הרוב סיימו כרגיל, רק מעט הרגישו זאת
הבנתי שהכניסו אוטובוס שאסף רצים עייפים מדי אחרי שעה 10, כשהטמפ' הגיעה ל 28 מעלות.
עקב הצפי לחום מוגבר (אם כי הרבה הרבה פחות משהיה לפני שנתיים, אם עכשיו הצפי היה ל 26 מעלות אז אז זה היה 36) הקדימו את הזינוקים בחצי שעה לערך ולכן רוב הרצים סיימו את המקצה שלהם הרבה לפני שעה 10.

חלק משמעותי מהרצים החובבנים זה מקצה ה 10 ק"מ (כ 10,000 מתוך 23,000 הנמדדים, את ה 5K לא מודדים באופן רשמי), כשהאיטיים יותר מביניהם, כולל כותב שורות אלה, הוזנקו באזור שעה 7. צריך היה להיות איטי וצולע במיוחד
כדי לא לסיים את המקצה עד שעה 10. 3 שעות ל 10 ק"מ זה מאד מאד מאד איטי. אפילו בהליכה אפשר לעשות את זה. אני למשל התחלתי ב 7:12 וסיימתי ב 8:18, כשעתיים לפני שכביכול הפסיקו את המרוץ. כדי לתת סדר גודל, אני בערך מקום 6000 מתוך 10,000.

אז מי הרגיש את ההפסקה? רצי חצי-מרתון איטיים במיוחד (חבר שלי הוזנק ב 7:30 וסיים ב 9:50 כך שלא הופסק, אם כי לולא החום היה רץ מעט מהר יותר) ורצי מרתון איטיים (אלה הוזנקו ב 5:45), ולפי מה שראיתי מבין אלה מי שהרגיש בסדר יכול היה להמשיך לרוץ. נשארנו לעודד כמה רצי מרתון שהגיעו לסיום ב... 12 (מישהו מבוגר שזה עבורו המרתון ה... 108
)

כן. היה מעט חם מהצפי המוקדם, אבל באמת לא נורא (למקצי ה 10 וה 5 בכל אופן) והצלחתי לשפר את שיאי האישי ב 5 דקות, שזה מאד מאד יפה, למעלה מציפיותי המוקדמות. לפני שנתיים, בשרב הגדול, כשרצתי את ה 4.2ק"מ (שכיום זה 5) מראש לקחתי מקדמי בטחון עקב השרב ולכן אז שיפרתי ב 10-20 שניות בלבד.

בסה"כ ההחלטה שלקחו המארגנים להקדים את ההזנקות בחצי שעה היתה החלטה נכונה, גם אם מקשה על אלו שגרים רחוק יותר (י-ם, חיפה, ב"ש וכו) להגיע.