מר. קינן שפי מזמן אותי

M a n i a k

New member
מר. קינן שפי מזמן אותי

שוב שלום חברים, מה נשמע? מה חדש? איך החיים? מה איתי אתם שואלים? הכל יכל להיות הרבה יותר טוב אם לא הייתי צריך ללכת למבחני הקינן שפי האלה.. ואני גם אסביר למה.. אני כמובן קראתי את כל המאמרים שפוסמו ובאמת קבלתי תמונה די טובה של מה שקורה שם (תודה!).. אבל עדיין.. רציתי להתייעץ אתכם על כמה וכמה נושאים (אגב, שמתי לב שהיה אחד שהתייעץ אתכם על תכונות רעות.. מה כדאי לו לרשום.. וקטלתם אותו ובגדול (חוץ מהבננה הרשעית [evilbanana] שנסתה לעזור).. ואני חושב שזה היה מיותר.. זה שהוא חושש להביע את תכונותיו השליליות מתוך רצון עז להצטרף אליכם ולהיות עתודאי כמוכם לא הופך אותו לטיפש או למוגבל או למוזר.. סה"כ הוא לחוץ ודואג ורוצה לקבל חוות דעת במקום שמיועד לכך..) אז זהו... נחזור אליי.. אני מתעד לרפואה.. כך שאני לא ממש לחוץ מכל מה שקשור בראיון.. כי סה"כ לא יכולים לתת לי לעבוד בתחום שלא שלי.. (אני מניח שלא יתנו לרופא לתכנת מערכות או משהו כזה) ובקשר למשכורת.. אז גם ככה המשכורת של רופאים על הפנים.. אז לא נראה לי שיש יותר מדי מה לפחד.. מה שיותר מפחיד אותי זה המשפטים המעצבנים האלה ("אימא רעה בדר"כ_____, אבא טוב בדר"כ_______") וכוי... זה ממש מעצבן כי... אני ממש לא מבין איך הם רוצים שאני אשלים את המשפט... אני לא מבין את הלוגיקה בזה.. אז פה השאלה שלי.. מה אתם חושבים? להשלים את המפשט בפשטות בסגנון של "אימא רעה בדר"כ לא קונה ממתקים לילדים שלה"? או שזה נשמע ילדותי מדי וגם לא טוב.. אוף.. בקיצור אם יש לכם עיצות מועילות לחלק הזה של המבחן.. אני באמת אשמח לקבל כמה.. תודה

People

New member
תראה, הרעיון

הוא לראות מה דעתך!!! מה אתה חושב שאמא רעה עושה?! או אבא רע?! בכל מקרה, אין מה לפחד מהשטויות האלה- תהיה טבעי... אם אתה נורמלי אתה תעבור. מי שלא עובר זה אנשים שהולכים לעתודה מהסיבות הלא נכונות ואנשים מופנמים מידי ללא כל יכולת חברתית! וכן, ההשלמה שאמרת נראית בסדר. הקיצר- מספיק עם השטויות, תגיע, תעשה את המבחנים ותראה שזה סה"כ יום חביב... בהצלחה. ודרך אגב, קינן שפי זה שני אנשים...

M a n i a k

New member
לא מסכים..

הרעיון הוא לעבור את זה ולהתקבל לעתודה.. זה לא המקום להראות מה דעתי על זה.. ולא מה אני חושב על מה זאת אימא רעה או מה זאת אימא טובה אלא לענות בדיוק מה שהם רוצים.. זה נשמע צבוע אולי.. אבל ככה זה.. ועובדה שיש מכונים שמלמדים אותך לעבור את המיונים הללו... באותה מידה אתה יכול לומר שלא צריך ללמוד לפסיכומטרי.. זה הרי אמור לייצג את הידע שצברת במהלך השנים.. ולקחת קורס בגבע או קידום ב6000 ש"ח שמלמד אותך את כל הטריקים זה בעצם גם להיות צבוע ולרמות את המערכת.. אז.. כולם עושים את זה... אני אישית לא ממש תומך בקטע של הקינן שפי... הראיון.. מקובל עליי. להכיר קצת את המועמד, לראות מי הוא ומה הוא רוצה.. אבל לגבי כל השאר.. זה שיטות מיון לאנשים בוגרים.. ולא לבני 18 מסכנים שרוצים ללכת ללמוד באוניברסיטה.. הם הרי לא מצפים מאיתנו להתנהג כמו מישהו שבא למיונים למנכ"ל חברת הייטק.. (אבל המבחנים הם אותם מבחנים והבוחנים הם אותם בוחנים)... *תודה על התיקון של שני אנשים.

