מר
וחברתו

אל חי

New member
מר../images/Emo13.gifוחברתו../images/Emo68.gif

יצא לי לדבר עם הרב שלי על איסור נגיעה והוא אמר שאיסור נגיעה הוא אך ורק למקרה של קרבה (כגון חיבוקים וכו...) אבל בעיקרון חוץ מענין קרבה אין איסור לגעת בבנות אז לפי מה שהוא אומר מותר לגעת בבנות (מה המצב אחותי? וכו...) אבל לא בחיבוקים, נשיקות וכדומה...

למען, האמת...

זה לא כ"כ דחוף ללכת אליו! הבנתי שאיסור נגיעה זה מדרבנן, ומדובר באמת רק על מקרים מסויימים (שכחתי מה הם) אבל כדי שלא יגררו או משהו, קבעו שבכלל אסור לגעת! אז יש משהו במה שהרב הזה אומר...

tamarhp

New member
תראי, זה לא משנה

חכמים קבעו סייג שאסור - אז אסור.

shadow dancer

New member
מסכים עם גילת וליאור!!!

בס"ד מה גילת כתבה נכון מאד! ובקשר למה שליאור כתב.... אם אתה צריך מישהו שיבוא איתך..... טוב אז בקיצור- בדיוק אתמול הראש ישיבה שלי אמר שלא תמיד כל הרבנים צודקים והם יכולים לעשות חילול ה' ברבים... אז.... בלי משהו אישי כלפיך באמת! אבל הרב הזה עם כל הכבוד! לא יכול לחלוק על מה שגדולים ממנו אמרו.... ולהתיר איסור כזה חמור....

האמונה שלה לפי דעתי...

בס"ד חלשה... אם היא ויתרה על עיקרון חשוב כ"כ רק כדי לחוש את מגע ידו אני רואה כאן חולשה באמונה וחוסר הבנה של חשיבות עניין הנגיעה... אני מניח שאם אמונתה הייתה חזקה יותר והידע שלה בנושא היה רחב יותר (וכמובן מופנם יותר) אזי היא הייתה מוותרת עליו או לחלופין לפחות הייתה מבקשת ממנו לא לנגוע בה מכיוון שהיא רוצה להמשיך בדרכה-לשמור נגיעה.

מכולם!!!

חוץ ממנו. כשהיא רואה אותו היא שוכחת לפתע שהיא שומרת... אבל תתיחסו בעיקר לסיפור! לא לחברה שליי!!!!!!!!!

איילת כ

New member
טוב, אז ככה

לדעתי כדאי שתיפרד מהחבר שלה, אם זה גורם לה לעבור על המצווה הזאת. אבל לא רק בגלל זה, כמו שהיא עצמה אמרה בסיפור שאין הבדל כל כך גדול בגיל הזה בין ידיד לחבר, ההבדל הוא רק בכינוי של זה. אם היא לא יכולה לשמור על גבולות אז שתיפרד ממנו. ושתעשה חשבון אם חשוב לה באמת לשמור על ציווי ה'.

shadow dancer

New member
דעתי......

בס"ד אני חושב שזה ממש לא בסדר! קודם כל זה יכול באמת לגרום לו כל מני הרהורים ואלה לא סתם דברים! חכמים אמרו לנו את הסייג הזה! ואם חכמים אמרו לנו לשמור נגיעה אנחנו צריכים לשמור..... חכמים מבינים יותר מאיתנו... לפי דעתי לא תמיד חייבים לדעת את כל הסיבות כי דוקא זה יכול לגרום לאדם לא לקיים את המצווה/ איסור כמו שהיה עם שלמה המלך!!! תבינו- אדם שאומר על איסור כזה של חכמים שהוא לא צריך אותו- בעצם אומר להוא יותר גדול משלמה המלך. כאילו- במקום ששלמה המלך לא הצליח אני אצליח..... אסור לנו להגיד דבר כזה...... או יותר נכון- אנחנו לא יכולים.

חחחח...

רחלי זה כתוב ממש יפה! זה ממש לא מוצדק שהיא נוגעת בו אבל בסופו של דבר היא תצטרך לבחור בין שני הדרכים: לשמור נגיעה/לא לשמור... שלא תגיד אני שומרת אבל, כשחבר שלי איתי לא! כי זה ממש לא נקרא החבר ההוא- זה כל הניסיון! דברי איתה קצת על הנושא ותחזרי עם תשובה...

למעלה