מרתה

SimpleAim

New member
מרתה

אז היינו במרתה אתמול בערב, והיה נעים מאוד. העיצוב באמת נעים מאוד ולטעמי להפליא - לדעתי אפילו התמונות (המצודדות) עושות לו עוול שכן מדובר פה במקרה שבו השלם גדול מסכום חלקיו, רק חבל שיש סט אחד של כיסאות (מני 3 שקיימים במסעדה) שעשוי רשת של מתכת ותו לא... זה אולי היה עובר אצלי בתור כיסא לבית קפה אבל עבור מסעדה? ממש לא. עברנו לבלוק המרכזי של הספות (אבל לידי, אבוי, היה ממוקם מפוח מחריש אוזניים, אבל התעצלנו לעבור פעם שניה), אני מניחה שהיה לנו פשוט מזל רע כי כל בחירה אחרת של מקום הייתה מפיקה הנאה הרבה יותר מרובה. המסעדה שוכנת בתוך מתחם בית ציוני אמריקה מה שמעניק לה אווירה נינוחה הרבה יותר ומנותקת מהמולת הרחוב. אז מה אכלנו? לראשונה סלט ירוק עם פטריות צלויות וויניגרט פטל (ודבש?) 29 ש"ח. הסלט היה טעים מאוד - עלים מגוונים, קטנים וטעימים, חסות טריות וכמות מספקת של פטריות צלויות. ביצוע טוב אך לא מושלם שכן חסר בו מעט רוטב - ביקשנו והביאו לנו עוד ברצון, וחוץ מזה כל המרכיבים היו קרים מהמקרר, עדיף היה שהעלים והרוטב היו מתחממים מעט לכיוון טמפ' החדר והפטריות היו מוגשות חמימות מעט (אבל לא ברמה שיעלפו את הירק מסביב). ליווינו את הסלט בפוקצ'ה מהטאבון 16 ש"ח שהייתה טריה וטעימה מאוד והגיעה עם פרוסות שום ורוזמרין מעל. היא הגיעה עם צלחת שטוחה ועליה שמן זית ובאמצע רסק עגבניות. שמן הזית היה בהחלט משובח והשילוב עם רסק העגבניות בהחלט ראוי בעיני אבל היה עדיף להגיש בצלוחית והרסק עגבניות סבל ממליחות יתר (מוטיב שעוד יחזור בהמשך). בסה"כ פתיחה טובה מאוד. לעיקריות הזמנו: פסטה פנה בקרם חצילים 44 ש"ח - עושה רושם שמדובר בפסטה לא סטנדרטית וגדולה מהרגיל (אולי טריה?) הרוטב היה בעל מרקם גס משהו ועשבי במקצת ולא כ"כ קרמי כמו שמשתמע מהשם - אבל המנה הייתה טובה מאוד בסך הכל. חיממתי היום עודפים (אגב קופסאות T.A) ונזכרתי כמה היה טעים. ספיישל של ניוקי תרד ברוטב חמאה, מרווה ובשר סרטנים 52 ש"ח - הניוקי היה עשוי טוב מאוד - המרקם המחוספס שהוסיף התרד ומידת העשיה היו בהחלט מדוייקים, גם רוטב החמאה והמרווה היה מעודן והשתלב מצויין א-ב-ל בשר הסרטנים היה פשוט מלוח מידי, ברמה שכמעט רציתי להחליף את המנה. ולמה לא החלפתי? לא כי המלצרית הנחמדה לא הציעה להחליף (אחרי שציינו את זה כשהיא באה לשאול אם הכל בסדר) אלא כי במטבח נגמרו הניוקי ונורא התחשק לי ניוקי. מבחן המים: הוגשו 2 כוסות מים לאחר בקשה, טעימים עם קרח ולימון ומולאו שוב עפ"י בקשה. קינוח לא אכלנו, גם כי יש לנו רבע עוגת אייריש קרם בבית וגם כי לצערי על אף התמחור השפוי יחסית בשאר התפריט, גם מרתה הצטרפה לטרנד של אינפלציית מחירים לא סבירה בנוגע לקינוחים (32 ש"ח וצפונה, חוץ מטארט הפירות, שעולה 26 ש"ח) סה"כ 141 ש"ח לפני טיפ. היה שווה מאוד, ועם עוד קצת תשומת לב לפרטים הקטנים (וקצת ריסון של היד שמוסיפה את המלח) נפקוד שוב את המקום על מנת לדגום את שאר המנות שקרצו לנו מהתפריט כמו החציל הצלוי, סלט העדשים שחורות הסביצ'ה וכמובן הניוקי בדלעת מקורמלת. במאמר מוסגר אציין כי אע"פ שאני בדר"כ נגד "פיצויים" במסעדות, במקרה זה מכיוון שלא הייתה ביכולת המטבח להכין לי את המנה שוב עם פחות מלח, היה מקום מההיבט השירותי לצ'פר אותנו במשהו קטן (כמו כדור סורבה), מה שלא קרה.

