגירה יש כמה שנים לא קלות ולא פשוטות בהתחלה, ונדרשת הרבה סבלנות, והתמדה, וכח סבל...

joojoo

New member
אני חושב...

... שבין ההודעות שלנו, אני פשוט קצת יותר אמריקקי ממך :)

יורם93

New member
בקשר לתגובות

שלום לכולם, תודה לכולם על התגובות וההשקעה. כל השאלות ששאלתי נבעו מתוך רגשות וייאוש שאני לא שייך יותר למקום הזה. אני כבר לא יכול לחיות במדינה שמנסה לקחת כמה שיותר ממעמד הביניים ונותנת דווקא למי שיש לו הרבה כסף, אני לא יכול לחיות במדינה שלא מכבדת את תושביה. המיסים פה מטורפים, המשכורת שאני מקבל (שהיא מעל הממוצע) ועוד בלי משפחה וילדים אינה מספיקה למחיה ולא בגלל שאני מבזבז, אלא בגלל שהקוטג', הבשר,הביגוד,התרופות,הדלק וכמעט כל דבר עולה פי כמה וכמה מחו"ל (תסתכלו על כל הכתבות שהיו בחדשות לאחרונה). נמאס לי מהשחיתות שיש במדינה הזאת- מהמשטרה ועד לכנסת שצריכה לדאוג לתושבים ולא לעשוק אותם. נמאס לי שכל יום בוחנים איך לקחת יותר מהאזרחים: אם זה בלהציב מצלמות מהירות חדשות ואם זה בלבחון לקיחת מס על נסיעות בשעות עומס (כן הם התחילו לעשות את הניסויים וזה כבר מורכב על חלק מהמכוניות לבדיקה בארץ). נמאס לי שכל שני וחמישי מעלים את המחיר של החשמל, מוסיפים מס בצורת, מעלים את המחיר של המים ארנונה ומה לא. כל פעם אני מתפלא מחדש מרמת החוצפנות של האנשים והיחס כלפי האחרים. נמאס לי לשמוע כל פעם מחדש על רמת החינוך הנמוכה במדינה הזאת. אני עוד הייתי אופטימי מהמחאה החברתית אך הממצאים מראים שהיא לא עשתה הרבה. אני אהיה שקרן אם אבוא ואגיד שכסף לא מעניין אותי. כסף הוא חלק מהבעיה אבל לא כל הבעיה, את ה-9K שאני מקבל נטו לחודש היא קצת מעל הממוצע בישראל אבל קשה להקים משפחה בכסף הזה כאשר אני מכיר אנשים שמקבלים 12K נטו לחודש בחו"ל והמחייה שם זולה יותר פי כמה (למשל קנדה) וגם שם חינוך חינם מגיל אפס, וביטוח בריאות חינם לכל החיים. אז איפה לדעתכם רמת החיים יותר גבוה?? לגבי החודשים הראשונים שאהיה בחו"ל: אני בחור שלא קשה לו להסתגל למקומות חדשים (עכשיו תבואו ותגידו לא זה שונה), ויש לי אנגלית מצויינת. וידוע לי שהחודשים הראשונים יהיו קשים, אך אני מוכן לסבול כמה חודשים ולקבל את השקט הנפשי הרוגע והחיים הטובים שאני מקווה להם. המדיות האלה שציינתי היו בתור לשמוע יותר מכם האם הן מתאימות לישראלים או לא, מה בקשר לאזרחות וכו'. אשמח ליותר תגובות עם יותר אנפורמציה. תודה רבה

Nobilis

New member
אני חושב ש...

צפויה לך הפתעה גדולה לאחר המעבר לחו"ל אם אלו המניעים שלך. לא שהכל ורוד בישראל, אבל בלא מעט מהמדדים שציינת היא במקום לא רע בממוצע המערבי.

יורם93

New member
אפשר לפרט?

אפשר לפרט יותר - למשל לקחת את קנדה ואוסטרליה כדוגמאות? תודה

למעלה