מרק עוף

Double Oxygen

New member
מרק עוף

היי שי-לי חברי הפורום,

אני מעוניינת לקבל מתכון למרק עוף איכותי טעים,ללא חומרים משמרים או חומרים מלאכותיים אחרים כמו אבקת מרק עוף.

תודה וסופ"ש נעים!
 
אתן לך את המתכון המנצח שלי למרק עוף

אני לא יודעת לומר לך כמויות כי אני מכינה בדרך כלל 3 סירים גדולים, כי המרק נחטף....

4 ק"ג גב עוף
3 כנפים הודו
עצמות בקר.
אני מביאה את הכל לרתיחה כדי להוציא את כל הלכלוך....

אני מחלקת את הכמות הנ"ל ל- 3 סירים מוסיפה לכל סיר שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, תפוח אדמה, גזר, קישוא, קולרבי, ושומר.
אני מבשלת כשעתיים ומתבלת במלח ופלפל שחור.
לקראת סוף הבישול אני מוסיפה צרור פטרוזיליה לכל סיר.

פשוט להתענג.....
 

PaleMoonlight

New member
מרק עוף

במרק עוף צח אני מעדיפה לבשל שוקיים, כנפיים ומעט גרונות. ולי באופן אישי לא מפריע להוסיף מעט אבקת מרק בסוף הבישול, אבל כמובן שאפשר גם בלי.

החומרים:

- חלקי עוף במשקל 1.5-2 ק"ג נטולי עור ומנוקים
- בצל אחד חצוי לשניים.
- 3-4 גזרים קלופים וחצויים
- 3-4 גבעולי סלרי חתוכים
- 1 שורש סלרי בינוני חתוך לקוביות
- 2-3 תפו"א קלופים וחצויים
- 1 קישוא קלוף וחצוי
- צרורות פטרוזיליה ושמיר מאוגדים
- להגשה - עלי סלרי קצוצים או פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

- בסיר גדול מבשלים את חלקי העוף ומביאים לרתיחה. לאחר ההרתחה מוציאים את העוף לקערה, שופכים את המים ומנקים את הסיר.
- ממלאים את הסיר במים, מוסיפים כף מלח, מוסיפים את חלקי העוף ומרתיחים שוב. אם נוצר עוד קצף - מסירים אותו. מוסיפים את הירקות החתוכים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי. בשעה האחרונה של הבישול מוסיפים את צרורות הירקות. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- לפני ההגשה מוסיפים את עלי הירק הקצוצים. אני אוהבת להגיש עם הרבה ירק קצוץ ומעט מיץ לימון טרי.

וכמובן שאת יכולה להוסיף ירקות קשים נוספים שאת אוהבת ולהוסיף תבלינים כמו פלפל אנגלי, עלי דפנה או פלפל שחור גרוס. אפשר להגיש עם אטריות, שקדי מרק וכמובן - קניידלעך.

בהצלחה!
 

Double Oxygen

New member
תגובה

בסוף אילתרתי משהו שיצא ממש מוצלח!

המתכון:

2 גזרים
2 קישואים
2 בצלים
חצי צרור כוסברה,חצי צרור פטרוזיליה,מעט שמיר,ענף טימין
כרעיים ושוקיים
תבלינים: מלח,פלפל שחור גרוס,חוויאג' למרק ומעט מעט הל

הרתחתי מעט את העוף על מנת להוציא את הלכלוך
לאחר מכן טיגנתי את העוף מעט,כדי שישחרר טעמים יחד עם התבלינים
הוצאתי את העוף והוספתי את כל הירקות החתוכים,טיגנתי מעט
הוספתי את העוף והוספתי נוזלים עד לכיסוי
הכל התבשל במשך כשעה וחצי
טעמתי ותיקנתי תיבול
העוף יצא רך וניחוח מדהים של מרק עוף אמיתי
 

PaleMoonlight

New member
נשמע מצוין!

דרך ההכנה שלך מזכירה קצת הכנת צלי, שבאופן אישי אני מעדיפה אותו על מרק.

שמחה שיצא לטעמך, תודה על השיתוף ובתיאבון!
 
למעלה