מרק טום יאם

• פותח הנושא luliy
  • פורסם בתאריך

luliy

New member
מרק טום יאם

פטריות שמפניון קצוצות. בצתד מחכים הבצל שום גי'נגר .

luliy

New member
המשך

פטריות ירדן מיובשות מושרות במים חמים

luliy

New member
המשך 4

חיתוך ומעיכה של למון גראס לפתיחת הארומה

luliy

New member
המשך 5

הוספת גלנגל מיובש, עלי כפיר, למון גראס, אבקת מרק והרבה מים.

luliy

New member
המשך 7

הוספת שעועית קפואה גזר וכרובית חתוכים משקית

luliy

New member
בתמונה מס' 6

אחרי הוספת קרם קוקוס הוספתי רוטב סויה, מיץ לימון סוכר חום.

luliy

New member
יותר בהרחבה

קצצתי בצל שני שיני שום, ג'ינג'ר הוספתי למחבת עם שמן זית. 2-3 דקות ואז הוספתי נדמה לי 3 כפות אבקת מרק פרווה והרבה הרבה מים (נראה לי שפה הגזמתי כי אם הוספתי הרבה מים הייתי צריכה בהתאם להוסיף עוד בצל גינגר ושום?)
אח"כ 3 פיסות גלנגל מיובש+ 3 עלי כפיר. חתכתי את הלמון גראס ומעכתי אותם (עד כמה שניתן) לפתיחת הארומה. הוספתי קרם קוקוס הבאתי לרתיחה. פתאום הבנתי שהסיר קטן מידי אם אני רוצה עוד להוסיף המון פטריות בהמשך. החלפתי סיר. הוספתי הרבה רוטב סויה בניגוד למתכון (2 כפות) כי הסיר אצלי היה גדול יותר. ועוד הרבה לימון , שוב יותר מהכמות במתכון המקורי (2 כפות) שיחקתי עם זה כדי להרגיש חמוץ מתוק. בהתחלה לא רציתי להוסיף סוכר דמררה כי חלב הקוקוס היה מספיק מתקתק אבל בסוף.. החלטתי להוסיף כפית. לקח המון זמן עד שהגיע לרתיחה (סיר גדול) ולבסוף הוספתי את הפטריות החיות(פטריות שמפניון ופורטובלו) +פטריות יער שהושרו כשעה במים חמים. אח"כ הוספתי גזר וכרוב חתוכים משקית (לא נראה לי שהייתי מצליחה לחתוך גזר בצורה כזו דקה) אה.. וגם הוספתי שעועית קפואה חתוכה. הבאתי שוב לרתיחה.
לא יצא חמוץ מתוק בכלל. לא אהבתי את הטעם של הגזר והשעועית (אולי השעועית הייתה צריכה עוד ריכוך? בעצם אחכ היא התרככה למרקם טוב לא סמרטוטי) והכרוב.. בכלל נעלם.
אולי זה הטעם שצריך להיות. אני לא יודעת כי מעולם לא טעמתי את המרק הזה.
אבל בכל מקרה.. זה לא מה שציפיתי. מה שמורגש (ואני אוהבת) זה הטעם של חלב הקוקוס.
קצת התבלבלתי עם האש- להביא לרתיחה. לסגור.. שוב להביא לרתיחה אחרי הוספת הגזר כרוב.. שעועית.

purplegiraff

New member
כל הכבוד על הצילומים וכל תשומת הלב לפרטים!

נראה לי שאת צריכה לפתוח בלוג בישול לטבעונים בשלנים מתנסים,
הצילומים מעולים והלוואי ולי היה זמן כוח ותשומת לב לצלם ככה.

אין ספק שאם תמשיכי ככה עם כל תשומת הלב לפרטים והרצון לפענח את כל רזי המתכון
תגיעי רחוק, ואל תניחי לרוחך ליפול מאי הצלחות

מכיוון שאני לא מכירה את המתכון ולא הכנתי מעולם טום יאם (המרקים האסיאתיים שאני מכינה הם מרק תירס, מרק כתום, מרק מיסו)
אני לא יכולה לתת ביקורת בונה לכלל המתכון, אבל כמה טיפים להיעזר בהם לפעם הבאה:

