מרק בצל צרפתי

מרק בצל צרפתי

בס"ד טוב אז אחרי כל כך הרבה בירורים לפני וחשש מהריח הכנתי את מרק הבצל שמדברים עליו כ"כ הרבה {והולך למחבוא אצל אמא שלי במקרר להפתיע את בעלי} אין לי בעיה לטגן הרבה זמן ובגלל שהיה כ"כ חשוב לי הצבע החום טגנתי הרבה זמן שעה שלימה {ואפילו קצת יותר} התמונות יצאו קצת כתומות משום מה..

יוכי68

New member
וואו, איזה צבע נ ה ד ר! אוהבת בצל מטוגן

מחכה להמשך

הוספת סוכר וקמח

בס"ד לאחר טיגון הבצל מוסיפים 2 כפות סוכר ו2 כפות קמח ומטגנים. נותנים לקמח לקבל צבע כי זה גם תורם לצבע

מוסיפים יין ומיים

בס"ד לאחר טיגון הקמח והסוכר עם הבצל. מוסיפים חצי כוס יין {אני שמתי יין רוזה} ומיים בשלב זה ממש התאכזבתי יצא לי מרק לבן נבהלתי כ"כ וחשבתי שזה בגלל הקמח או בגלל שלא שמתי אבקת מרק בצל הוספתי מלח פלפל ואגוז מוסקט ועירבבתי

והנה אחרי 20 דק' המרק שינה צבעו

בס"ד הסוף הטוב הגיע והמרק שינה צבעו לחום יפה {כאן זה נראה כתום} והטעם ממש טעים {כשהמרק היה לבן גם התבלינים ששמתי לא עשו רושם וטעמו היה תפל} וזה המרק בצל שלי לשבת. שכמובן יוגש עם טוסטונים וגבנ"צ.

יוכי68

New member
שינשן, יופי של מרק נהדר, התוכלי להוסיף את

המתכון השלם, לטובת המאמרים. האם המרק יצא לך סמיך? כשאני הכנתי אותו יצא די סמיך ואהבתי את המרקם הזה.

סמיך ממש הוא לא..

בס"ד אבל הוא בהחלט בעל נפח ולא מרגישים כאילו שותים מיים וחתיכות בצל... תודה על המחמאות

מרק בצל צרפתי- מתכון

בס"ד רכיבים: שמן לטיגון 4-5 בצלים קצוצים{אני עשיתי 4 אנחנו 2 לדעתי המרק בסיר מספיק ל 4 מנות} 2 כפות קמח חצי כוס יין רוזה {או יין לבן או אדום אני השתמשתי ברוזה} 2 כפות סוכר מלח פלפל אגוז מוסקט מיים רתוחים הוראות הכנה: מטגנים את הבצל לאט על אש נמוכה עד שמשחים {המון זמן אני טיגנתי שעה!} מוסיפים את הסוכר מקרמלים ואח"כ את הקמח נותנים לו להשחים. מוסיפים את היין ואת המיים. ומערבבים {בשלב זה המיים נהיים טיפה לבנים או בצבע מוזר, אח"כ זה מסתדר}. מוסיפים פלפל שחור, מיים ואגוז מוסקט לאט לאט המרק מקבל צבע חום יפה אחרי 20 דק' ניתן לטעום ולתקן תיבול. רצוי להגיש עם טוסטונים {מבגט} וגבנ"צ. בתיאבון

יוכי68

New member
אז אני מבינה שלא הוספת אבקת מרק כלשהי להסמכה

ולא שמנת מתוקה/לבישול...שני אלו מסמיכים מאוד את המרק ומעדנים אותו. תודה על המתכון והתובנות, שומרת במאמרים

לא מתחבר לי שמנת לבישול במרקים

בס"ד ומרק בצל שכחתי לקנות אם אוסיף מאוחר יותר זה יהרוס? ותודה על ההכנזה למאמרים

יוכי68

New member
כדאי להמיס את האבקה בנפרד ולהוסיף למרק

שימי לב למליחות - שלא יהיה מלוח מידי. יישר כוחך, הבעל יהנה

אני יעשה את זה בעז"ה

בס"ד אמא רוצה שאבוא איתה לקניות אז אקנה את זה... וכמובן אשים לב למליחות
תודה

למעלה