"מר אל, כאן אנה"

"מר אל, כאן אנה"

אמנם הייתי אומרת, מעיין ספר ילדים אבל כל כך נפלא.. מתחרטת מעט שלא נתקלתי בו מוקדם יותר.. יכל לעזור ל קצת בחיים. ספר שמעט הורס כשמנסים לתחם את הסיכום שלו בגבולות קצרצרים של עלילה, כי העלילה כאן היא שולית מסגרת שעליה נבנים הדיונים והרעיונות..שהם העיקר. ולכן, מתוך עיקרון, לא ארחיב. מי קרא?

אני קראתי בילדות ושוב בגיל מאוחר

יותר וממליצה בחום. גם הסיפור יפה. גם נקשרים לדמויות. הוא גם פילוסופי, אבל לא יותר מדי יומרני. ויש כמה רעיונות שם שממש אהבתי.

ILet

New member
מר אל כאן אנה

ספר נפלא! מעבר לרעיונות הפילוסופיים לדעתי זה ספר הדרכה משובח להורים. הקשבה טוטאלית לילד והתייחסות לא פטרונית אליו משיגה תוצאות נפלאות.

suki da yo

New member
מהספרים האלה שאני תמיד חוזרת אליהם

מאז הפעם הראשונה ( בכיתה ה בערך) ועד לימינון אנו, לא קורה שעוברים כמה חודשים בלי שאני אפתח את הספר המקסים הזה, אם לא לקרוא , אז לפחות לרפרף. נורא מעניין אותי איך יכול להיות שחברה שלי לא סיימה אותו, כי באמת שאני לא רואה איך אפשר לא לאהוב אותו. תמים, ומקסים, חסר יומרות מיותרות, ובעיקר שובר לב ומביא חיוך..

דוסטו

New member
קראתי שלוש פעמים

בשביל עצמי ואחר-כךאחרי ששניים מילדי שקראו אותו. קצת בנאלי, אבל מרגש.

emily play

New member
אולי הספר הכי משפיע של הילדות שלי

קראתי אותו מאות פעמים, אבל כבר שנים שלא חזרתי אליו. אני קצת פוחדת שזה לא יהיה אותו דבר ויהרס לי הזיכרון המתוק. מעניין אותי באיזה גיל קראת אותו, כי היה נראה לי שהוא מסוג הספרים שלמרות שהם יכולים ללוות אותך במשך שנים, אם לא עברת את הקריאה הראשונה בסביבות גיל בי"ס יסודי לא תוכל להתחבר אליהם מאוחר יותר. ככה קרה לכמה אנשים שניסיתי להמליץ להם על הספר בתיכון ("אני לא מבין מה אנשים כ"כ מתלהבים מהספר הזה, סתם ילדותי....")

לא מסכימה

רק לפני שהתחלתי ללמוד באוניברסיטה נתקלתי לראשונה בספר הזה ובכל זאת אהבתי אותו מאוד. הנימה שלו, העומק שמובא בקלילות שכזו - כבשו אותי. אם כי אני לא בטוחה לגבי דעתי בקשר לכמות התיאולוגיה שבו.

Danial***

New member
אני מרגישה כל כך שונה...

ממש לא אהבתי את הספר. הוא עצבן אותי, שעמם אותי ולהרגשתי הוא סנטימנטל קראפ ופילוסופיה בגרוש. בגלל כל התשבוחות ששמעתי ניסיתי לקרוא אותו מס' פעמים - לאחרונה, לפני שנה, וכל פעם הרגשתי אותו דבר. אז כנראה שזו לא התקופה - אני פשוט לא אוהבת אותו.

למה לא?

נכון - הוא פסולת רגשנית (עברית! ולא פחות מעליב) ופילוסופיה מופשטת, אבל אם זה גורם לך להרגיש, או להתרגש קצת, וטיפה אולי לחשוב, זה כבר משהו. אצלי זה עבד.

Danial***

New member
אצלי לא...

הוא לא גרם לי להתרגש אלא דווקא להתעצבן. וזה לא שיש לי משהו נגד קיטץ' רגשני - אני דווקא מאוד מחבבת קיטץ' שאני במצב הרוח המתאים. אבל הספר הזה, בכל הפעמים שניסתי לקרוא אותו, רק עצבן אותי.
ל"מר אל, כאן אנה" ס פ ו י ל ר
שמחתי שאנה מתה!!!!!!!!!!!!

אהבתי מאד מאד.

בכלל הסידרה שהוא יצא בה בהוצאת מרגנית פשוט מצוינת ומכילה המון פנינים ששוה לחזור אליהם שוב ושוב..

למעלה