מרק עגבניות בקלי קלות
2 בצלים קצוצים 2 שינוי שום קצוצות/כתושות 50 גר` חמאה 1 קופסה גדולה (800 גר`)של עגבניות מקולפות וחתוכות 2 ליטר מיץ עגבניות כ-15 עלי בזיליקום 1 קרם פרש או 250 גר` גבינת סימפוניה מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, סוכר (-כף בערך) אופציה: 2 עלי דפנה, וודקה (יש הנשבעים שאין תוספת טובה מזו למרק עגבניות חורפי) מטגנים בצל ושום בחמאה עד שיתרככו. מוסיפים את כל יתר החומרים (חוץ מהקרם פרש והוודקה) ומביאים לרתיחה. מוציאים את עלי הדפנה (אם הוספנו) וטוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט (לגמרי לא הכרחי - מצוין גם ככה). מוסיפים את הקרם פרש ואפשר את הוודקה. מתקנים תיבול, מחממים אם צריך ומגישים.