אם אתה נלחץ ממשהו כמו קינן-שפי

אני מפחד לחשוב איך אתה מתמודד עם בעיות אחרות. קח את הכל בפרופורציה. האם כישלון בקינן-שפי או דחייה ממסלול העתודה ימיטו חורבן על חייך הקצרים? מסופקני. התייחס אל הכל כאל משחק, והכל יבוא בקלות.

bodas

New member
ניסיתי להבין, לא הצלחתי...

נעבור שלב שלב: א. זה נכון שכולם מכינים את עצמם מראש למבחנים הללו, אבל זה לא אומר שצביעות היא הדרך לתהילה... אל תזלזל ביכולתם של הפסיכולוגים לאתר את אלו שהכנות מהם והלאה... כשאתה יושב אחד על אחד זה שונה... ב. אין שום קשר |סדגש בין מבחני אישיות למבחני פסיכומטרי ולשיטת הלמידה ביניהם. האנלוגיה שלך ממש לא מובנת לי.. הקורסים שמציעים לפני המבחן הפסיכומטרי נותנים לך כלים וטכניקות לפתור שאלות בצורה יעילה ומועילה יותר והקורסים שמכינים אותך למבחנים אישיותיים פסיכולוגיים נותנים לך כלים לביטחון עצמי, ל"עשה ואל תעשה". מה שבטוח זה שהם לא מלמדים אותך לשקר ולהיות צבוע... הם לא נותנים לך דף תשובות ואומרים לך לשנן בע"פ... מה שאנחנו עשינו במאמרים זה חצי צביעות... כי ממש אמרנו איך לצייר ומה לרשום (דרך אגב, אף אחד לא אמר שזה נכון...) ג. "זה שיטת מיון לאנשים בוגרים... ולא לבני 18 מסכנים שרוצים ללמוד באוניברסיטה"?????????????????? אתה רציני?... אם אתה מציג את עצמך כאדם לא בוגר, ועוד מסכן, תעשה טובה ואל תלך לעתודה... או לפחות תנסח את עצמך בצורה נורמלית... בכל מקרה, שיהיה בהצלחה

M a n i a k

New member
אולי באמת לא הבהרתי את עצמי טוב..

טוב קודם כל הדברים שלך לא ממש מדוייקים.. בוא ניקח לדוגמה מכון נועם שאבא של חברה שלי עבר שם הכנה לקראת מיון לעבודה בתור מנהל שיווק.. אני אצוטט לך כמה דברים שהם כותבים שם: "המומחים (במרכאות) שנותנים הצעות מזיקות אלה, מדגישים את חשיבות ההתנהגות האמיתית (שוב במרכאות), בכך שהיא מאפשרת לנבחן לראות אם התפקיד מתאים לו. הניסיון שנצבר במכון מראה שהצעות מסוג זה מזיקות ובלתי מקצועיות. תגובה ספונטנית אינה בהכרח התגובה היעילה. בכל מצב יש לשקול את תגובתנו עלפי הקריטריון: האם התגובה מקדמת את התוצאה הרצויה ועוזרת להשיג את המטרה". ולכן רציתי לקבל עצות להשמלמת משפטים... מתוך אנשים היודעים דבר.. לגבי הראיון, אם תשים לב רשמתי שזה חלק חשוב באמת במבחן ובאמת באמת אין שום טעם לשקר בו או לנסות להציג את עצמך אחרת כי שם באמת עולים עלייך צ'יק צ'ק... וחבל.. לגבי ההשוואה.. הכוונה הייתה שבעיקרון את שני המבחנים אנשים "אמורים" לעשות מבלי להתכונן אליהם.. הרי עד כמה שאני יודע ותקן אותי אם אני טועה פסיכומטרי אמור לבדוק ידע כללי שאמור להצטבר אצל אדם משכיל ב12 שנות לימודיו.. אבל בכל זאת לוקחים קורסים וכך גם כאן.. אין שום רע בלהתייעץ ולדעת מה מצפים ממך במכון.. זה כל מה שניסיתי לומר. קפיש? לגבי החלק השלישי.. אל תגיד לי מה לעשות ("תעשה טובה ואל תלך לעתודה").. ואל תתחצף! זכותך לא לקבל את דעתי.. אבל לא מעבר... ועוד בתור מנהל פורום מה שעשית היה ממש לא במקום (מדברים על בגרות). אבל אני אענה לך בכל זאת.. כן אני חושב שבן אדם בן 18 שסיים בית ספר לא מספיק בוגר (לפחות אני לא חושב שאני מספיק בוגר).. וקשה להשוות אותי לאדם בן 38 (אותו אבא שהזכרתי בתחילת המכתב) שבא אחרי 3 עבודות בתור מנהל למיון לעבודה בתור מנהל שיווק! זה כל מה שאני מנסה להסביר..

bodas

New member
"אל תתחצף!"?...

