משאית מעצבנת

boaz10

New member
משאית מעצבנת

האם משאית חייבת לצפצף כשהיא נסדעת אחורה ? כל בוקר אני מתעורר ב 6 בגלל אחת כזו. יש למי לפנות בעניין כזה ?

man in heaven

New member
לפי מה שאני יודע זה החוק

אין מה לעשות. אני מניח שהכוונה היא ל טו טו טו המעצבן ולא לצופר.. בכל אופן לא נראה לי שניתן לעשות משהו בעניין..

לפי החוק היא חייבת לצפצף

נראה לי שכל כלי רכב גדול חייב לצפצף. גם אוטובוס וכן הלאה. במקומך הייתי מבררת מי שלח את המשאית ולמה היא באה כ"כ מוקדם לאזור מגורים (אתה גר בעיר או בחור נידח?) הייתי מתחילה מיידית את הפרוצדורה בעירייה ובמשרד איכות הסביבה, כי הם גופים בירוקרטיים שלעיתים לוקח להם המון זמן להזיז ת´תחת. אם זה אוטו זבל, אז מנסיון אישי, מסתבר שחלק מהרשויות המקומיות מקשיבות לתלונות הדיירים(!) ומפסיקות לאסוף את הזבל ב-6 בבוקר. הרי אוטו זבל יכול לאסוף זבל גם ב-10 בבוקר, לא? יכול, ועושה. הם מודעים לעניין, אבל בלי תלונה ממוקדת ובכתב הם לא יעשו כלום. אם זה אתר בנייה, הסתבכת קשה. לאנשים שמנהלים את העניינים באתרי בנייה יש הרבה כסף וכוח במדינה, ואפילו צו של בית משפט לא יזיז אותם, כי הם מפסידים הרבה כסף על משאית שמתחילה לעבוד ב-9 במקום ב-6 (נסה ותווכח) אני רק אתן דוגמא קטנה לשערוריה בתחום: עובד בכיר של עריית ירושלים עלה על דחפורים והרס בעצמו אתר ארכאולוגי מימי בית שני בגלל שהוא לא רצה לעכב את עבודות הבניה שהיו במקום. הסיבות למעשה כזה יכולות להיות רבות מספור, אבל לדעתי מדובר לא באינטרסים שחוקיותם או מוסריותם מפוקפקת בעליל.

boaz10

New member
תודה רבה, מדובר

בסך הכל במשאית שפוורקת ירקות לחנות ירקות. היא מגיעה כל בוקר, ויש לה צופר בריא, לא ה "טו טו טו" המסורתי של הרוורס אלא צפירה שבפעם הראשונה ששמעתי אותה כמעט עמדתי דום. אני חושב לפנות לספק הירקות אבל נראה לי שזה לא יעזור, אבדוק דרך המשרד לאיכות הסביבה ובמשרד הרישוי מבררים לי את חובת הצפירה הזו, שלא בטוח שהיא קיימת בחוק. היה אפילו פעם דיון על איסור הצפירה. מקווה לפתור את זה בקרוב, כי אני שונא להתעורר מוקדם... תודהב לכם בעז

השאלה היא איזה חוק יותר חזק ../images/Emo13.gif

מי יותר חזק: החוק שאומר שאסור לצפור בשכונת מגורים, או החוק שמחייב רכב גדול לצפור על-מנת למנוע פגיעה אפשרית בהולך רגל שהוא לא יכול לראות מאחוריו, בנסיעת רוורס. מעניין אותי מה תעלה בחכתךָ... (אולי תברר גם בפורום חוק ומשפט).

boaz10

New member
העברתי את השירשור

לפורום חוק ומשפט. כל אשר יעלה בחכתי - אמסור הלאה.

נירש

New member
יש לי שאלה

האם אין איסור בחוק על צפירה באזור מגורים אלא כדי למנוע פגיעה אפשרית? זה לפחות מה שאמרו לנו בקורס נהיגה מונעת. מה שכן מותר ונאכף בחוק, הוא הצופר שנכנס לפעולה כשהרוורס משולב. אבל הבנתי שזה לא המקרה.

man in heaven

New member
מה שאמרו לך בקורס הוא

נכון מאוד! אסור לצפור בדרך עירונית (איזור מגורים) אלא כדי למנוע פגיעה אפשרית. אבל - לפי הבנתי המשאית פשוט צופרת כדי להודיע שהיא שם או משהו כזה, זוהי משאית ירקות. לכן לא נראה לי שזה מותר

נירש

New member
אני חושב שאתה צודק.

אולי זה הזמן והמקום לבצע מעצר אזרחי.

boaz10

New member
הצופר המדובר הוא

צופר שנכנס לפעולה כשהילוך הרוורס משולב. רק שהנקניק התקין שם צופר חזק מאוד.

נירש

New member
במקרה זה...

לצערי זה חוקי לגמרי. אני לא רואה איך אפשר לעקוף את הבעיה...

דובי123

New member
לא בטוח שחוקי

אם התקין צופר מיוחד שמרעיש חזק במיוחד ופי כמה וכמה מזמזם הרורס בהחלט אפשרי שהעוצמה הופכת אותו לבלתי חוקי ועליו להחזיר הזמזם המקורי או דומה לו

boaz10

New member
עדכון קטן לגבי החוק

מפי בוחן רכב מוסמך: רכב שמשקלו המורשה מעל 15 טון חייב בזמזם נסיעה לאחור. נשאר לי רק לגלות מה המשקל המורשה שלה...

מה, תתחיל עכשיו מלשקול משאיות?

אין לך מה לעשות בחיים?
ואם מחר יביאו משאית קצת אחרת? הרמת כבר טלפון לעיריה/משטרה/משרד איכות הסביבה?

לא צ לשקול ... ../images/Emo141.gif

לא צ לשקול, כי זה כתוב ברשיון הרכב, וגם כתוב על יד הקבינה, ומה שקובע זה המשקל הכללי המותר, ולא המשקל ברגע מסויים, כשהמשאית אולי ריקה. וחוץ מזה, לא קשה לראות, גם בעין בלתי חמושה, אם זו משאית כבדה, שמעל 15 טון, או משאית קלה. האתר של קימקא

למעלה