משאלים

transformation

New member
שאלה בקשר לחלוקת אומנויות

יש אומנויות לחימה (קונג פו, טאי צי, קרטה, וכיוצ"ב) ויש... מה? אומנויות בריאות? אומנויות מדיטציה? איך מסווגים את כל הנושא הזה? נניח פאלון גונג, יוגה, צי קונג, מדיטציה טרנסצנדנטלית, דמיון מודרך, שיטת פאולה... לאן כל אומנות כזו שייכת אם לא לאומנויות לחימה? לאומנויות בריאות אולי? הייתי שמח אם מישהו היה יכול לעשות רשימה כללית של קטגוריות, סיווגים, של אומנויות שונות. הרי הפורום הזה עוסק בכולן. אז מה יש חוץ מאומנויות הלחימה?

deep ocean

New member
יתרונות וחסרונות? ../images/Emo161.gif

מה המגרעות של האמנות שלכם? מה היתרונות שלה?

deep ocean

New member
מניעי לימוד ../images/Emo22.gif

מה השתנה במניעי הלימוד שלכם (לא משנה מה אתם לומדים) עם הזמן? למה התחלתם במקור - למה אתם ממשיכים כיום? אני התחלתי ללמוד קונג פו על מנת להגן על עצמי, אבל אני לומדת כיום עוד המון דברים אחרים (מדיטציה, הפסקת שיפוט, להגיע להרמוניה, כושר גופני ועוד ועוד), אבל עדיין הדבר העיקרי הוא על מנת להגן על עצמי. טאי צ´י וצ´י קונג התחלתי מראש בשביל להרגיש טוב פיזית ונפשית, והמניע לא השתנה...למדתי עוד דברים נוספים שלא חשבתי שאלמד (כמו שיפור היציבות, יישום לחימתי, הרפייה, שלווה, מדיטציה, תשומת לב מתי אני תופשת חלקים בגוף ועוד ועוד) כרגע כל 3 האומנוית האלו משתלבות לי אחת עם השנייה באופן נהדר

deep ocean

New member
מוטיבציה Vs קשיים ../images/Emo151.gif

מה נותן לכם הכי הרבה מוטיבציה להמשיך הלימודים? מחשבות על פרישה מהלימודים - האם צצו בכם? ואם כן אז מתי? ומאיזה סיבה? כלומר, באיזה סיטואציה ובאיזה תירוץ? בנוסף, מה הכי קשה בלימודים שלכם? מה מהווה את החלק הקשה, המחסום, המעכב, בלימודיכם?

deep ocean

New member
הנה התשובות שלי

מה שהכי נותן לי מוטיבציה בלימודים זה שאני ממש רואה את עצמי בתור אמנית קונג פו, ואני רוצה להגיע לשם. בנוסף, אני כל כך נהנית מהשיעורים. זה עושה לי כל כך טוב!!! מחשבות על פרישה מהלימודים - צצו במהלך הלימודים כמה פעמים בעקבות שיפוט שהיה. פעם אחת בגלל שהרגשתי שאני לא מתקדמת, ופעם אחרת זה קרה כשלא הצלחתי במשהו שכולם הצליחו, והיה לי שיפוט. לא הזדהיתי עם המחשבות האלו (אחרת כבר הייתי פורשת...דהאאאא) אבל הן בהחלט חלפו בראשי במהלך השיפוט. ברור לי שיש אנשים שממש מפסיקים ללמוד כי הם מזדהים לחלוטין עם המחשבות שעוברות בתוכם, שהם לא מתאימים ללמוד קונג פו וכו´, שהם לא תלמידים טובים, שהם לא יתקדמו, שהם גרועים, ועוד ועוד ועוד.... (אם אתם מכירים מישהו כזה, שיבוא אלי, אני אעביר לו סדנה להפסקת השיפוט..חהחחהחהה...מנסיון אישי....) החלק הקשה בלימודים עבורי הוא: -ריצה -מעבר מחסומים (שני הדברים האלו בעיקר קורים בשיעורי אמנות היכולת....מעניין למה הפסקתי ללכת לשם. חהחהחחהה. אני בטח אחזור לשיעורים האלו בעתיד). אני לא מרגישה שיש לי מחסומים בשיעורי הקונג פו. היה לי פחד מקרבות והתגברתי עליו. בקיצור, שום דבר לא עוצר אותי

משאלים

תרגישו חופשי להשיב. בא לכם להוסיף משאל חדש? הוסיפו אותו כהודעה ראשית נפרדת ולא לתוך השרשור הזה. רק אם המשאל שלכם ישאר מיותם, או יתפתח לשרשור ממש קטן, אז אולי נעביר אותו לכאן. אחרת, חבל שמשאל חדש לא יקבל שרשור משלו וסיכוי להתפתח לדיון עצמאי ומרתק...
שלכם באהבה צוות לחיות בהרמוניה

_alon_

New member
מניעי לימוד

המניע העיקרי הוא פעילות גופנית. מניע משני הוא שיפור עצמי לדוגמא גם אם החימום מתיש או קשה להמשיך ולא לעצור או לוותר-- אח"כ גם בחיים מישמים את זה. שיפור עצמי נוסף שקיבלתי הוא התמדה גם בדברים מונוטוניים, לדוגמא ביצוע קאטה שוב ושוב די דומה ל"דיבוג" תוכנה שרצים שוב ושוב עד שמוצאים את הבעיה

Lagrangian

New member
טיפוח

הייתי מגדיר כל מני גונגים למינהם ומדיטציות כתרגילים לטיפוח הגוף והנפש.

למעלה