תגיד לי, אתה בכלל הבנת מה אמרתי? או שפשוט בחרת להיטפל למשפט מסכן, להחליט שהבנת ממנו שאני יורד עלייך וללכת על קטע של "שיו שופוני אני מה זה חכם!"... הבה נשים דברים על דיוקם: הציטוט שלך משרת נאמנה את מה שאמרתי לגבי המבחנים הללו - נותנים לך את הכלים להתמודד טוב יותר עם השאלות, ולענות בצורה אסרטיבית. זה בדיוק הציטוט.... לא מבין איפה דבריי לא היו מדוייקים. "בעיקרון אמורים לעשות את המבחנים מבלי להתכוון עליהם"... וואלה? איפה כתוב?... הרי זה משפט שאין בו ממש... אם זה היה כך, המכון הארצי לבחינות והערכה היה משנה את אופי שאלות המבחן (שים לב: לא תוכן, אופי) כל כמה שנים ומכוני ההשמה של כוח האדם היו משנים את שיטות הבחינה... זה לא כך. נהפוכו, כל צמד עובד בתיאום כדי להבטיח שירות מקסימלי ללקוח. לא אמרתי לך מה לעשות וחבל שאתה "חמור קופץ בראש". ולפני שאתה נעלב מהמילה "חמור" ומבקש ממני ממלכתיות בתשובותיי, הרשה לי להסביר למה התכוונתי במקור... אם אתה מציג את עצמך כאדם מסכן ולא בוגר אין לך מה לחפש בעתודה מבחינת קינן-שפי... קרי מה שניסיתי להגיד הוא: אל תשחק לידיים של בוחני האישיות... אדם המציג את אוכלוסיית הנבחנים כמסכנים לא בוגרים, לא מראה סימני אישיות הרצויים לקצין צה"ל.. מה שניסיתי להדגיש הוא בחירת המילים, לא קווים לדמותך. צר לי שאתה חושב שאינך בוגר... אני גם מציע לך שאם חפצה נפשך במסלול העתודה - אל תציין נקודת אופי זו במבחנים... והצעה נוספת היא שלא תכליל, כאן ובכלל... לא כל בני ה-18 הם מסכנים ולא בוגרים. תודה, שלום

Cvoog

New member
../images/Emo45.gif

מכיר הרבה בני 15 ו-16 שהם יותר בוגרים מכמה בני 25... ומצטרף לכל השאר כי אין לי כוח לנסח תשובה ארוכה... סיווג

עומר ד

New member
אני כבר לחא יכול ללמוד יותר

אבל משהו קטן בשבילך: אתה לומד ביולוגיה, לא? אז דווקא אם השיבוץ כן יצליח אתה אמור לקבל ראש מחלקת תברואה ראשית.. לא? די אני צוחק, אל תעלב..

bodas

New member
כל עוד הבסיס לא בחיריה

ואין טיולי שדה... אין לי בעיה

שמש27

New member
אגב חיריה, אם כבר...

בימים אלו (האמת, מזה כשנה) נערך בחיריה אחד הניסויים הביולוגיים היקרים והמסובכים בעולם... חברה בשם "חץ טכנולוגיות" קיבלה 50 מיליון דולר מהמדינה, ואיזה ריבוע קטן מחיריה, כדי לייצר גז באופן מסחרי מהרבדים האדירים של האשפה שטמונה שם. אז בתור ביולוג, הייתי דוקא שמח להיות חלק מהצוות שם, שיכול להגיע לפריצת דרך עולמית בתחום. ללמדך, שלא כל הנוצץ - זהב, ולא כל החרא - חרא...

bodas

New member
האמת

שהניסוי מוכר ושייך יותר לתחום הכימיה... אבל לא משנה

אלון פ

New member
חבוב

אני יודע ששנה שעברה מועמדים לרפואה לא היו צריכים בכלל לעבור את המיונים בקינן-שפי. תבדוק את זה...

People

New member
תראה, אתה לוקח דברים לא בפרופורציה

אתה מסכים איתי שהראיון האישי והפעילות הקבוצתית חשובים? כי שם בודקים מדוע באת לעתודה, מה יכולותיך החברתיות, מה יכולותיך המנהיגותיות וכו' וכו'. ואכן זה רוב מה שמשפיע על הציון!!!!!! הציורים ושאר השטויות באים רק לגלות מקרים של בעיות נפשיות מוסתרות או בעיות בבית וכאלה: למשל אם תרשום אמא רעה היא אמא מכה, או תרשום ילד מפחד: מאבא אז תשדר מסר של מצוקה וכו'... הבנת?! אז אם אתה לא מופרע, ואם בבית הכל בסדר (ההורים שלך לא מתעללים בך,נכון?) אין סיבה שלא תעבור את המיונים. בהצלחה.

למעלה