משאות כבדים

משאות כבדים

ניתן לסחוב משאות כבדים ולא להרוס את הגב ע"י יציבה נכונה? (עקרונות טאי-צ'י וגו') או: הפגיעה בגב נובעת מהלחץ/ המאמץ שמופעל על הכתפיים או מ"הרגלי" הנשיאה (התכופפות/...)? (או משניהם ביחד?)
[מקווה שזה מספיק רלוונטי לפורום]

avshalomat

New member
א. כאילו דהה שכן

מספיק שתסחבי משא בצורה לא הרמונית ותראי איך הגב יכול להיפגע בקלות. כתוצאה מכך, מן הסתם אם נעבוד עם יציבה שגורמת לפחות נזקים הרי סביר שנספוג פחות נזקים. לפחות מהמשא שאנו סוחבים... ב. על איזה משא אנחנו מדברים מבחינת משקל גודל צורה?

דוכן(+)הסברה=

דוכן, על הכתף, (בצורה אלכסונית) השוקל בערך(!) חמישה ק"ג. + תרמיל גב עם חומרי הסברה, השוקל שובערך(!) שישה ק"ג. _________________________________________________ ...כאשר ההליכה היא בין רבע שעה לחצי שעה 2X, בין פעמיים לארבע פעמיים בשבוע. [אני פוחדת שבטווח הארוך, ייגרם לי נזק]

avshalomat

New member
תשמעי יש פה יותר מידי משתנים

לדעתי, זה מאוד תלוי בדרך שאת עושה זאת (יענו כאן בהחלט נכנסת היציבה העבודה עם המישקל והעומס, הזוויות שאת מחזיקה את החפצים, מנוחה, מהירות הליכה, מצב פיזי שלך וכך הלאה. בכל אחד מהמצבים יכול להיגרם לנזק או שלא. באופן כללי נראה לי בדעה בלתי מלומדת, שאם תעשי את זה תוך כדי מנוחה, האזנה לגוף ועבודה איתו, זה בהחלט יכול להיות מצב בריא ואף מבריא. אבל את יודעת מילים עולות בזול.. אולי כדאי שפשוט תיבדקי קחי את המישקל האמור ותתאמני איתו. תראי אם את יכולה לסחוב אותו בלי ליצור עומס קורע על הגוף שלך. רק קחי בחשבון שזה לא עומס חד פעמי, אלא כזה שיחזור על עצמו לאורך זמן. בתקווה שעזרתי ושתיקחי את המילים שלי בערבון מוגבל, אבשלום.

../images/Emo51.gif

אראה איך הגב שלי עומד בזה עוד שבוע-שבועיים. ~רצה לכתוב בגוגל "דוכן", "בבקשה", "הסברה", "כבד", "לי", "יציבה", לפני שדוד ישלוף את הבארט נגדי
~

בארט? איזה בארט? ../images/Emo12.gif

יש הבדל בין הרמת משקל כבד, לבין הליכה עם משקל כבד; ויש הבדל נוסף, בין הליכה עם משקל כבד המאוזן היטב על הגוף, לבין הליכה עם משא שאינו מאוזן. עקרונות הטאי-צ'י יעזרו לך בשני המקרים, אבל לא בלי גבול. והגב יכול להיפגע גם אם המשקל נישא במאוזן לגמרי, כי יש גבול ליכולת הגוף.

למעלה