1. בבישול אסיאתי עדיף לדעתי לטגן בשמן חמניות או קנולה, זית פחות מתאים, אני מוסיפה תמיד בסוף הטיגון כפית שמן שומשום קלוי למחבת.
2. הייתי מוותרת על אבקת מרק.
3. כמות המים לפי מה שכתבת במקום אחר היתה כמעט פי 2 מחלב קוקוס, נכון? כדאי שהיחס יהיה 1:1 או אפילו יותר לטובת חלב הקוקוס (ואני יודעת שלא כולם יסכימו איתי אבל אני כותבת מהזווית שלי שחובבת טעמים חזקים וכך אוהבת את המטבח האסיאתי שלי
)
4. את כל הפטריות כולל המיובשות שהושרו (אחרי סחיטה טובה ושמירת המים בצד) הייתי מוסיפה לשום והג'ינג'ר אחרי כחצי דקה, ונותנת להן השחמה נחמדה, ולשם הייתי מוסיפה גם את הגלנגל והלמון גראס בסוף הטיגון (נגיד דקה לפני הסוף) יחד עם הסוכר/ טריאקי ולפחות חלק מהסויה, ונותנת לזה לבעבע דקה- אח"כ מעבירה הכל לסיר ומוסיפה נוזלים. זה מוציא הרבה יותר טעמים ככה.
5. אני הייתי מוסיפה את מי השריית הפטריות במקום אבקת המרק/ציר ירקות, יש לזה טעם חזק ועשיר.
6. שעועית קפואה דווקא צריכה יותר מחליטה קלה וגם אותה ניתן להוסיף כבר בשלב הטיגון, אם לא אהבת את הגזר (זה באשמתי...
) נסי ירקות אחרים אם תכיני שוב.
7. זה שהכרוב נעלם זה אומר שהוא כנראה התבשל מעט יותר מידי.....

זהו, זה מה שיש לי לתרום לנושא, לא יודעת אם יצא לי להכין מרק כזה בקרוב אבל אם כן, אעדכן.
יאללה לולי, למתכון הבא!

luliy

New member
די, תמשיכי

תודה רבה על המחמאות:)
אגב מרק תירס שאת מכינה- לי תמיד זה יוצא מתוק. אני לא מצליחה שזה יצא .. שוב.. כמו במסעדת "פקין". נדמה לי שהטעם יוצא חמוץ מתוק.
לגבי שמן הזית- ככה שי-לי כתבה במתכון. אבל תודה על הטיפ.
השאלה מה במקום אבקת מרק?
כן.. היה יותר מים מכמות הקוקוס אבל זה לא הפריע לטעם הדומיננטי להשתלט.
לא סחטתי את הפטריות המיובשות לאחר השריה
לא ידעתי שצריך.
הוספתי את מי השריית הפטריות:)
לגבי ההשחמה של הפטריות , זה מה שההגיון אמר לי אבל שוב.. שי לי וכל מתכון וידאו בסגנון אסיתי עשו- שמו בסוף את הפטריות. לא מבינה איך זה יכול להיות טעים ככה? הרי זה גם לא מבושל כמעט.
היום הכנתי מרק עגבניות מאלףףף (שפעם אחרונה שהכנתי אותו היה לפני שנה ומשהו) וגם בטטה בתנור עם שיני שום בזיליקום ושמ"ז. יצא ...

merav999

New member
לומדים מהניסיון

אני לא בישלתי כמעט בכלל לפני הטבעונות אבל למדתי ולרוב יוצאים לי דברים טעימים. לפעמים אבל קורה שיוצא משהו שהוא רק בסדר או בכלל לא אכיל. גם לבשלנים הרבה יותר טובים ממך וממני אני בטוחה שיש כשלונות במטבח.

יש כאלה שנהנים מהניסיונות במטבח גם אם הם לא מצליחים, אני לא כל כך, אני לא אוהבת לזרוק אוכל ולעבוד סתם
אבל אין מה לעשות אי אפשר ללמוד לבשל (או כל דבר אחר) בלי כמה אי הצלחות (בין אם זה משהו לא אכיל למשהו הוא רק בסדר בטעם ולא יותר) בדרך.

אולי הוספת יותר מדי חלב קוקוס? אני הכנתי מרק עגבניות עם קרם קוקוס, במתכון היה כוס קרם קוקוס אני הוספתי שליש כי לא רציתי שהקוקוס ישתלט על הטעם.

ועוד טיפ קטן: כדאי לשרשר את ההודעות להודעה הראשית, ההודעות לא "בורחות" לצד וככה יותר קל לקרוא.

luliy

New member
אני יודעת

אבל בכל זאת זה מעצבן
אני אוהבת להתנסות במטבח. אבל יש דברים שאני כאילו מצפה ש"זה יצא בסדר" ו.. "אין סיבה שלא" ואז כשזה יוצא הפוך...
לגבי חלב קוקוס אם כבר הוספתי פחות מידי כי הוספתי המון מים ואז לפי זה הייתי צריכה להוסיף בהתאם. אבל לא נראה לי שזו הייתה הבעיה. מרגישים היטב את חלב הקוקוס.
לגבי הטיפ.. איזו הודעה ראשית? ההודעה הראשונית כבר עברה כמה דפים אז הייתי צריכה לפתח שירשור חדש

למעלה