מרק ירקות מקומח

יוכי68

New member
מרק ירקות מקומח

מרק ירקות מקומח/יוכי מרק שמזכיר לי את הילדות בשיעורי כלכלת בית........... בסיר רחב וגדול: לחמם כמה כפות של שמן/ 2-3 בערך לטגן בשמן בצל חתוך לרבעים במיוחד לילדים שלא אוהבים בצל וניתן להזיזו הצידה/ מי שאוהב עדיף קצוץ. להוסיף כרפס חתוך דק כולל הגבעולים והעלים – להמשיך לטגן להוסיף 3-4 גזרים חתוכים לקוביות להוסיף 2 קישואים חתוכים לקוביות להוסיף 1/4 כרובית חתוכה לפרחים בינוניים להוסיף 2 תפו"א גדולים – קוביות את כל הירקות לערבב ולאדות היטב....להוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה, מרק עוף ולהמשיך לערבב... לירקות יש להוסיף 3 כפות קמח (תלוי בגודל הסיר) ולערבב היטב... להוסיף מים רותחים (מקצר את הזמן) ולערבב... לבשל ולטעום – לתקן את התיבול במידת הצורך... עם הבישול המרק מסמיך .....לא לרכך יתר על המידה את הירקות.........טעים! כמובן שניתן להוסיף: איטריות/אורז/קוביות סולת/וכדו'

יוכי68

New member
קציצות דגים ותפו"א

עשיתי כמות גדולה של קציצות לכבוד שבת...החלטתי לטגן מעט את הקציצות שלא נותר להן מקום בסיר של שבת ולהכניסם למקפיא וכשאבוא רעבה אוכל להכין דגים בצ'יק... הקציצות עשויות מפילה מרלוזה,בצל, שום, פרוסות לחם, כוסברה, פטרוזילה,ביצים ופירורי לחם במידת הצורך - אני מטגנת אותן מעט לפני שמכניסה לסיר... מתכון מדויק העברתי בדפים הקודמים.....

יוכי68

New member
הכנסתי למקפיא מטוגן כבר....

מהכמות שנותרה לי יצרתי קציצות שטוחות יחסית, טיגנתי קלות ושמרתי במקפיא לרגע הזה!

אילנה48

New member
מרק ירקות מקומח

אפשר להוסיף קביות קטנות של דלעת ואז לא צריך את הקמח

יוכי68

New member
אילנה, ובכל זאת זה משהו אחר!

ככה היינו מכינים מרק בשיעורי כלכלת בית כשהייתי קטנה.........נוסטלגיה.........

DUKASIT

New member
יוכי המרק נשמע טוב

אני אוהבת את המתכונים שלך

לגבי המרק ירקות מקומח

פעם אחרונה שאת מצלמת דברים כאלה כשאני רעבה אלה אים כן את מתכוונת להביא לי

למעלה