משא ומתן

a d i s h

New member
משא ומתן

קורה לכם שלקוחות מתחילים איתכם משא ומתן גם כשאין באפשרותכם לעשות להם הנחה במחיר ושהנושא ממש, אבל ממש, לא קשור להשוואות מחירים? אני מניחה שרבים מחברי הפורום עוסקים בזה הרבה- שירות לקוחות/ מכירה שבו באים לקראת הלקוח מבחינת מחיר, ומתייחסים למחיר של חברה מתחרה בתור איזושהי אינדיקציה. אני שואלת דווקא לא את נציגי המכירה, אלא את המוכרים בחנויות, חבריי למקצוע המלצרים וכו'.. ועכשיו לסיפור: אני עובדת בבית קפה. לפני כמה ימים בא אדם שרצה לקנות קפה טייק אווי. אמרתי לו שהפוך עולה 14 ש"ח. הוא אומר לי: "איזה חוצפה ! אבל ב- X זה עולה 12 ש"ח!". אוקיי.. חשבתי לעצמי... מה זה, שוק? ונגיד ששם זה עולה 12 ש"ח. אז הוא מצפה שאני אעשה לו מחיר ואתאים את עצמי אליהם? מה, זה הולך לכיס שלי? ובמילים עדינות, מה הוא רוצה מחיי?. אמרתי לו: "כאן המחיר של הפוך גדול הוא 14 ש"ח. יכול להיות שב-x זה עולה 12, אבל אין לי מה לעשות וזה המחיר". הוא הסתובב בעצבים, עשה לי מבט זועף והלך. WTF ??? אני מבינה שיש מקרים שאפשר להתמקח על המחיר, אבל במקומות שגם סכום הקניה מן הסתם יותר גדול.. לא בהבדל של 2 ש"ח בפאקינג כוס קפה... מה דעתכם??

אם יש משהו שלקוחות ישראלים הכי-

אוהבים, זה לרטון על מחירים כשלצורך השוואה הם תמיד ישלפו את ההשוואה למחירים של החברה המתחרה. זה כל כך ממש מטופש שלקוחות באמת מצפים שיתנו להם את אותו המחיר כמו בחברה המתחרה- מה, הם באמת מצפים שבכל החברות יהיו מחירים אחידים? הם לא שמעו על דבר כזה שנקרא "תחרות בשוק"? המון פעמים כשהייתי שומעת קיטורים מהסוג הזה הייתי פשוט מחזיקה את עצמי שלא להגיד להם שאם הם רוצים מחיר כמו בחברה X, שפשוט ילכו להיות לקוחות של חברה X ויסתמו את הפה. מחירים של חברה זה לא כמו בשוק שאנשים יכולים להתמקח כאוות נפשם ולנסות להוציא איזה מחיר שנוח לכיס שלהם, ואנשים פשוט לא מבינים את זה ובאים בשלל טענות כלפי החברות כאילו שעושים להם דווקא

איך שנאתי את זה

הייתי מצפה מכל אדם שמעט בינה בראשו שיהיה מודע לכך שהמלצרית או המוכר הזוטר הם לא אלו שקבעו את המחיר והיות שהוא לא נמצא בשוק אין באפשרותם להוריד מהמחיר גם אם הוא יבקש יפה ו/או יספר שאצל המתחרים יותר זול. נתקלתי בתופעה הזו אצל תיירים בודדים, שטענו שהבידוק אצלנו משוגע ושבארצות אחרות יותר טוב, בגאנה למשל...

Oיון

New member
כנציגת מכירות,

אני אשפית משא ומתן, ויודעת להשיג כל דבר.. אבל כן, זה מרגיז ומעצבן שלפעמים יש ויכוחים על 4 שקלים...

למעלה