ב ה י ר

New member
אהבתי את הביקורת

האמת שלא סבלתי שם ממליחות יתר והמנה של הפנה חצילים מאוד טעימה דווקא עושה רושם שהמלצרים שם יוצאים מגידרם שהלקוחות יהיו מרוצים. כן, קצת תמוה עיניין הפיצוי...

אותך לחיה ../images/Emo3.gif

ברגע זה גרמת לי לוותר על מרתה ולחפש מקום אחר לארוחה.. כנראה שעדיין יש להם חבלי לידה ועדיף לנסות מקום אחר.. יכול להיות שברמת האווירה המקום עובר, אבל ברמת האוכל עדיין הכל ליד ולא מדוייק..

SimpleAim

New member
אני עדיין הייתי הולכת על זה

בהחלט מדובר במקום ששווה דגימה. במיוחד לאור ההתמורה הטובה לכסף בסה"כ והאווירה הנעימה. בסה"כ מדובר במקום טוב, שיש לו פוטנציאל לעמוד, מבחינתי, מול אורנה ואלה. לי נורא התחשק לנסות את הוודקה בטעמים המיוחדים שהם מציעים (ויש להם תפריט קוקטיילים מגניב לגמרי בדמות מחברת של כיתה א') אבל בסוף לא יצא. אולי קצת חטאתי למקום עם הביקורת כי ציינתי כל דבר שהיה לא מושלם (הזכרתי כבר שאני מזל בתולה?) או דורש כיוון עדין. בעיני זו מחמאה למקום כשמדברים על דקויות כאלו. יש הרבה מקומות שאכלתי בהם שלא ציינתי נקודות ברמת דקויות כזו מכיוון שהם לא התעלו לרמה שבה היה טעם לדבר על כך. למשל, אכלנו בפרנצ'סקה ביום חמישי שעבר (פשוט לא התחשק לי לכתוב על זה): הכל היה כל כך בינוני עד רע: השירות שהיה לא קשוב. חייבו אותנו בחשבון במנה עיקרית עודפת (היינו קבוצה של הרבה אנשים ואף אחד לא ממש בדק את החשבון) וגילינו את זה רק בדיעבד - לזכותם יאמר שכשגילינו את זה הם הסכימו לזכות אותנו טלפונית. על האוכל של פרנצ'סקה אני לא אפרט לכזו רמת פרטים פשוט כי הלחם היה מאתמול (או שלשום) ואפילו לא היה מחומם אז פשוט לא אכלתי אותו. המזאטים שלא היו טריים במיוחד וגם לא טעימים עד כדי כך שאני לא זוכרת מה הם היו ואין לי מושג מאיפה החוצפה שלהם לבקש על ה"חבילה" הזו 30 ש"ח למי שלא לוקח עיקרית, בלי להזכיר המחירים המופרזים של העיקריות. והס מלהזכיר את זה שהביאו לי רביולי במקום ניוקי (אבל הציעו להחליף) שהיו ממולאים בפירה בטטה חלק מידי (כה שנעדר כל מרקם מפאת עודף חמאה והתעסקות יתר). ואגב, תגידי אותי חופשי לחיה,אני תמיד טענתי שזה לא נוגד

