מרק

nishnash

New member
מרק

קר לי,ברררר.... יש למישהו רעיון מוצלח למרק חורף? (בלי בשר)
 

ronni

New member
מרק עגבניות בקלי קלות

2 בצלים קצוצים 2 שינוי שום קצוצות/כתושות 50 גר` חמאה 1 קופסה גדולה (800 גר`)של עגבניות מקולפות וחתוכות 2 ליטר מיץ עגבניות כ-15 עלי בזיליקום 1 קרם פרש או 250 גר` גבינת סימפוניה מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, סוכר (-כף בערך) אופציה: 2 עלי דפנה, וודקה (יש הנשבעים שאין תוספת טובה מזו למרק עגבניות חורפי) מטגנים בצל ושום בחמאה עד שיתרככו. מוסיפים את כל יתר החומרים (חוץ מהקרם פרש והוודקה) ומביאים לרתיחה. מוציאים את עלי הדפנה (אם הוספנו) וטוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט (לגמרי לא הכרחי - מצוין גם ככה). מוסיפים את הקרם פרש ואפשר את הוודקה. מתקנים תיבול, מחממים אם צריך ומגישים.
 

bali

New member
מנהל
עוד רעיון למרק...

המרק שאני אוהבת להכין הוא מרק ירקות עשיר: מצרכים: 2 בצלים קצוצים גס 2 שיני שום מעוכות או קצוצות דק 3 גזרים 3 תפוחי אדמה קטנים או שניים בינוניים 3 קישואים או זוקיני 1 כוס עדשים ירוקים מבוררים ורחוצים מלח ופלפל לפי הטעם כף או שתיים אבקת מרק עוף פרווה 2-3 עלי דפנה 2-3 כפות שמן אופן ההכנה: 1.מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל עד שנהייה שקוף. מוסיפים את השום המעוך. 2.חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל 1X1 ס``מ ומוסיפים לבצל המטוגן. מוסיפים גם את העדשים הירוקים. 3. מוסיפים מים לכיסויי הירקות ואת אבקת המרק ועלי הדפנה. ומבשלים עד שהירקות כולם רכים. 4. מתקנים תיבול ומוסיפים מים אם צריך. המרק בטבעו הוא סמיך ועשיר. ניתן לדלל אותו עם יותר מים. אפשר להוסיף באמצע הבישול איטריות או פסטה, אבל המרק עשיר דיו גם בלי הפסטה, שתעשה אותו עמילני יותר. בהצלחה ובתאבון, ענבל.
 
למעלה