משאבת סיחרור

משאבת סיחרור

האינסטלטור שלנו המליץ על התקנת משאבת סיחרור שמטרתה לגרום לכך שהמים החמים יגיעו לברזים מהר יותר. הבית שלנו הוא בן 4 קומות (מרתף + 3 קומות עליונות). אשמח לשמוע מה דעתכם. האם באמת נחוץ? האם נחשב לפריט מקובל בבניה/סטנדרטי או שזו התקנה בבתים של המאיון בלבד?

בינא

Member
משאבת סחרור לבית של 4 קומות - נדרש או לא?

משאבת סחרור עובדת על צנרת במעגל סגור. תפקידה לסחרר את המים החמים היוצאים מדוד השמש על גג במבנה על כל קומותיו ולהחזירם לדוד כדי שיתחממו עוד. מערכת כזאת דורשת הפרדה בתוך הדוד בין המים המתחממים ע"י המערכת הסולארית (הקולטים) לבין המים המסתחררים במבנה. במקרה כזה המים המתחממים בשמש מחמים את הצינור העובר לאורך הדוד שמחמם את המים העוברים דרכו ומסוחררים במבנה. ביצוע מערכת סחרור כזאת דורשת לבצע אותה מצנרת שיכולה לשמור על החום של המים כשאין משתמש כדי שלא יאבד חום בגלל הסחרור עצמו. מערכת מסוחררת כזאת תעלה יותר ממערכות מים רגילות המותקנות בבתים פרטיים ורצוי לבדוק את עלותה לעומת בצוע מערכת מים חמים לכל קומה או לכל 4 משתמשים למשל כאלטרנטיבה. בהחלט ייתכן שיהיה משתלם יותר לבצע מערכות שמש נפרדות ובכך לפתור את בעיית אורך הצנרת שבכל מקרה מומלץ שתהיה מסוג "פקסגול" או "מולטיגול" שיש להם זיכרון תרמי ולא SP או מתכת שאין להם זיכרון כזה...

הבהרה

אני לא משוכנעת שהבהרתי את עצמי נכון: מדובר בבית אחד, למשפחה אחת (מכסימום דייר אחד נפרד ביחידת המרתף). אנחנו מתכוונים להתקין שני דודי שמש: אחד גדול עבור 3 הקומות העליונות + אחד קטן יותר עבור קומת המרתף.

בינא

Member
בהמשך להבהרה - המלצה

נכון אתם עושים כשאתם מתקינים 2 מערכות נפרדות. ההמלצה - להתקין 3 מערכות נפרדות ולא משאבת סחרור. יתרון המערכות הנפרדות הוא בכך שכאשר באחת יש תקלה, השניה עדיין מתפקדת והפרש המחיר אינו משמעותי יחסית. אם מבצעים מערכות נפרדות, עדיף עם דודים של 120 ליטר, כי הם מתחממים מהר יותר גם ע"י השמש וגם בחורף כשצריך תוספת חשמל. בנוסף, מחממים מים בכמות שצריך (אם לאמבטיה או אם ל-3 מקלחות.

msvnk

New member
יש גם עניין של תקינה נדמה לי

אם הדוד רחוק מנקודת ההספקה האחרונה של מים חמים, נדמה לי 25 מ'.

מישהו מהבונים כאן התקין משאבת סיחרור?

אני מעוניינת לשמוע המלצות/חות דעת ממי שהתנסו בנושא. תודה

פיטנגו4

New member
היה לי כזה

בדירה בבית רב קומות, לפני המון-המון שנים. לכל דייר הייה דוד אצלו בדירה. הקולטים היו על הגג. הסחרור גרם לכך שמים חמים יהיו גם בקומות התחתונות (אני דוקא גרתי גבוה). כל ערב צריך לסגור את הסחרור. אם שכחת - בבוקר יהיו לך מים קרים. הסגירה היתה ע"י מנוף, ולא ע"י משהו שאפשר לחבר לברז חשמלי. אולי כיום יש אמצעים לעשות את החיבור והניתוק לפי שעון אוטומטי.

למעלה