משאיות

הנדלמן

New member
משאיות

ראיתי משאיות עם 4 גלגלים אחוריים מורמים - שאינם משמשים לנסיעה. בשביל מה הם ? הם באים אחרי הגלגלים האחוריים ביותר ד"א - אם למשאית יש 13 הילוכים - זה כולל גם חצאי הילוכים ?

גרמי

New member
הגלגלים מורמים כשהמשאית ריקה

הכמות הגדולה של הגלגלים דרושה רק כאשר המשאית עמוסה על מנת לפזר את המשקל על הגלגלים ולפזר את העומס על הצירים. כאשר המשאית ריקה, הגלגלים הנוספים רק יוצרים יותר חיכוך, ולכן יש מערכת הידראולית שמרימה אותם באוויר. לגבי ריבוי ההילוכים - אכן מדובר ב"חצי" הילוך, שמושג ע"י שינוי יחס ההעברה הסופי עם הפעלת "חצי" ההילוך.

הנדלמן

New member
תודה ועוד שאלה

מי שולט על זה ? זה אוטומטי או לפי הנהג ? האם אפשר לפרט יותר מהו חצי הילוך ? מה הבדל בינו להילוך רגיל

© DrorZi

New member
יש כאלה שעובדים לפי משקל

המשאית יודעת מתי היא עמוסה ומורידה אותם עצמאית. חצי הילוך זה למעשה מעבר בין שני יחסי העברה סופיים עד כמה שאני יודע.
דרור זי, רשיון עד 4 טון בלבד.

sronis

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אבל למשאית יש כל כך הרבה הילוכים (זה גם מגיע ל-16 או יותר) בעיקר בשביל עליות או ירידות, שצריך לשמור על מספיק כוח מנוע להמשיך לטפס או בשביל בלימת מנוע בירידות (ויש להם גם בולם מנוע פנימי ובולם מיוחד לגיר בשביל לעזור לבלימה אם אני לא טועה) בכביש שטוח זה לא משנה במיוחד כמה הילוכים יש למשאית, או שכאן אני טועה? רוני, קרא פעם על משאיות, אבל עדיין לא מבין בזה במיוחד (והרכב הכי גדול שלי הוא פיאט דוקאטו הרקולס, שנמצא בדיוק בגודל של רישיון רגיל)

גרמי

New member
רצועת הכוח של מנוע משאית

היא רחבה בערך כמו הקו שמפריד בין הומור ועלבון. ההילוכים הנמוכים קצרים ביותר, כי הם צריכים להזיז משאית ששוקלת עשרות טונות מעמידה לתנועה, ועדיין צריך הילוכים בהם אפשר לשייט ב 100 קמ"ש, ולכן צריך הרבה הילוכים באמצע.

be_roo

New member
וואו ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

לא להאמין, אבל את זה ידעתי אפילו אני, שמעולם לא נהגתי על משהו שיש לו יותר מ-4 גלגלים ושוקל יותר מ-3 טון, או שלא עובר בגובה בכניסה לחניונים. SI
שיר, שאם מחברים את סך כל הרשיונות שלה מותר לה לנהוג על 6 גלגלים

למעלה