כל הכבוד על הצילומים וכל תשומת הלב לפרטים!
נראה לי שאת צריכה לפתוח בלוג בישול לטבעונים בשלנים מתנסים,
הצילומים מעולים והלוואי ולי היה זמן כוח ותשומת לב לצלם ככה.
אין ספק שאם תמשיכי ככה עם כל תשומת הלב לפרטים והרצון לפענח את כל רזי המתכון
תגיעי רחוק, ואל תניחי לרוחך ליפול מאי הצלחות
מכיוון שאני לא מכירה את המתכון ולא הכנתי מעולם טום יאם (המרקים האסיאתיים שאני מכינה הם מרק תירס, מרק כתום, מרק מיסו)
אני לא יכולה לתת ביקורת בונה לכלל המתכון, אבל כמה טיפים להיעזר בהם לפעם הבאה:
1. בבישול אסיאתי עדיף לדעתי לטגן בשמן חמניות או קנולה, זית פחות מתאים, אני מוסיפה תמיד בסוף הטיגון כפית שמן שומשום קלוי למחבת.
2. הייתי מוותרת על אבקת מרק.
3. כמות המים לפי מה שכתבת במקום אחר היתה כמעט פי 2 מחלב קוקוס, נכון? כדאי שהיחס יהיה 1:1 או אפילו יותר לטובת חלב הקוקוס (ואני יודעת שלא כולם יסכימו איתי אבל אני כותבת מהזווית שלי שחובבת טעמים חזקים וכך אוהבת את המטבח האסיאתי שלי
)
4. את כל הפטריות כולל המיובשות שהושרו (אחרי סחיטה טובה ושמירת המים בצד) הייתי מוסיפה לשום והג'ינג'ר אחרי כחצי דקה, ונותנת להן השחמה נחמדה, ולשם הייתי מוסיפה גם את הגלנגל והלמון גראס בסוף הטיגון (נגיד דקה לפני הסוף) יחד עם הסוכר/ טריאקי ולפחות חלק מהסויה, ונותנת לזה לבעבע דקה- אח"כ מעבירה הכל לסיר ומוסיפה נוזלים. זה מוציא הרבה יותר טעמים ככה.
5. אני הייתי מוסיפה את מי השריית הפטריות במקום אבקת המרק/ציר ירקות, יש לזה טעם חזק ועשיר.
6. שעועית קפואה דווקא צריכה יותר מחליטה קלה וגם אותה ניתן להוסיף כבר בשלב הטיגון, אם לא אהבת את הגזר (זה באשמתי...
) נסי ירקות אחרים אם תכיני שוב.
7. זה שהכרוב נעלם זה אומר שהוא כנראה התבשל מעט יותר מידי.....
זהו, זה מה שיש לי לתרום לנושא, לא יודעת אם יצא לי להכין מרק כזה בקרוב אבל אם כן, אעדכן.
יאללה לולי, למתכון הבא!