מרק עם שמנת

קשיו

New member
כן, לדעתי אין סיבה שלא, רק תקפידי

שלא להביא לרתיחה חזקה אחרי ההפשרה.
 

אביטל666

New member
תודה ../images/Emo140.gif

החלטתי לעשות מרק כרובית לפי מתכון עם שמנת ואז חשבתי שאולי תהיה בעיה להקפיא בסופו של דבר עשיתי את המתכון הבא של רות סירקיס רק עם כרובית נוספת ובלי תפו"א יצא נהדר
 

אביטל666

New member
מרק כרובית מחיתי של רות סירקיס

מרק כרובית מחיתי רכיבים: 1 כרובית בינונית-קטנה 7 כוסות מים 4 תפוחי אדמה בינוניים 2 בצלים בינוניים 50 גרם חמאה 1 כף אבקת מרק עוף 2 כפיות מלח 3 כוסות חלב 1/4 כפית פלפל לבן 1 כף חמאה 1 כף פטרוזלינון אופן הכנה: 1. שוטפים את הכרובית או שורים אותה בקערת מים. מסירים את העלים והגבעול ומפרידים את הכרובית לפרחים. מבשלים את פרחי הכרובית ב 3 כוסות מים עד שיתרככו. 2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכםי לקוביות . מקלפים את הבצלים ופורסים לפרוסות. 3. מטגנים את פרוסות הבצל בחמאה עד שיתרככו ויהיו שקופים אך לא זהובים. מוסיפים לכרובית את תפוחי האדמה , עוד 4 כוסות מים, אבקת מרק, ומלח. מבשלים עד שתפוחי האדמה יתרככו. 4. מסננים את המרק לתוך סיר אחר. מועכים את תפוחי האדמה , הבצל והכרובית למחית חלקה ביותר בממחה חשמלי, במעבד מזון או דרך מסננת רשת. מחזירים לסיר את המחית ומוסיפים את החלב. 5. מביאים לרתיחה , טועמים ומתבלים במלח ופלפל לבן. מבשלים 10 דקות. משפרים את הטעם על ידי הוספת עוד כף חמאה. זורים על המרק פטרוזלינון קצוץ ומגישים חם. הערות: 8-10 מנות ניתן להקפיא מקור המתכון: רות סירקיס-מהמטבח בהנאה הערות: אפשר להחליף את התפו"א בכרובית נוספת
 
למעלה