מרק עדשים אדומות

ש ר י ת 7

New member
מרק עדשים אדומות

מטגנים בצל קצוץ במעט שמן, מוסיפים כוס עדשים אדומות (שטופות ומסוננות) כורכום, מלח, פלפל, כף רסק עגבניות, ליטר וחצי ציר מרק עוף (אפשר גם מאבקה) - מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים כארבעים דקות נוספות. עכשיו אני הולכת להכין קרוטונים...
 
נראה לי שאנני מתחילה לבוא אליך לאכול

צהריים כל יום אני לא יכולה אני תיכף נותנת ביס למסך בחיי
 

naamamy1

New member
כמה שאלות על המתכון

עדשים אדומות צריך להשרות לפני או רק לשטוף? מזה אומר להכין ציר מרק עוף מאב'? איך עושים ומה היחס? תודה!!
 

ש ר י ת 7

New member
תשובות ../images/Emo13.gif

עדשים אדומות רק שוטפים, לא משרים - הן רכות ועדינות ואם תשרי אותן הן יתפוררו... ציר מרק עוף: אם יש לך עוף שאת רוצה לבשל גם ככה, ממליצה להכין ציר אמיתי, אם לא - פשוט תוסיפי אבקת מרק ואז זה לפי הטעם, אם את אוהבת את הטעם של האבקה - תוסיפי הרבה, ואם לא - תוסיפי מעט. אני מוסיפה בדר"כ שתי כפות לליטר וקצת מים.
 
למעלה