מר"צ בגסיסה ?

מר"צ בגסיסה ?

קראתי את ה'מיילים' האחרונים כאן ב'פורום', והתרשמתי שישנה התלבטות לא פשוטה בקרב מצביעי מר"צ עד כה. חלקם נוטים לחבור למפלגת העבודה של עמיר פרץ או להצביע עבורה, בגלל הדגשים המודגשים שם לכאורה לאחרונה, ואחרים נוטים לכוון אריאל שרון, מתוך מסקנה שרק כוח יכול לבצע דברים. אני מודה שההתלבטות שלי (חס וחלילה לא בכוון שרון, אבל כן בכוון פרץ, עם הסתייגויות וחששות כבדים), גם היא אינה פשוטה. זאת לאחר 25 שנות חברות בר"צ ובמר"צ, בהן שנות פעילות אינטנסיבית וחדורת אמונה. בהצבעות לכנסת הצבעתי עבור ר"צ עוד קודם לכן (החל ממלחמת יום-הכיפורים). אבל לא החלשות האמונה בהשקפת העולם שלי, שלכאורה מר"צ אמורה לבטא באופן המזוקק והמודגש ביותר, גורמת לי להתלבט, אלא דווקא האכזבה מן ה'זיקוק' ומעצמת ההדגשה, ומהביטויים בפועל בעבודת הסיעה בכנסת, בפעילות חבריה, ובמיוחד - ביחס הלא נאות (לתחושתי) של מנגנון או מימסד מר"צ כלפי 'החברים מן השורה'; אלה שבלעדיהם אפילו מועמד אחד לכנסת מטעם מר"צ לא ייבחר. לתחושתי - מר"צ בגסיסה, למרות הצהרותיו ה'חגיגיות' של יוסי ביילין (אולי אחד האשמים ביותר במצבה של מר"צ כיום !). האם אני רוצה להיות בין ה'גופות' שייטמנו בקרקע ההסטוריה הפוליטית של ישראל בקבורה הקולקטיבית של מר"צ ? שתיים הן האפשרויות העומדות לפניי (והשלישית - שב ואל תעשה ! ממילא נביחותיך לא יעצרו את השיירה): להתמודד על מקום ריאלי ברשימת מר"צ לכנסת, או לערוק אל שורותיהם של עמיר פרץ ויולי תמיר (חברת ר"צ לשעבר ומועמדת מס. 4 אם איני טועה ברשימתה לכנסת ב-1981). א - ב - ל, ובגלל ה א ב ל הזה בעצם נכנסתי לכתוב ב'פורום' הזה: באתר של מר"צ באינטרנט אין אפשרות להעלות את רוב ה'דפים', כולל 'צרו קשר' לראשי ה'מימסד' של מר"צ, וחשוב , כרגע, מכל (היום אחה"צ תתכנס ועידת מר"צ למהלך ראשון לקראת הבחירות !) - לרשימת חברי ועידת מר"צ, כדי להעלות מתוכם את 20 או את 100 החותמים על מועמדותי לרשימת מר"צ לכנסת !! האם מצפים ממני שארוץ לתל-אביב (אני גר מרחק של כמה שעות נסיעה ממנה), ואתיישב במשרדי מר"צ לעבור על רשימות נייר ? בעידן האינטרנט ? אולי בכך מבקשים במר"צ לחסום את דרכם של מי שאולי עלולים לזעזע את מעמדם הבטוח והיציב לכאורה של הח"כים (כולל ה'משוריין' לכנסת הבאה, אולי היחיד שאמנם ישבע לה אמונים), ויעזו להציב להם אתגר אידיאולוגי ואישי ? אבל מכיוון שאיש במשרדי מר"צ אינו קורא ב'פורום' הזה, ולא מתעניין במה שיש לחפ"שים להגיד, ובודאי שאין על הדברים כאן תגובה (כבר ניסיתי ונוכחתי לדעת) - גם על דברי אלה אינני משלה את עצמי שתבוא תגובה! תום.

shirbi

New member
מהי האופציה השניה שלך?

