מר. ורטיגו

nanafoxygirl

New member
מר. ורטיגו

מישהו קרא את הספר מר ורטיגו של פול אוסטר? מה חשבתם על הספר?

nanafoxygirl

New member
אה ועוד משהו.....

איזה עוד ספרים קראתם של פול אוסטר? ועל איזה ספרים שלו אתם ממליצים?

קראתי את כל ספריו של פול אוסטר,

בכללם מר ורטיגו. אני מאוד ממליץ על "ארמון ירח" שהוא ספרו הטוב ביותר לטעמי, הרבה יותר מעניין ויפה מ´טריגלוגית ניו יורק´. אבל הסגנון שלו נשמר בקפדנות יפה בכל אחד מספריו. אפילו במחזה בסגנון בקט. ככלל אני לא קראתי את תרגומיו לעברית כך שאני יכול להעיד רק על המקור, האנגלית שלו יפה להחריד, ממש מעוררת קנאה, היא נקייה מאוד ריאליסטית, לא משחקת מדי בסופרלטיבים, בעלת אופי ´ניו יורקי´ מדהים (של העיר שלפני האחד עשר בספטמבר). אוסטר משרטט עולם של עוני בכרך האורבני רווי השפע ואת התמודדות הפרט מול המזל, או יותר נכון ´המקריות´ כמו שהוא מגדיר זאת. גם ספרו ´מוסיקת המקרה´ הוא ספר אוסטרי קלאסי. ודווקא מר ורטיגו הוא לא אוסטרי במובן שהעיסוק במזל ויד הגורל הוא לא מרכזי מבחינת העלילה. אבל הספר מעולה ואהבתי אותו מאוד (החלק האחרון של הספר קצת מעיק ונראה לי מעט טרחני)

לאה_מ

New member
את "מוסיקת המקרה" דוקא לא אהבתי

(הסוף היה ממש מרגיז. כאילו הוא החליט לסיים את הספר פתאום, כי הוא היה צריך לצאת מהבית...). אבל הטרילוגיה הניו-יורקית שלו מצויינת בעיני, אם כי אני לא יודעת איך התרגום לעברית.

scarlet moon

New member
ורטיגו

אני קראתי את "מר ורטיגו" כשהייתי ממש צעירה, בת 13, אני חושבת. אני זוכרת שבאותה תקופה הוא היה טיפה "גס" מדי בשבילי (למרות שהיום זה בטח לא היה ככה......), אבל מאד אהבתי את הרעיון... אני מתכננת לקרוא אותו שוב בקרוב, ואז בטח תיהיה לי נקודת מבט שונה עליו. קראתי גם את "לויתן" ו"טימבוקטו" של אוסטר, שניהם טובים

למעלה