מרק

מרק../images/Emo97.gif

הייתי במרקיה ביהודה הלוי. מרק בטטה מגעיל ממש. מרק הירקות שורש היה סתמי מאוד כנ"ל לגבי המרק בצל. בתור מקום שאמור להתמחות במרקים הם די מאכזבים. אגב שמעתם שה SOUP NAZI מניו יורק הופך לרשת? מישהו טעם את המרק שלו? שמעתי שזה אלוהי. חוץ מזה אולי אתם יודעים איפה יש מרק טוב שיחמם אותי בתל אביב?

ברוזונת

New member
במדווינסקי בית אוכל בבוגרשוב

יש מרק עדשים שמזכיר יותר נזיד בסמיכותו. והוא מהטובים שיצא לי לאכול

ssyוM

New member
בתמרה...

אכלנו חרירה משהו גוטה גוטה, גם החרירה של סטפן בראון היה לא רע בכלל. אבל זה היה די מזמן,מקווה שעוד מגישים אותו במקומות הללו.

אני גפילטע פישית= לא יודעת מה זה

לא יודעת מה זה חרירה. האם זה בטוח לאשכנזיה חיוורת כמוני לאכול את זה? זה נשמע חריף

ssyוM

New member
בטוח, בטוח ...

מרק חרירה לא חריף, יש מקומות שעושים אותו יותר פיקנטי וכאלו שפחות . למרות שפיקנטי שלי יכול להיות חריף שלך
אני מכירה כמה "גפילטע" שהתמכרו למרק הזה.

ננה f

New member
אני לא משתגעת על מרקים בד"כ

במסעדות... בבית דווקא כן. אז אני אוהבת מרק סרטנים, אבל זה תמיד עתיר שמנת .ואני אוהבת מרק פירות ים, וזו ארוחה לא מנה. ואני משוגעת בג'קו על הציר דגים שהם מגישים בכוסיות שוט (ולי דווקא בג'ארה) שמבוסס על מרכיב סודי ... שיגעון של חימום לגוף ולנשמה ביום חורף קרררר... והנה דעה על הסופ נאצי... את מוזמנת להציץ ולפנטז. ואפרופו מרקים ביתיים, והכנה של אוכל ביתי לא פחות טוב מהמסעדות...-:) מן הספר של חוסאם עבאס של אלבאבור, שמייחצן אגב את כל המשפחה המורחבת שלו בספר שלו עם נירה רוסו, מהאיטליז והמאפיה ועד המסעדה שלהם בנצרת ועובר דרך הירקן וכו' וגו' ועוד... ). מרק פריקה מהמם שאנחנו לא מפסיקים לזלול מ-1200. 2 כוסות פריקה (שזו חיטה ירוקה קלויה, שנצרבת באש קלות, מחכים יומיים ואז דופקות הערביות עם נבוטים את השיבולים ומפרידות מהן את המוץ והגבעולים שניצרבו ונתרים רק גרעיני החיטה הירוקה הקלויה קלות.) את הפריקה (שנראה בעצם כמו בורגול(אבל הוא לא) בעל גוון ירקרק ,לא חלוט אבל צרוב) מטגנים בסיר, עם 2 בצלים לבנים קצוצים וחצי כוס ש"ז. ואז מוסיפים 6 כוסות מים, הל (כתוב חצי כפית לדעתי חייבים לפחות כפית) וכנ"ל מלח (כפית לפחות... החיטה שותה את המלח). מבשלים כשעה.+ מי שאוהב, יכול להוסיף עוף או כבש, שעה על אש נמוכה. החיטה מפרישה עמילנים ונהיה מרק סמיך ומשגע. צרור פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק בתועפות. חלום מהביל ביום של חורף. הטעם של הפריקה מעושן מה ואצלנו יחד עם קוביות כבש שנשארו במקפיא היה באמת טוב. בתאבון.

ננה f

New member
מהחנות ליד אל באבור

בפעם האחרונה. כל חודש בגליל, נצרת, בכפרים בשווקים,שם יש ממש תחת כל גבעה ירוק ובכל חור רענן. אני מניחה שגם בחיפה לא בעיה למצוא ומהמרת על כך שאפשר למצוא גם אצל הערבים של יפו. כרגע במצאי, 250-300גר' עובר לסוחר.

dosto

New member
סופ-נאצי?רק מהשם קיבלתי גרדת וחררה.

ממה זה עשוי ? אוי הדמיון שלי. מי שיפתח מסעדה עם השם הזה בארץ אין לו עתיד. והצדק. גם אם יהיה עוד יותר טוב מ... אורקה.

ננה f

New member
תרגיע אדוני

סופ נאצי זו המצאה של הסיינפלדים לא שלי , ככה שאין לך שום סיבה להתחרע או להתלהם.

dosto

New member
להתחרע? מה יש לך את?

מישהו בכלל ייחס לך משהו. השם עושה לי עור ברווז. שיהיה סיינפלד, זיינפלד או ... אורקה. קחי איזה ואליום. קחי פראמין וקפצי לאורקה. תרגעי.

ננה f

New member
למה אייפ, יש לו דווקא סגנון

ראוי להערכה בעיני כמה וכמה גולשים כאן.

dosto

New member
לא הבטחתי למצוא חן בעיני כולם

אפילו לא בעיני חלק. זה שחלק מוצא חן בעיניהם זה fringe benefit או בעברית צחה: התוספת השולית. אבל כידוע, תוספת שולית לפעמין עושה את כול ההבדל קטן.

החתולית

New member
הסגנון לא משהו בעיני

אין לי בעיה אם מהות הדברים, אבל את הסגנון אני אוהבת פחות. יש משהו בהתלהמות שלך, dosto, שעושה לי לא טוב. אבל זו רק אני.

Benjamin Turner

New member
אויש נו...

ה-soup-nazi הוא כולה דמות טלויזיונית מאחד מהפרקים המשובחים ביותר של אחד מהסיטקומים המשובחים ביותר שאי פעם נראו על המרקע (סיינפלד). אף אחד לא פתח ולא פותח מסעדה בשם הזה, ולא חייבים להגיב על כל דבר בהיסטריה, גם אם זה לננה

למעלה