אם תעדיף את מפלגת העבודה בראשות עמיר פרץ, האם דרכה תוכל להגיע לכנסת? ואם לא, האם להצביע עבור העבודה ולהכניס לכנסת, לא את יולי תמיר או את עמיר פרץ (הם יכנסו גם בלי הקול שלך), אלא מישהו מהספסלים האחוריים של העבודה, שעליו אתה לא יודע שום דבר, ויש סיכוי לא רע שהוא יערוק אחר כך לשורות הימין?

worrywort

New member
הוא לא יצביע לעבודה בשביל להכניס את

המספר 30 ברשימה. הוא יצביע כדי שפרץ יבחר. הבחירות אמנם לא ישירות אבל תגיד את זה למצביעים, הליכוד עם שרון זכתה ב41 מנדטים ובלי שרון תזכה ב16. בחירה ישירה זאת המציאות. דר"א אני נכון לעכשיו לא מתכוון להצביע מר"צ כל עוד ביילין עומד בראשה. מה הטעם להצביע למפלגה סוציאל דמוקרטית שמונהגת ע"י קפיטליסט? מישהו יכול להסביר לי את העניין הזה? תחליפו אותו כבר, כולם אוהבים את רן כהן.

shirbi

New member
גם אני מעדיף את רן כהן

אבל מעריך שביילין יכנס לכנסת עם ההצבעה שלי למרצ ובלי ההצבעה שלי למרצ. הח"כים האחרים, כמו רן כהן, שאותם אני מעריך יותר ויותר חשוב לי שהם יכנסו לכנסת - להצבעה שלי למרצ יש יותר השפעה על הסיכוי שהם יכנסו לכנסת. לכן נראה לי שבכל זאת עדיף להצביע לה ולא לעבודה.

להצביע בעד מי שעיו אני סומך

דיברתי על שתי אופציות (לצד השלישית, שהיא 'ברירת המחדל':"שב ואל תעשה"): האחת, היא תוצאת מסקנתי ש"נציגיי" עד כה - חברי סיעת מר"צ - הכזיבו בחלקם (אהיה מדוייק יותר: מחציתם איכזבה אותי וגם הכזיבה). מכאן, "אם אין לי, מי לי ?!" ועלי לשנס מתניים ולנסות לזכות באמון מצביעי מר"צ, שיאמינו לי שב-4 השנים הקרובות אעשה את זה טוב יותר; אייצג אותם ואממש את השקפת עולמם טוב יותר מאשר אחדים מאנשי ה'נבחרת' דהיום. האופציה השנייה - לחבור למצביעי מפלגת העבודה. לא את כל מועמדיה אני מכיר אישית, זה נכון (כמה טוב ונעים להיות בתוך חבורה קטנה ואינטימית כמו חבורת מר"צ, שבה כולם מכירים את כולם). אבל שני יתרונות לה: יתרון הגודל, והיתרון שאני מוצא בה אישית: מכיוון שאני כן מכיר די טוב את מוביליה של 'העבודה', וקשוב לדבריהם ולא מרוחק ממעשיהם בעבר, אוכל אולי לנצל 'קבוצות השתייכות' שלי, שהן גם 'קבוצות השפעה' בתוך מפלגת העבודה, כדי גם להכניס לרשימת מועמדיה אנשים כלבבי, וגם להשפיע על דרכם ב'משהו' בהמשך. וזה העיקר: רבה אכזבתי מהתנהגותם של נבחרי מר"צ ש'בעטו בסולם עליו טיפסו לצמרת' (ראו 'יוליוס קיסר' של שייקספיר), והם נאטמים לדבריהם של שולחיהם 'מהשורה' בין בחירות לבחירות. רק לעת בחירות הם נזכרים בנו ! כי בלעדינו הם לא שווים ולא כלום מעבר לשוויינו שלנו. וה'פורום' הזה הוא אחת הראיות. אף פעם אחת לא מצאתי כאן התייחסות לדברי הכותבים בו מצד ח"כ. כי מה שאתם ואני חושבים וכותבים לא מעניין אותם. רק מה שנשים בקלפי.ראיה נוספת: אי מתן מענה לפניות חברים "פשוטים",וגם - 'חסמים' ב'אתר האינטרנט' של מר"צ. איפה רשימת חברי הועידה למשל, שאני נמנה עליה, אבל אינני יכול 'להוכיח' זאת בפומבי, וגם לא לפנות אל חברי הועידה כדי לקבל תמיכתם לקראת הרכבת רשימת המועמדים לכנסת ?! תום ב.ח.

