מרק כרובית מחיתי של רות סירקיס
מרק כרובית מחיתי רכיבים: 1 כרובית בינונית-קטנה 7 כוסות מים 4 תפוחי אדמה בינוניים 2 בצלים בינוניים 50 גרם חמאה 1 כף אבקת מרק עוף 2 כפיות מלח 3 כוסות חלב 1/4 כפית פלפל לבן 1 כף חמאה 1 כף פטרוזלינון אופן הכנה: 1. שוטפים את הכרובית או שורים אותה בקערת מים. מסירים את העלים והגבעול ומפרידים את הכרובית לפרחים. מבשלים את פרחי הכרובית ב 3 כוסות מים עד שיתרככו. 2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכםי לקוביות . מקלפים את הבצלים ופורסים לפרוסות. 3. מטגנים את פרוסות הבצל בחמאה עד שיתרככו ויהיו שקופים אך לא זהובים. מוסיפים לכרובית את תפוחי האדמה , עוד 4 כוסות מים, אבקת מרק, ומלח. מבשלים עד שתפוחי האדמה יתרככו. 4. מסננים את המרק לתוך סיר אחר. מועכים את תפוחי האדמה , הבצל והכרובית למחית חלקה ביותר בממחה חשמלי, במעבד מזון או דרך מסננת רשת. מחזירים לסיר את המחית ומוסיפים את החלב. 5. מביאים לרתיחה , טועמים ומתבלים במלח ופלפל לבן. מבשלים 10 דקות. משפרים את הטעם על ידי הוספת עוד כף חמאה. זורים על המרק פטרוזלינון קצוץ ומגישים חם. הערות: 8-10 מנות ניתן להקפיא מקור המתכון: רות סירקיס-מהמטבח בהנאה הערות: אפשר להחליף את התפו"א בכרובית נוספת