מרק שעועית בלי בשר?

לילך87

New member
מרק שעועית בלי בשר?

איך עושים??? מרק אדום אדום לא חריף מידי ליום חורפי תודה

pirge

New member
מרק שעועית נפלא

מרק שעועית עשיר קודם כל להשרות שעועית לבנה כל הלילה במים. לבשל אותה בהרבה מים עד שתהיה רכה - ולסנן. לטגן בצל גדול חתוך לקוביות ב-2 כפות שמן זית. להכניס לשמן כפית כמון ולערבב. עד שהבצל יקבל צבע זהוב. מוסיפים: כוס שעועית מוכנה אחרי בישול 4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות 3 בטטות חתוכות לחתיכות גדולות. פרוסות מ-2 גזרים. 7 כוסות מים עשבי תיבול – אפשר גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים טריים קצוצים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה (לפחות 2 כפות מלאות) -----וחריפה לטעם. להרתיח. להוסיף מים לגובה הסיר. להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה. להוסיף קופסה קטנה רסק עגבניות ולהוסיף גם 2-3 כפות קטשופ להרתיח. לטעום ולשפר טעם. כדאי להוסיף אחרי חצי שעה של בישול גם: 3 כפות אורז. או אטריות דקיקות אפשר להכין עם חלקי עוף ובשר. כשמכבים את הלהבה----- כותשים 3 שיני שום טרי מעל למרק. נהדר. תהנו.

מרק שעועית וגרונות הודו

שעועית לבנה וגרונות הודו מאת: רקדנית הרוח...ו 04/01/06 | 21:24 2 כוסות שעועית יבשה שהושרתה לילה שלם במים 1 בצל גדול חתוך לקוביות 2 כפות רסק 1/4 כוס שמן גרונות הודו פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מרק עוף, מלח - לפי הטעם האישי אופן הכנה: לטגן את הבצל , להוסיף את הגרונות ולאדות עם הבצל כ-15 דקות. להוסיף שעועית, ומים שיכסו עד 2-3 ס"מ מעל לשעועית שבסיר כשהמים רותחים לתבל. לבשל על אש גבוהה כחצי שעה ואח"כ על אש נמוכה עד שהשעועית והבשר רכים ונימוחים והמים הופכים למין רוטב/מרק סמיך. בתאבון.

לילך87

New member
אני יודעת שהבשר נותן את הטעם

אבל אפשר גם בלי בשר להכין טעים (בשר / עוף) אני מחפשת ממש מרק פשוט רק לא יודעת איך לתבלן משהו בדוק בלי בשר או עוף תודה

טוב, נו.. זה כי אני ../images/Emo163.gif

ולא שמתי לב שכתבת בלי בשר..

לילך, כנסי למאמרים-מרקים

חפשי את המרקים הכפרייים שלי (של אמא שלי) טעים מאוד ובלי בשר/עוף

לילך87

New member
תודה הכנתי מרק טעים טעים

לשישי שבת לקחתי מכל מיני מתכונים וחיברתי המון תודה

למעלה