shirbi

New member
אם תצליח להכניס מועמדים משלך

למפלגת העבודה - אז אולי באמת עדיף לך להצביע עבורה. אבל עם הרשימה כמו שהיא נראית היום, זה נראה לי כמו לקנות חתול בשק. העבר מראה שקשה לסמוך עליהם: אם אני זוכר נכון, לרבין בממשלתו השניה היו 44 ח"כים של העבודה ועוד 12 של מר"צ ויחד עם המפלגות הערביות - 5 מנדטים, הוא הגיע ל 61 ח"כים. אז מדוע הוא היה צריך תמיכה נוספת של ש"ס או של עריקים ממפלגות ימין? פשוט בגלל שאי אפשר לסמוך על הח"כים של העבודה של יערקו לימין. עד כמה שאני יודע גם אצל ברק היו עריקים (דוד לוי למשל?)

תשובותיהם לבערך 30% מהפניות

אינני מרבה לכתוב לח"כים. לאחרונה מעט יותר. אולי 8-10 מכתבים קצרים ב-e-mail בחצי השנה האחרונה (זה הרבה ?). תשובות קיבלתי על 3-4, בהן כאלו שענה עליהן בכלל העוזר הפרלמנטארי (לגיטימי), וכאלה שהתמצו בפחות מ-10 מילים ("אתה צודק, אבל צר לנו שאיננו מספיקים" כדוגמה + השם שלי בהתחלה ושם העונה בסוף). זה לא רציני ! הם צריכים אותי לתעסוקה במשך 4 שנות קדנציה של הכנסת, במשכורת של 14 אלף ש"ח (נדמה לי)+הוצאות ('קשר עם הבוחר' אש"ל למי שין בירושלים וביתו אינו שם וכו' וכו' וכו'. וגם הטבות אחרות שעל רובן אנחנו בכלל לא יודעים. נסיעות לחו"ל ב'משלחות פרלמנטאריות' כבר אמרתי ?) אז שלא יחסכו מכספי ה'קשר לבוחר' ויואילו לעשות בזה שימוש, לא רק לקניית מחשבים חדשים ומשודרגים, טלפונים סלולאריים מהדור ה-3, החזקת 2 עוזרים פרמנטאריים + לישכה בכנסת, ולעיתים גם במקומות אחרים בארץ (כולל עובדי אותה לישכה !). גם אני רוצה ! אגב, למען הגילוי הנאות: כל מכתביי עסקו בעניינים של תעסוקה לנכים בפרט, ולעניינים של בני קיבוץ נכים בתנועה הקיבוצית (משוללי זכויות כי אינם מתקבלים לחברות), ונכים בכלל !

eopeace

New member
מספר תשובות

ראשית, באתר המפלגה ניתן ליצור קשר עם כל אחד מחברי הכנסת של המפלגה, עם יו"ר המפלגה ועם מזכ"ל המפלגה. שנית, רשימת חברי המפלגה אינה רשימה פתוחה ופומבית על פי חוק. אם ברצונך לעיין ברשימה או לקבל עותק שלה למטרת התמודדות או למטרות אחרות, עליך לפנות למרכז המפלגה ולחתום על טופס שבו אתה מכיר בכך שהרשימה הינה חסויה ושהשימוש בה יהיה כחוק - דהיינו, שימוש למשל למטרת הבחירות הפנימיות. למיטב ידיעתי, ניתן לחתום על טופס זה גם באמצעות הפקס ולקבל את הרשימה בדואר אלקטרוני.

תשובות טכניות, לא מהותיות.