ח ר ו ב

New member
הרבה דברים

עם ליקוים היו בביקור שלך. לגבי ההשוואה בטוטו , אכן עיסקית הצהריים הכי משתלמת כרגע בארץ. לגבי הערב לא חושב שהיא יקרה , מראית עין רק. בואי נעשה חשבון. מרתה ראשונה ופוקאצה = 45 שח שתי עיקריות = 96 שח טוטו ראשונה ולחם נהדר = 34שח 10 שח נוספים יקנו לך את הקרפציו אינטאס הכי טוב בעיר. שתי עיקריות = 110 שח הניוקי אולי הכי טובים בעיר ובארץ. 144 לעומת 141 . שלושה שח.זהו ההפרש. גם אם היית משלמת קצת יותר , זה היה עדיין שווה מאוד. לאכול אצל אחד השפים המוכשרים בארץ. [ ולדעתי המחירים יעלו ] וכמובן שאני משווה פוקאצה ללחם נהדר , בתנאי שלא הגעת במיוחד בשביל הפוקאצה. לי זה נראה מראית עין. כנ"ל במינה טומיי. לארוחות מוצלחות יותר. חרוב.

SimpleAim

New member
זו השוואה לא ממש מדוייקת

כי יש שני פרמטרים שלא ממש התחשבת בהם בהשוואה שהשפיעו על הבחירה (וגם על ההנאה שלנו לבסוף): התפריט בטוטו פחות מתאים לנו (כי האיש לא אוכל גבינות עיזים/ מיושנות, בשר בקר, דגים ופירות ים). בטוטו פשוט היו לנו פחות אפשרויות בחירה (עד כדי כך שאין שום ראשונה שאני יוכלה לחלוק עם האיש, אלא אם מחשיבים את הפיצה מרגריטה...) המחיר של המנה הזולה ביותר בתפריט גבוה בכ-20% בטוטו וקופץ לכיוון ה70+ לעיקרית ברגע שמדובר במנה שיש בה מרכיב בולט שהוא לא צמחוני, במרתה טווח המחירים מדורג בהרבה והתפריט כולל הרבה יותר מנות שגם אני וגם האיש יכולים לאכול. את טוטו אני שומרת לפרטנר אחר שיהנה יותר ממה שיש למסעדה להציע, ועדיף שזה יהיה בעיסקית בהתאם לכיס המצומק ממילא שלי בתור סטודנטית :) אם הייתי מזמינה בטוטו מנה שהיה בה מרכיב של פירות ים כמו שהזמנתי במרתה, נראה שההבדל היה מסתכם בכמה עשרות שקלים ולא בכמה בודדים. חוץ מזה, יש עוד פרמטרים שהם בעייתיים בעיני בטוטו והם בהחלט לא השתפרו בגילגול הנוכחי של המסעדה: העיצוב, נוחות הישיבה והאקוסטיקה .

ח ר ו ב

New member
אכן

ההסתכלות שלך רחבה יותר. אבל בעיקר אישית. אם לא היה מגבלות לאיש , יכלתם לאכול בטוטו, באותו תקציב , אותם מנות +- . ולדעתי בהנאה יותר. לכן במנה מול מנה , טוטו לא יקרה. ולגבי הפרמרטרים הבעייתים . מסכים איתךלגבי העיצוב . למרות שישבת בשני מקומות במרתה ולא היה לך נוח. אבל לפחות, האוכל מחפה.

Merav B R

New member
ה"כ בהחלט מהנה במרתה,

אני מתכוות לפקוד אותה מתישהו בקרוב לעיסקית, ואני מקווה שמנת הניוקי תהיה שם למרות שהשאלה היא האם מדובר בסרטנים ממש או בסורימי?

SimpleAim

New member
מכיוון שהנ"ל היה כ"כ מלוח

היה קשה לי להבחין בטעם אופייני כלשהו. לדברי המלצרית - בשר סרטנים, לדעתי ייתכן שמדובר בסורימי (על סמך המרקם בעיקר). לצערי, לא אוכלת את זה לעיתים תכופות מספיק ע"מ להבדיל בוודאות, אלא אם הצורה מסגירה את המקור.

גסטרו

New member
גם אני נהניתי מהבקורת הפרטנית

כרגע לא נראה שמרטה בראש העדיפות למרות שהבטחתי לחברתי מרטה ארוחה משותפת וחשבתי עליהם ומי זו חיה שצריך "להגיד אותך לה" ?

למעלה