מרק רגל

adigreen

New member
מרק רגל של חנהל'ה / clcl

מרק רגל (בושל במשך 12 שעות על להבה קטנה) החומרים: 1 מגש של עצמות ברך 1 מגש של עצמות רגל קמח לקימוח העצמות 500 גרם שעועית לבנה קטנה (שהושרתה למשך הלילה) 2 בצלים בינוניים קצוצים 1 ראש שיני שום קצוצות 5 גזרים חתוכים 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות צרור פטרוזיליה 2 רסק עגבניות (קופסאות קטנות) מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה אבקת מרק עוף כמון אופן ההכנה: 1. לטגן הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף השום הקצוץ. 2. לקמח קלות העצמות, להוסיף לסיר ולטגן מכל הצדדים. 3. להוסיף מים כדי כיסוי בלבד - להביא לרתיחה ולבשל במשך כשעתיים. 4. להוסיף השעועית (שהושרתה מבעוד יום). 5. להוסיף התבלינים (לפי טעימה) - את הכמון להוסיף בהדרגה, כך גם את המלח (לזכור את מליחות אבקת מרק העוף). 6. להמשיך בבישול שעתיים ואז להוסיף את את הגזר. 7. לאחר כשעתיים להוסיף את קוביות תפוחי האדמה ואת רסק העגבניות. מומלץ להניח על הלהבה מתחת לסיר דיסק למניעת חריכה. לבחוש מיידי פעם. 8. כ- 1/2 לפני ההגשה להוסיף צרור פטרוזיליה קצוץ. להגיש חם ואם רוצים ללוות אכילת המרק עם לחוח או כל לחם לבן אחר. מקור המתכון: חנהל'ה
 
למעלה