את כל התשובות הטכניות אני מכיר. למרות ה'חסמים' (והם ישנם !) אני מצליח מדי פעם לעקוף אותם ו'להגיע' אל 'פונקציונר' זה או אחר במר"צ. אבל לשאלותיי המהותיות לא קיבלתי מענה: דעיכת קולם של ח"כי מר"צ בכנסת הנוכחית בנושאי עבודה, רווחה ובריאות (למר"צ אין אף נציג בועדה המתאימה ! וגם לא בכמה ועדות דומות). התעלמותם של ח"כי מר"צ מ'קול ההמון'. הם אינם מעורבים בדיוני ה'פורום' הזה (בזבוז זמן מבחינתם), וגם מכתבי תשובותיהם (לרוב כתובים ע"י 'עוזר/ת', שלא תמיד אני בטוח במידת הענין שיש לו/לה בנושא ובהשקפת העולם של חברי מר"צ 'מהשורה'), גם המכתבים האלה 'לקוניים', בני משפט אחד, ה'מורח' את הכותב ב'משהו כללי ולא מחייב. כך לא 'שומרים על קשר' עם מי שהושיב את חברי הכנסת בכסאותיהם, על ההנאות והאחריות הכרוכים בכך. ועל תקציב ה'קשר לבוחר' המשולם להם טבין ותקילין. חבר מר"צ מאוכזב וכעוס.

eopeace

New member
עניתי על התשובות שיכולתי

אם חברי הכנסת בוחרים לענות לך בצורה כזו או אחרת, הדבר אינו בתחום אחריותי. מבחינתך אתה עושה בסדר גמור - אתה מחליט שחברי הכנסת אינם מייצגים אותך ולכן אתה בוחר להתמודד. אני אגב מתמודד בעצמי ובינתיים לא היה לי מסובך מדי לקבל את הרשימות הרלוונטיות ולהחתים את רוב החתימות הדרושות. בנוגע לתפקידים של חברי הכנסת - אם מרצ היתה יותר חזקה בקדנציה הזו, הרי היה לה יותר ייצוג בועדות השונות. בכל מקרה, זה לא נכון שהח"כים לא פועלים בנושאים שציינת - רן כהן למשל עומד בראש הועדה למעמד הילד - וזו רק דוגמא קטנה.

או שאעביר את קולי (זה מה שיש לי)

מה שיש לי קודם כל, על פי חוקי המדינה וזכותי המוקנית כאזרח, זהו 'קולי' האחד, כלומר - הפתק האחד שאני אשים בקלפי. ואם הפתק הזה - ר"צ-מר"צ מזה 31 שנים - לא הפיק את התועלות והתוצאות להן קיוויתי, עליי לחשוב, אולי להעביר את קולי ל'פתק' אחר ולנציגות אחרת. נציגות שלפני הבחירות קולה דומה (לא זהה !) לקולה של מר"צ, אבל אחרי הבחירות אולי גם תממש משהו מן ההצהרות של 'לפני', מעט יותר (אני ריאלי) ממה שיוכלו לעשות אנשי הנציגות המצטמקת והדועכת של מר"צ. (פעם היו בה 12 ח"כים ! זוכר ? גם בזכות עבודה מאומצת, זמן, רצון ומשאבים אחרים שהשקעתי משלי - - - עם עשייה מאכזבת. עם שכחה של מי שעזר להם 'להיכנס בשערי המשכן'; עם בעיטה בסולם שעל שלביו הם טיפסו למעלה). לעולם לא אשכח את הח"כ ש'גייס/ה' אותי למרות היסוסי (עם הבטחות לגיבוי ולסיוע מפה ועד ל'רקיע השביעי'), וכאשר נגמרו הבחירות וביקשתי להיפגש איתו/איתה, שלח/ה לי את הדובר-יח"צן השכיר שלו/ה להגיד לי שאין לו/לה זמן וגם ענין להיפגש איתי. גם הדובר-יח"צן הזה כבר מזמן מצא לו עבודה אחרת. כשהייתי ילד סיפרו לי שמי שאינו דובר אמת, אפו צומח מאד-מאד ('פינוקיו'). מדוע לאף פוליטיקאי, כולל ח"כי מר"צ, עוד לא צמח אף ארוך ? אוהד מר"צ ותיק מאד, המרים רגל מהססת אל 'מעבר לגדר'. תום בן-חיים.

למעלה