מרק שמנת פטריות

sweet lit

New member
מרק שמנת פטריות

לאחרונה הזמנתי במסעדה מנה שנקראת "מרק קרם פטריות" שזה ממש מרק טעים ומלא בשמנת, אני רוצה מתכון למרק שמנת פטריות שניסיתם ושהוא ממש טעיםם בבקשה אם למישהו יש אני אשמח

נירהמ1

New member
בבקשה - שני מתכונים למרק פטריות מוקרם

ממאמרי פורום "אוכל חלבי": מרק פטריות מוקרם/bigjack
מרק פטריות יער מוקרם/שוש בשירי הובא ע"י שושנה ו
תיהני,

clcl

New member
מרק פטריות עם שמנת מתוקה

נושא : מרק פטריות עם שמנת מתוקה שולח : clcl 1 בצל גדול - קצוץ 1/4 חבילת מרגרינה כ- 3 כפות שמן כ- 2 גדושות קמח 3 סלסלות פטריות שמפניות טריות - חתוכות דק כ- 3 כפות גדושות אבקת מרק פטריות (אני מעדיפה את "תלמה") כ- 10 שיני שום כתושות (אפשרי גם הקוביות הקפואות של "דורות" והאמת שגם רצוי מכיוון שרמת החריפות נמוכה יותר) צרור של שמיר קצוץ (גם כאן אפשרי הקוביות הקפואות של "דורות", במקרה של שימוש בהן כ- 10 קוביות) מלח (לפי הטעם) פלפל לבן אופן ההכנה: 1) בסיר גדול להמיס את המרגרינה והשמן ולטגן את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. 2) להוסיף את הקמח ולערבב היטב. 3) לאחר קבלת הרביכה להוסיף את הפטריות הקצוצות לערבב ולהוסיף מים מלוא הסיר - ולהביא לרתיחה. 4) לאחר הרתיחה להוסיף את אבקת מרק הפטריות, שום, שמיר, פלפל לבן. לבחוש היטב עד להבלעת אבקת מרק הפטריות. 5) להביא לרתיחה נוספת ולהעביר ללהבה נמוכה למשך כ- 20 דקות. 6) בשלב זה לטעום ולאזן טעמים - אם יש צורך להוסיף מלח להוסיף במתינות, כך גם יתכן שיש צורך להוסיף עוד שן שום או עוד שן שמיר. 7) לאחר איזון הטעמים להוסיף את השמנת המתוקה תוך כדי בחישה ולבשל עוד כ- 5 דקות (לא יותר). מרק טעים מאוד מאוד ועדין בטעמו מקור: עצמי

raya

Well-known member
מרק פטריות... שאני אוהבת להכין (עם שינויים קטנים באותיות מודגשות). נושא : מרק פטריות. ואל תגידו: כזה כבר אכלתי שולח : ענתי2 תאריך כתיבה : 11/01/2003 18:34:13 מיום חמישי, עורגת נפשי למרק פטריות. אתמול, מסיבות אישיות, לא הזדמן לי להתקרב אליהן (אל הפטריות), ואינני מצטערת על כך, אולם לאחר ייסורי לילה (טוב, נו, לא ממש) החלטתי הבוקר שהיום זהו היום. אז עכשיו, לאחר ששבעתי, אוכל לתת גם למישהו אחר ליהנות (פולניה או לא?) להלן התענוג: 400 גר' פטריות שמפניון 100 גר' חמאה 1 בצל מגורר 6 כפות קמח שטוחות 10 כוסות מרק עוף מים חמים +קצת אבקת מרק מלח, פלפל לא שמה פלפל 1 כוס יין לבן 1 כוס שמנת מתוקה שמה בדרך כלל שמנת לבישול 10% ------- את ראשי הפטריות פורסים דק לגובה. את רגלי הפטריות קוצצים ומטגנים בתוך סיר המרק באש גבוהה בחלק מן החמאה, למשך 2-3 דקות. מוסיפים את הבצל המגורר וממשיכים לטגן כשלוש דקות נוספות, תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים קמח, מערבבים עד שהוא מתכסה בשומן. מוסיפים לאט, תוך ערבוב 10 כוסות מרק, יחד עם התבלינים. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. בינתיים, מטגנים את פרוסות הפטריות בחמאה הנותרת ומוסיפים לסיר, עם היין והשמנת. מבשלים כ- 20 דקות נוספות בחום בינוני. זהו. טעים משו משו. שבוע טוב

מתכון ממסעדה שקבלתי מהטבח

יצא לי לאכול במסעעדה מרק קרם שמנת פטריות , לא התלהבתי כי אני אוהבת מרקים עם תוכן . לשאלת הטבח קבלתי מתכון . מבאים לסף רתיחה שמנת מתוקה עם ממסים בחצי כוס מים אבקת מרק פטריות מוספים לשמנת המתוקה ומבשלים תוך ערבוב .מוספים מעט פלפל לבן או אגוז מוסקט . ניתן לעטר בפטריות מוקפצות .ופטרוזליה.

יתכן ,עובדה שרבים מזמנים מרק זה

למרות שאישית לא אהבתי . אבל שמעתי שבהרבה בתי קפה מכינים מרק זה בגלל מהירות הכנתו

למעלה